Tour du Mont Blanc “Oost”

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 7 dagen
Omschrijving
Tour du Mont Blanc “Oost” – De mooiste valleien van Europa. 
Aostadal, Val Ferret en Courmayeur. Deze dorpen, waaraan je voorbij komt tijdens de wandeltocht aan de oostelijke kant van de Tour du Mont Blanc, zijn een van de mooiste valleien van de bergwereld. Ook vind je veel alpiene schoonheden op de reis: machtige gletsjers fonkelen in de zon en stille bergmeren liggen heerlijk in de met bloem overgoten weiden. Iedereen die de Mont Blanc volbracht heeft, begrijpt de aantrekkingskracht van de Alpen. Want, mooier dan deze wandeltocht kan het in de bergen bijna niet meer worden.

Let op: door het karakter van deze reis is deze reis te boeken vanaf 2 deelnemers
Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Martigny

Individuele heenreis naar het vertrekpunt in Martigny. Deze idyllische kleine stad Martigny ligt in het Rhonetal. Wandel naar boven richting het kasteel ‘La Batiaz’ of sterk je aan in een van de vele restaurants voor de dagen die komen gaan.

dag 2 Martigny – Champex

[duur: ca. 5 uur, 15 km, +900 hm, -700 hm]
Vroeg in de ochtend start de dag met een rit met bus of transfer (seizoensafhankelijke) naar Trient. De eerste wandeldag start met een klim over het legendarische oude wandelpad naar de Pass van de Col de la Forclaz, een belangrijke verbinding van het Rhonedal naar Chamonix. Vanaf de pass trekt de tocht verder over een pad door het bos en over de kop van de Collet Portalo naar het bergbeklimmersstation Alp Bovine. Pauzeer op de alm, voordat je de indrukwekkende daling langs hoge rotswanden en razende bergrivieren vervolgt.
In het dal zijn er typische boerenhutjes met huisgemaakte producten om van te genieten. Wandel weer wat omhoog door kleine dorpen en bos tot aan het kristalheldere meer “Lac de Champex“. Niet zomaar wordt dit dorp ook wel eens het “Canada van Zwitserland” genoemd, donkere houten huizen en grote eenzame bosgebieden omgeven het ijskoude meer.

dag 3 Champex  – La Fouly

[duur: ca. 4 uur, 15 km, +600 hm, -450 hm]
Op goed begaanbare paden begint de dag met een daling het dal van de bergrivier Dranse in. Op de weg kom je oerige bergdorpjes tegen. Een mooi wandelpad leidt bovenover de kloof van de rivier tot aan het einde van het Zwitserse Val Ferret, waar je in het dorpje La Fouly aankomt. Bewonder de afgesleten rotswanden en massieve gletsjeroppervlakte die je omgeven.
In en rondom La Fouly vinden bergbeklimmers in het hoog alpienegebied talrijke bivakhutten als basis voor hun bergtouren. Een rit met de lift naar het panoramapunt lonkt ‘s middags nog. Geniet van de ontspanning in de alpiene omgeving.

dag 4 La Fouly – Val Ferret

[duur: ca. 5 uur, 14 km, +1.000 hm, -800 hm]
De eerste pass op hoogte en de bergovergang naar Italië staan vandaag op het programma. Na de klim richting Alpe Paule, waar je je voorraad kan aanvullen, wandel je via een goed begaanbaar pad naar Grand Col Ferret (2.537m). Geniet van het fascinerende uitzicht in het Italiaanse dal Val Ferret. Deze is aan de ene kant helemaal begroeid en mooi groen en aan de andere kant juist rotsachtig met een gletsjerwand.
De afdaling leidt direct naar Rifugio Elena, waar je met een adembenemende blik op de gletsjers op het terras een heerlijke espresso kan drinken. Een mooie wandeltocht langs de rivier brengt je verder het dal in.

dag 5 Rondwandeling Val Ferret

[kort: ca. 4 uur, 16 km, +550 hm, -1.100 hm]
[lang: ca. 6 uur, 19 km, +1.100 hm, -1.600 hm]
De ochtend begint gelijk met een klim naar een leuke Höhenweg, die met een verwonderlijk bergzicht naar de Rifugio Bonatti leidt. Een pauze in deze legendarische alpenhut mag je niet overslaan. Aaneengesloten heb je de keuze: neem de kortere vlakkere route, de bergflank langs. Of, ga over de tweede pas heen en wandel via de Höhenweg over de bergtoppen. In beide gevallen een groot alpiene avontuur. Beide wegen treffen zich weer in het knusse Rifugio Bertone, hier wacht cappuccino en huisgemaakte taart op de wandelaars.
‘s Middags bereik je het mooie Italiaanse dorp Courmayeur, beroemd en bekend door zijn lange alpine geschiedenis en het panorama op de Mont Blanc. In de gezellige voetgangerszone van het dorp is het de moeite waard even de cafés en bars te bezoeken.

dag 6 Courmayeur – Ville des Glaciers – Bourg-Saint-Maurice

[duur: ca. 4,5 uur, 15 km, +850 hm, -750 hm]
‘s Morgens begint de dag met een rit met de bus of transfer (seizoensafhankelijk) naar Chalet du Miage. Vandaag staat de wandeling door het Venydal op de planning. Hier ontdek je indrukwekkende stuwwallen, bizarre kalksteenformaties en verstopte gletsjermeren. Door de brede vallei trekt de tocht verder naar de Alpenvereinshütte Rifugio Elisabetta, op het terras kun je genieten van heerlijke Italiaanse specialiteiten. Over de Pass Col de la Seigne (2.516m) vervolgt de tocht naar Frankrijk en kom je in de regio van de Haute-Savoie. Het doel van vandaag is het “Dal van gletsjers” oftewel “Vallée des Glaciers”, waar je omgeven door kuddes koeien in de oorspronkelijke alm kunt pauzeren.
Om de dag af te sluiten daal je af naar het Franse alpendorp Bourg-Saint-Maurice, die direct aan de rivier Isère ligt. Hier kun je de indrukwekkende 3-landen wandeling afsluiten met een heerlijk glaasje wijn. ‘s Middags maak je gebruik van de transfer naar Bourg-Saint-Maurice.

dag 7 Vertrek

Vandaag is het tijd voor het individuele vertrek. Je kunt er ook voor kiezen de vakantie te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC
– 6x ontbijt(buffet)
– bagagetransport van hotel naar hotel
– transfer zoals vermeld (seizoensafhankelijk)
– goede routebeschrijving van wandelingen (in het Duits, Frans of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek
– navigatie-App en GPS data

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– avondeten
– toeslag hoogseizoen € 150,- (29.06 – 30.08)
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– tickets voor ritten met liften en OV
– terugreis naar Martigny: dit kan met openbaar vervoer, maar dat is een lange, omslachtige reis van 8 uur met overstappen in Chanbery, Annecy en Vallorcine, of met een taxitransfer (€ 539,- tot 4 personen; bij 5 of meer personen op aanvraag)

Reisperiodes
Deze reis kan elke dag gestart worden binnen de periode 29.06 (eerste startmogelijkheid) en 15.09.2024 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

Je verblijft deze reis in middenklasse hotels en pensions in een tweepersoonskamer. In Val Ferret wordt overnacht in meerpersoonskamers, wanneer beschikbaar wordt hier overnacht in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.

Vanaf: 1.207

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Frankrijk, Italië, Zwitserland
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
min. 2 deelnemers
Leeftijd
v.a. 12 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest