Drielandenpunt Oostenrijk, Italië, Slovenië

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Nieuw
Omschrijving

Drie landen in één week! Oostenrijk, Italië, Slovenië ontdek jij met deze wandeltocht.  

De reis is een eenmalige beleving, absoluut de moeite waard om te ontdekken. Beleef een spannende wandelreis met bagagevervoer, langs indrukwekkende berg- en natuurlandschappen getekend door de drie culturen van de verschillende landen. In Italië loop je door een klein gedeelte van de regio Friaul-Julisch Venetië. Ook indrukwekkend is het gedeelte dat je bewandelt in Slovenië. Begin en eindig in Villach, de levendige stad in Karinthië.

De tocht start in Villach. Hier beleef je het zuidelijke gevoel, dat niet zo ver van ons vandaan ligt. De regio Friaul-Julisch Venetië is getekend door 100km lange bergtoppen en kammen van de Karnische Alpen. Dit gedeelte bevat veel waterstroomgebieden, zoals de Drau, Gail en de Tagliamento. En de Julische Alpen, die vandaag de dag nog de grens zijn tussen de Sloveense spraak en het Italiaanse, friulanische spraakgebied. Een hoogtepunt deze week is zeker het bezoek aan het Italiaanse bedevaartsoort Monte Lussari. Het Sloveense gedeelte trekt door het Triglav Nationalpark en door het trendy skigebied Kranjska Gora, ook wel het Kitzbühel van Slovenië genoemd.

Programma
dag 1 Aankomst in Villach

Individuele heenreis naar het startpunt in het hotel in Villach.

dag 2 Villach – Feistritz a. d. Gail/omgeving
[ca. 5-6 uur, +210 hm, -110 hm]

Deze wandeltocht start in de levendige van de binnenstad van Villach en in korte van tijd sta je midden in de natuur. Met de bus ga je van de binnenstad naar de Rosstratte. Vanuit daar wandel je naar de Dobratsch, de huisberg van Villach. hier geniet van een heerlijk panorama! Het natuurpark van Dobratsch is 7250 hectare groot en bestaat uit landschap-, natuur- en Europees beschermd gebied. Het ligt midden in het idyllische merenlandschap van Karinthië.

dag 3 Feistritz a. d. Gail/Umgebung – Camporosso
[ca. 4-5 uur, +3.780 hm, -1.080 hm]

Een transfer brengt je naar het startpunt van vandaag, waar de wandeltocht begint naar de Feistritzer Untere Alm. De wandeling gidst je vandaag over de grens van Italië, grotendeels door de ongerepte natuur met het geweldig mooie uitzicht op Dobratsch en het idyllische Gaildal. Dit gebergte, de zogenaamde Karnische heuvelrug, wordt gekenmerkt door prachtige alpenlandschappen. In de afdaling win je snel hoogte en al snel zie je de kerk van Camporosso, het einddoel van vandaag.

dag 4 Camporosso – Monte Lussari (Luschariberg)– Camporosso
[ca. 4-5 uur, +/-960 hm]
[alternatief met de lift, ca. 2,5 uur, +0 hm, -975 hm]

De wandeltocht van vandaag begeleid ons naar de top van de bekende Monte Lussari (Luschariberg), sinds tijden is het al de bestemming voor vele bedevaarten door Italiaanse, Slavische en Duitse gelovigen. De bijzondere plaats, op de top van de berg, met lokale en kleine winkels geven aan wat de aantrekkingskracht is van Maria-bedevaartskerk en de plaats zijn voor reizigers en pelgrims. De beleving wordt afgerond met een adembenemend uitzicht op de hele bergketen van de Julische Alpen, vakkundig geënsceneerd voor de terrassen van de herbergen. Als alternatief kun je met de lift van Camporosso naar de Monte Lussari gaan en vanuit daar ontspannen terugaandelen naar het startpunt.

dag 5 Camprosso – Kranjska Gora
[ca. 5 uur, +300 hm, -230 hm]

‘s Morgens start de dag met de transfer naar het startpunt van de wandeling van vandaag. Aan de voet van het machtige bergmassief van Managt wandel je naar het Weißenfelser meer (Laghi di Fusine), kleine fascinerende meren die ontstaan zijn uit de gletsjers, die in het dichte berkenbos aan de voet van de bergen van Mangart liggen. Door de hoogtevlaktes, moerassige weiden, veenmoerassen en bossen met dennen- en andere naaldboom gaat het over de Italiaans-Sloveense grens naar Kranjska Gora.

dag 6 Camprosso – Kranjska Gora
[ca. 4-5 uur, +310 hm, -320 hm]

Vandaag staat het je vrij de omgeving van Kranjska Gora, ook wel het Kitzbühel van Slovenië genoemd, te ontdekken of een rustdag in te lassen. Mogelijkheden voor kleine en grote wandeltochten zijn er voldoende. En de toegang tot het bekende Trigalv-Nationalpark staat aan je voeten, maak een ronde om de hoogste berg van Slovenië!

dag 7 Kranjska Gora – Faaker See – Villach
[ca. 6 uur, +890hm – 1.260hm]

Vanuit Kranjska Gora is er in de ochtend een transfer naar de start van de wandeling van vandaag. Je wandelt voorbij de  Techantinger Mittagskogel en Mallestiger Mittagskogel op weg naar Faak am See. Het meer is de perfecte plek om na deze inspannende tocht even af te koelen en te ontspannen. Vanuit Faak am See neem je de trein terug naar Villach.

dag 8 Villach

Vandaag is de individuele terugreis vanuit Toblach, je kunt ervoor kiezen je reis te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC, in ***hotels en gasthofen.
– 7x ontbijt(buffet)
– bagagetransport van hotel naar hotel (max. 1 stuk van 20kg)
– videobriefing
– transfers zoals benoemd in programma (excl. alternatieve lift-/ busreizen)
– goede routebeschrijving van wandelingen & bezienswaardigheden (in het Duits, Frans of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek
– navigatie App en GPS coordinaten

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– hoogseizoenstoeslag 12.07 – 09.09 (€50,- p.p.)
– eenpersoonskamer toeslag (€219,-
– tickets voor ritten met liften en openbaar vervoer

Reisperiodes
Deze reis kan op dinsdag en vrijdag gestart worden van 11.06 (eerste startmogelijkheid) en 17.09.2024 (laatste startmogelijkheid).
Let op: tussen 30.07 en 06.08 kan er niet gestart worden.

De wandeling verloopt langs gemarkeerde berg- en wandelpaden. De tour is passend voor iedereen met een goede basisconditie. De routes kunnen verkort worden met etappen die overbrugd kunnen worden met het openbaar vervoer.

Onderkomens

Je verblijft deze reis in ***hotels en gasthofen in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 839

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië, Oostenrijk, Slovenië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 14 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest