Rheinsteig

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving

Burchten, wijnbergen en culinaire geneugten
Hooggelegen wandelingen met uitzicht op de Rijn om bij weg te dromen, wijnbergen zover het oog reikt, ontelbare burchten en kastelen, idyllisch vakwerk. Dat alles en nog veel meer valt er deze wandelweek tussen Mainz en Koblenz te ontdekken. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus je loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak.
De Rheingau met haar idyllische wijnhellingen en de vele wijnhuisjes nodigen uit om de heerlijke Riesling te komen proeven. In de UNESCO-Werelderfgoed regio Mittelrheingau wandel je langs voorname hooggelegen burchten.
Ongelooflijk landschappelijk pracht en cultuur, niet voor niets is de Rheinsteig tot Duitslands mooiste wandelroute gekozen. Je wandelt letterlijk en figuurlijk op hoog niveau! Er bestaat de mogelijkheid om op deze reis ook je hond mee te nemen.

We kunnen de Rheinsteig ook aanbieden als 5-daagse variant (3 wandeldagen; vanaf € 529,-) en als een 11-daagse variant (9 wandeldagen; vanaf  € 1.139,-). Wil je meer weten over deze varianten, neem dan even contact met ons op.

Programma
dag 1 Individuele heenreis naar Rüdesheim
dag 2 Rüdesheim – Lorch
[ca. 5,5 uur, 21 km, +660 hm, -680 hm]

Vandaag “beklim” je de heuvelrug van het Mittelrheintal (berglift) en kun je volop genieten van het adembenemende panorama. Op weg naar Assmanshausen wandel je langs het jachtslot Niederwald, bekend om zijn voortreffelijke rode wijn en de prachtige vakwerkhuizen. Maar ook je eindbestemming vandaag, het plaatsje Lorch, staat bekend om haar vele vakwerk en uitstekende wijnen.

dag 3 Lorch – Dörscheid/Kaub
[ca. 4-4,5 uur, 13 km, +/-460 hm]

Via een afwisselende wandelroute en langs de heuvelrug met fantastisch uitzicht op het Rijndal ga je naar het historische scheepvaartstadje Kaub of naar Dörscheid. De ruïne Nollig, de burcht Gutenfels en als hoogtepunt de imposante Pfalzgrafenstein op een eiland in de Rijn gelegen, maken de etappe van vandaag een topdag!

dag 4 Dörscheid/Kaub – St. Goarshausen/omgeving
[ca. 6 uur, 19 km, +590 hm, -620 hm]

Het hart van het Mittelrheintal is er een met kronkelende paden, waanzinnige uitzichten en legendarische burchten en kastelen. Ook de beroemdste rotsmassieven van de Rijn, de Loreley, en het uitzichtspunt op de 3 burchten Burg Katz, Maus en Rheinfels staan op het programma. Kortom, wederom een fantastiche etappe vandaag voordat je St. Goarshausen bereikt.

dag 5 St. Goarshausen/omgeving – Kamp-Bornhofen
[ca. 6 uur, 21 km, +690 hm, -700 hm]

Via heerlijke wandelpaden door een fantastisch landschap en langs grote burchten loop je vandaag door de Filsener Ley, één van de mooiste beschermde natuurgebieden van de regio, op weg naar het dorp van de wijnbouwers, Kamp-Bornhofen.

dag 6 Kamp-Bornhofen – Braubach
[ca. 5,5 uur, 17 km, +/-620 hm]

Op weg naar Brauberg kom je langs de burcht Liebeneck, de Dinkelholder Mühlen en de indrukwekkende Marksburg. Voor deze laatste moet je beslist wat tijd uit trekken om het te bezichtigen. Het wijndorp Braubach staat bekend om de prachtige stadsmuur en de talrijke vakwerkhuizen.

dag 7 Braubach – Koblenz
[ca. 5,5 uur, 20 km, +690 hm, -680 hm]

De hoogtepunten van vandaag heten Kerkertser Platte, Ruppertsklamm en Lichterkopf. Voor de wandeling vandaag heb je wel wat conditie nodig, maar daarvoor word je wel beloond met prachtige natuur. De Ruppertsklamm is het laatste hoogtepunt voordat je je wandelweek op de Rheinsteig in de Deutsche Eck in Koblenz besluit.

dag 8 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers
– 7x ontbijt
– bagagetransport
– wijnproeverij
– goede bewegwijzering
– uitgebreide reisbescheiden (in Duits, Frans of Engels)
– Navigatie App en GPS-tracks beschikbaar
– servicehotline gedurende de wandelreis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis naar Rüdesheim (hotel op loopafstand van het station)
– avondeten, drankjes en lunches
– parkeren: beperkt aantal gratis hotelparkeerplaatsen (niet te reserveren); in Rüdesheim zijn ook openbare parkeerplaatsen voor ca. € 10,- per dag
– evt. extra overnachtingen in Rüdesheim en/of Koblenz: op aanvraag
– terugreis naar Rüdesheim (met de trein ca. 1 uur; met de boot ca. 6 uur)
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf ter plaatse te voldoen)
– eenpersoonstoeslag: € 299,-
– toeslag tussenseizoen: € 50,- (29.04 – 02.06 en 12.08 – 01.09)
– toeslag hoogseizoen: € 120,- ( 03.06 – 11.08 en 02.09 – 22.09)

Reisperiode
Deze reis kan dagelijks gestart worden van 23.03 tot en met 13.10.2024

Onderkomens

Je verblijft deze reis in *** hotels en gasthofen in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 839

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Duitsland
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Hond
Hond toegestaan
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest