Sentiero Lago di Lugano

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving
Sentiero Lago di Lugano – Hoogtepunt na hoogtepunt in de regio Tessin.
Het noordelijke gedeelte van de Sentiero Lago di Lugano geldt als de ‘koningstour’ in de wandelregio Tessin. De tocht trekt voorbij de Monte Tamaro, hoog naar de top van de Gazzirola en met een spectaculaire ronde om het rustige Val Colla. Aansluitend wandel je in de meest zuidelijke hoek van Zwitserland: een bezoek aan de fossielen van Monte Giorgio, een echt hoogtepunt op de Monte Generoso, waarna je rustig eindigt in de flora en fauna van het Valle di Muggio. Een indrukwekkende wandeltocht, die je wandelregio Tessin met alle zintuigen laat ervaren.

 

Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Lugano | Lugano – Miglieglia

[duur: ca. 3 uur, +570 hm, -155 hm]
Vandaag geef je je bagage af in Lugano en pak je gelijk een stukje de trein naar Magliaso. De ideale etappe om op te warmen voor deze wandeltocht wacht op je: middelmatig stijgen, koele bossen, een mooie gerestaureerde oude molen. Interessant is ook het museum ‘Museo del Malcantone’ in Curio en die typische, tot Tessin behorende, droge stenen muren langs het wandelpad.

dag 2 Miglieglia – Rivera

[duur: ca. 4,5 uur, +825 hm, -855 hm]
Een heerlijk begin van de dag, we starten met de lift omhoog naar de Monte Lema. Hierna volgt een spectaculaire wandeling over de bergruggen tussen Monte Lema en Monte Tamaro met een indrukwekkend panorama over Noord-Italië, Tessin en de Alpen. Vanaf de Alpe Foppa, met zijn bezienswaardigheid de Botta-Kirche, neem je de lift naar beneden naar Rivera.

dag 3 Rivera – Monte Bar

[duur: ca. 4 uur, +1.090 hm, -185 hm]
Vanuit Rivera start je de dag met een busrit naar Medeglia. Via de Gola di Lago, met zijn veenmoeras wat van nationale belang is, leidt de wandelroute omhoog. In de verte is het Kreuz Motto della Croce al zichtbaar. Vanaf het kruis kun je de twee volgende etappes in het Val Colla goed zien.

dag 4 Monte Bar – Pairolo

[duur: ca. 7 uur, +1.275 hm, -1525 hm]
Vandaag staat een spectaculaire tocht op het programma met graten, grenzen en panorama’s, en als hoogtepunt de Gazzirola! Een rustmoment kun je inlassen bij San Lucio, daar nodigen een meertje en een kerkje je uit om even te vertoeven. Door de kalkstenen landschappen met bijbehorende vegetatie vervolgt de weg verder naar Capanna Pairolo.

dag 5 Pairolo – Lugano

[duur: ca. 4,5 uur, +760 hm, -1.210 hm]
De wandeltocht leidt je vandaag langs rotsformaties van de Denti della Vecchia en over de Monte Boglia. Door de beukenbossen en over de hoogtevlaktes naar de Monte Brè, het uitzichtsplatform hoog boven Lugano.

dag 6 Lugano – Serpiano

[duur: ca. 5,5 uur, +1.255 hm, -910 hm]
De wandeltocht van Monte San Salvatore naar Morcote is een klassieker voor de hele familie! Je daalt steeds een beetje en komt afwisselend langs beboste gebieden, opgeknapte dorpjes, leuke grotten en mooie uitzichten. Vanaf Morcote vaar je met de boot naar Brusino. Daar neem je de lift naar de overnachtingsplaats Serpiano.

dag 7 Serpiano – Mendrisio

[duur: ca. 5 uur, +790 hm, -1.150 hm]
Vandaag staan nog een paar hoogtepunten op het programma. Eentje daarvan is de Monte San Giorgio, ook wel de “Berg van fossielen” genoemd, is UNESCO werelderfgoed. Een ander hoogtepunt is het kleine museum in Meride waar je 230-240 miljoen jaar oude fossielen kunt bezichtigen. Na deze mooie dag daal je af langs de oevers van Lago di Lugano en overnacht je in Mendrisio.

dag 8 Rondom de Monte Generoso | Vertrek

[duur: ca. 6 uur, +580 hm, -1.580 hm]
Met de lift ga je omhoog naar de Monte Generoso op weg naar de Fiore di Pietra. De lift is gebouwd door de sterrenarchitect Mario Botta. De Monte Generoso is veel meer dan het eindpunt van de lift. De wandeltocht gaat verder en daalt dan richting Valle di Muggio. Daar komen verrassingen op het pad zoals de ‘Nevère’, ook wel natuurlijke koelkast, maar ook helemaal in het dal van Mendrisiotto word je verrast door de Breggia-kloven. Na aankomst in Mendrisio is het tijd voor vertrek. Je kunt er ook voor kiezen de vakantie te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC
– 7x ontbijt(buffet)
– 2x halfpension (Monte Bar & Pairolo)
– bagagevervoer van hotel naar hotel (uitgezonderd Monte Bar & Pairolo)
– Ticino ticket (incl. gratis OV in de Tessin en vele kortingen)
– toegangsticket fossielenmuseum Monte Serpiano
– goede routebeschrijving van wandelingen (Engels of Duits)
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf te voldoen)
– tickets voor ritten met liften, boot en OV
– toeslag eenpersoonskamer (€279,-)
– toeslag hoogseizoen 13.05 – 08.09.2023 (€55,-)

Reisperiodes
Deze reis start dagelijks binnen de periode van 13.05 (eerste startmogelijkheid) en 24.09.2023 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

Je verblijft deze reis in ***hotels in een tweepersoonskamer. 1x overnachting op berghut Monte Bar & 1x overnachting in herberg Pairolo, beide op meerpersoonskamers en met gedeelde sanitair.

Vanaf: 1.124

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest