Mosel- & Eifelsteig

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving

Vergezichten om bij weg te dromen, Romeinse paden en Moezelwijn
Deze beide Duitse kwaliteitswandeltochten bieden een rijke combinatie van panorama’s, natuur en cultuur. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus je loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Via lieflijke kleine wijndorpjes op de grens van drie landen verken je het magische landschap van de Moezel en Saar langs oude Romeinse wegen tot aan Trier. Tijdens een rondwandeling door de levendige oude binnenstad van deze aantrekkelijke metropool aan de Moezel kun je de 9 verschillende UNESCO-Werelderfgoed plekken ontdekken. Een panoramisch boottochtje over de Moezel mag natuurlijk niet ontbreken. Voordat je je wandeltocht langs de Eifel door een romantische natuur en over de imposante hangbrug afsluit breng je ook nog een bezoek aan het idyllische Kylltal. Er bestaat de mogelijkheid om op deze reis ook je hond meenemen.

We kunnen de Mosel- & Eifelsteig nu ook aanbieden als een 6-daagse variant (4 wandeldagen; vanaf  € 439,-). Wil je meer weten over deze variant, neem dan even contact met ons op.

Programma
dag 1 Individuele heenreis naar Perl

Uitgangspunt van deze wandelreis langs de Moezel is het kleine wijnbouwplaatsje Perl in het Saarland. Perl wordt alleen door de Moezel gescheiden van de bekende Luxemburgse grensplaats Schengen.

dag 2 Perl – Palzem
[ca. 5-6 uur, 22 km, +400 hm, -450 hm]

De inleiding van deze wandelweek biedt een mooi uitzicht op het drielandenpunt bij Frankrijk en Luxemburg. De route vandaag gaat van idyllische wijnbouwgebieden via authentieke bossen en uitgestrekte landerijen naar het wijndorp Palzem, waar je van veraf het Slot Thurn, het oudste kasteelwijngoed van de Moezel al kunt herkennen. Heel bijzonder onderweg zijn de kalksteenputten.

dag 3 Palzem – Nittel
[ca. 4,5 uur, 16 km, +300 hm, -350 hm]

Na de bezichtiging van de Helfanter Dom wandel je via uitzichtrijke wandelpaden met korte, steile passages langs bloeiende weiden en door bossen. Geniet nog even van het fraaie uitzicht op de Moezel, voordat je weer de volgende wijndorpje bereikt.

dag 4 Nittel – Igel/omgeving
[ca. 5,5 uur, 22 km, +/-450 hm]

Met indrukwekkend uitzicht op de Moezel en de unieke kalksteenrotsen langs de Moezel en de Saar wandel je via afwisselende paden door het veelzijdige natuurbeschermingsgebied Nitteler Felsen. Eindbestemming van vandaag is de stad Konz, waar de Saar uitkomt in de Moezel.

dag 5 Igel/omgeving – Trier
[ca. 4,5-5 uur, 18 km, +/-350 hm]

In de spoor van de oude Romeinen loop je richting de Moezelmetropool Trier. Nadat je de Moezel bent overgestoken is het de moeite om de Igeler Säule, een rijk versierd Romeins grafmonument, te bezoeken. Via het Busental wandel je naar de culturele stad Trier, die je met haar vele bezienswaardigheden verwelkomt.

dag 6 Rondwandeling Trier
[ca. 2-3 uur, 10 km, +/-150 hm]

De Porta Nigra, het amphitheater en de Dom mogen niet ontbreken tijdens je rondwandeling door Trier. Via de Traumsteig wandel je naar de Petrisberg, waar je een adembenemend uitzicht hebt op Trier en het Moezeldal. ’s Middags staat er een panoramaboottocht op de Moezel op het programma.

dag 7 Trier – Kordel/omgeving
[ca. 5 uur, 19 km, +550 hm, -500 hm]

Vandaag wissel je van de Moezel- naar de Eifelsteig, een slotetappe, die qua hoogtepunten nauwelijks te overtreffen is.
Indrukwekkende natuurmonumenten, zoals de bekende Genoveva- en Klausengrotten of het uitzicht op de kronkelende riviertje de Kyll en de imposante burcht Ramstein kom je vandaag tegen tijdens je wandeling door het romantische Butzerbachtal.

dag 8 Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers
– 7x ontbijt
– boottocht over de Moezel
– wijnproeverij
– goede bewegwijzering
– uitgebreide reisbescheiden (in Duits of Engels)
– GPS data beschikbaar
– servicehotline gedurende de wandelreis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis naar Perl (het hotel ligt vlakbij het station)
– terugreis van Kordel naar Perl (met openbaar vervoer ca. 1,5 uur; 1x overstappen)
– evt. extra overnachtingen in Trier en/of Perl: op aanvraag
– lunch en diner
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf ter plaatse te voldoen)
– evt. bijkomende kosten indien u uw hond meeneemt (opgeven bij boeking; reken op ca. € 8 – € 12 per dag per hond, zelf ter plaatse te voldoen)
– eenpersoonstoeslag: € 179,-
– toeslag hoogseizoen 1: € 70,- (16.05 – 19.06 en 12.09 – 25.09)
– toeslag hoogseizoen 2: € 100,- (20.06 – 21.08)

Reisperiode
Deze reis kan dagelijks gestart worden van 02.04.2022 t/m 09.10.2022

Onderkomens

Je verblijft deze reis in *** hotels en gasthofen in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 599

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Duitsland
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Hond
Hond toegestaan
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 400 tot 600 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 3 tot 5 uur, waarvan looptijd stijgend 1 tot 1,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten