E5 Oberstdorf – Merano

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 7 dagen
Omschrijving
Te voet over de Alpen met bagagevervoer
De aantrekkingskracht van deze tocht ligt in de afwisseling en de vele tegenstellingen van de diverse landschappen en vegetatiezones. Bonte bloemenweiden en grashellingen in de Algäuer Alpen, fascinerende uitzichten op de markante rotsformaties in de Lechtaler Alpen, de eindeloze gletsjers en bergreuzen in de Ötztaler Alpen en het mediterrane klimaat van Merano in Zuid-Tirol maken deze wandeling zo prachtig en geliefd.
We wandelen deze week met een licht dagtourenrugzakje, terwijl uw overige bagage elke dag voor u naar uw volgende onderkomen wordt gebracht.
Programma
zo. Oberstdorf – Birgauer Hof
[ca. 3,5 uur, +400 hm, -300 hm]

We starten deze tourenweek met een rustige wandeling naar de Freibergsee en vervolgens verder naar de Birgsau in het Stillachtal. Onderweg kunnen we de skispringschans bewonderen. Overnachting in de Birgsauer Hof.

ma. Spielmannsau – Kemptnerhütte – Holzgau
[ca. 6 uur, +1.000 hm, -900 hm]

Na een voortreffelijk ontbijt rijden we eerst met een taxibusje naar de Spielmannsau (1.002 m) in het Trettachtal. Vervolgens gaan we te voet door het Sperrbachtobel omhoog naar de Kemptnerhütte (1.846 m). Na een uitgebreide pauze lopen we door naar het Mädelejoch (1.974 m) op de Duits-Oostenrijkse grens. Vervolgens dalen we af naar de Rossgumpenalm en verder door het Hölenbachtal naar Holzgau (1.070 m) in het koninklijke Lechtal. We overnachten vandaag in een gezellig gasthof.

di. Kaisers – Kaiserjochhaus – Pettneu – St. Leonard i. Pitztal
[ca. 6 uur, +850 hm, -1.150 hm]

We starten vanmorgen met een taxirit naar Kaisers (1.518 m). Vanf hier lopen we door het Kaisertal naar de op het Kaiserjoch gelegen Kaiserjochhaus (2.310 m). Na de lunch dalen we af naar Pettneu (1.222 m). Vanaf daar rijden we via Imst het Pitztal in. Overnachting in een hotel of pension (afhankelijk van beschikbaarheid).

wo. Mittelberg – Braunschweiger Hütte –  Rettenbachferner – Gaislachalm – Zwieselstein
[ca. 7 uur, +1.300 hm, -900 hm]

Met de wandeling naar de Gletscherstube (1.915 m) begint de dag rustig, maar snel daarna wordt het steeds pittiger. Langs een waterval en de indrukwekkende gletsjertong van de Mittelbergferner lopen we naar de Braunschweiger Hütte (2.760 m).
Na de lunch lopen we, afhankelijk van de omstandigheden, via het Rettenbachjoch (2.988 m) of het Pitztaler Jöchl (2.998 m) naar de Rettenbachferner. Hier worden we getrakteerd op een schitterend uitzicht op de Ötztaler en de Stubaier bergwereld. Na een korte pauze in een bergrestaurant rijden we met de gletscherbus naar de Mautstelle langs de pasweg. ’s Middags wandelen we dan via de Gaislachalm naar Zwieselstein, waar we in een hotel overnachten.

do. Zwieselstein – Timmelsjoch – Schönauer Alp – Pfelders
[ca. 6 uur, +1.050 hm, -850 hm]

Via een waterval en de “steinerne Finanzwache” (1.990 m) bereiken we de Timmelsbach. Langs de oever van deze beek wandelen we door het Timmelstal naar het Timmerlsjoch (2.509 m). Vanaf de pas dalen we af naar de Schönauer Alp (1.781 m) in het Passeier Timmelstal. Vervolgens rijden we met de bus via Moos naar Pfelders (1.628 m), waar we overnachten in Hotel Pfelderer Hof ****.

vr. Pfelders – Spronserjoch – Obertkaseralm – Hochmut – Merano
[ca. 7 uur, +1.000 hm, -1.250 hm]

Deze laatste etappe is ongetwijfeld de mooiste van deze week en gaat door het hart van de Texelgroep. Via de Faltschnalalm (1.781 m) wandelen we het Faltschnaltal binnen. We volgen de Tirol Höhenweg naar het Spronser Joch (2.581 m) en vervolgens via de bekende Spronser Seen naar de Oberkaseralm (2.131 m). Na een welverdiende pauze wandelen we over de Jägersteig naar Hochmut (1.400 m). Hier stappen we in de gondellift, die ons naar het boven Marano gelegen Dorf Tirol.

za. Merano – Oberstdorf

Na het ontbijt worden we met een bis door de Vinschgau en via de Reschenpas en Landeck teruggebracht naar Oberstdorf. Verwachte aankomst ca. 14.00 uur.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachtingen (2-pers.kamer in diverse hotels)
– 6x HP
– dagelijks bagagevervoer (1 bagagestuk p.p., max. 10 kg.)
– berggids
– 1x berglift
– 2x taxi
– 5x bus
– gratis parkeren in Oberstdorf

extra service: wanneer u, ongeacht de reden (gezondheid, conditie, etc.), de tocht moet afbreken, laat het de berggids dan weten. U kunt dan de resterende dagen kosteloos in het hotel in Merano doorbrengen. U dient echter zelf het vervoer naar Merano te organiseren en te bekostigen.

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Onderkomens

U verblijft deze reis in *** hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 1.195

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Duitsland, Italië, Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
6-12 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest