Swiss Tour Monte Rosa

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 5 dagen
Omschrijving
Swiss Tour Monte Rosa – De wandeltocht voor alle zintuigen.
De wind giert om de oren, de stenen knarsen onder de schoenen, maar verder…  hoor je helemaal niets! “De weg in de stilte” zo noemden de pioniers, die in de 50-er jaren gedurende meerdere zomers de Balfrin Höhenweg, de verbinding tussen Saas-Fee en Grächen, hebben aangelegd. Ook vandaag nog kom je op deze wandeling weinig berg- en almhutten tegen, die de rust zouden verstoren.

Na deze veeleisende start volgt de Europaweg met een geweldig uitzicht. Vol trots begeleid de Weisshorn jullie de komende dagen op de tocht. Vlak ervoor komt de Matterhorn in zicht, waar boven in de hemel de adelaar rondvliegt. De bergwereld waar je met deze Swiss Tour Monte Rosa doorheen trekt is een feest voor alle zintuigen.

Programma
dag 1 Aankomst in Saas-Fee

Omgeven door in sneeuw gemantelde toppen ligt het gletsjerdorp Saas-Fee, helemaal achterin het Saastal. Laat de kracht van de omliggende vierduizenders op je in werken en tank energie voor de komende dagen.

dag 2 Saas-Fee – Grächen

[duur: ca. 7 uur, +1250 hm, -1450 hm]
De start van de wandeling wordt een pittige tocht. De tocht volgt hier de Höhenweg tussen Saas-Fee und Grächen, die gedeeltelijk blootgesteld wordt aan de zuidhellingen van de Balfringruppe. Duizelig zou je kunnen worden van de diepte waarmee je het Saastal in kunt kijken, maar geweldig zijn de uitzichten naar de Fletschhorn, Lagginhorn en Weissmies die voor je liggen.

dag 3 Grächen – Europahütte

[duur: ca. 6,5 uur, +1400 hm, -760 hm]
Het eerste gedeelte van de Europaweg volgt vandaag. De start is een flinke stijging naar de graad. Deze volgt met een adembenemend uitzicht door de stijle wanden van de Mischabelgruppen, op een spectaculaire Höhenweg richting de Europhütte. Sensationele panorama uitzichten met de dominerende Weisshorn.

dag 4 Europahütte – Zermatt

[duur: ca. 6,5 uur, +950 hm, -1600 hm]
Het tweede gedeelte van de Europaweg wordt vandaag bewandeld. Het veeleisende pad wordt een echte uitdaging vandaag. Het pad is gedeeltelijk in rots gehakt en loopt door tunnels, galerijen en over bruggen. Een geweldige show van het aanblik van de Walliser vierduizenders. Het hoogtepunt van vandaag is de Leisee, het meer waar je aankomt bovenaan Zermatt.

dag 5 Vertrek

Individuele terugreis vanuit Zermatt of mogelijkheid tot verlenging.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC in uitstekende *** hotels en in meerpersoonskamers op de Europahütte
– 4x ontbijt(buffet)
– halfpension op de Europahütte
– bagagetransport van hotel naar hotel, uitgezonderd de Europahütte
– goede routebeschrijving
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten (wel inbegrepen op Europahütte)
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf te voldoen)
– eenpersoonskamer toeslag (€185)
– hoogseizoenstoeslag (€10)

Reisperiodes
Deze reis kan dagelijks gestart worden binnen de periode 01.07 (eerste startmogelijkheid) en 24.09.2023 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

U verblijft deze reis in ***hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 697

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van gemiddeld meer dan 1.200 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd vanaf 7 uur (zonder pauzes) per dag, waarvan stijgend 3 tot 5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
U heeft bergervaring in elk terrein; zelfstandig bewegen in ongebaand terrein; met staalkabels gezekerde passages en korte stukjes klauteren vormen eerder een uitdaging dan een onoverkomelijke barrière. Vanzelfsprekend beschikt u over een goede gezondheid, u bent tredzeker en heeft geen last van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest