Dolomieten Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 7 dagen
Omschrijving

U volgt deze week de, volgens vele wandelgidsen en wandeltijdschriften als mooiste bestempelde, Dolomieten Höhenweg nr. 1. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Tijdens elke etappe wordt u verrast met grootse landschaps- en natuurindrukken van de wereldberoemde Dolomieten. De wandeling loopt door 3 verschillende taalgebieden en de daarmee verbonden culturen: van het Duitstalige Hochpustertal loopt u via het Ladinische Fanes-gebied naar het Italiaanstalige gebied ten Zuiden van de Passo Falzarego. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er fel gevochten om de grenzen van dit gebied. Stille getuigen hiervan zijn de vele loopgraven en diepe stollen langs de route. Behalve deze zichtbare sporen van het vroegere Alpenfront, die tegenwoordig ook in een openluchtmuseum te zien zijn, biedt deze Dolomieten Höhenweg ook de ideale mogelijkheid deze prachtige bergwereld in al haar facetten te leren kennen. Buitengewone landschappelijke schoonheid, grandiose uitzichten, heerlijke wandelroutes, puur avontuur – een genot voor elke bergliefhebber!

Programma

dag 1. Heenreis en aankomst in het Hochpustertal (Niederdorf/Toblach)

dag 2. Pragser Wildsee – St. Vigil
[ca. 5-6 uur, +775 hm, -1.075 hm]

We starten bij de parel onder de Dolomietenbergmeren, de Pragser Wildsee (1.494 m). U wandelt door het romantische gebied van het Natuurpark Fanes-Sennes-Prags, dat tot de grootste beschermde natuurgebieden van Zuid-Tirol behoort. In de schaduw van het imposante Seekofel-massief bereikt u de Hochalm Fojedöra. Kom binnen en geniet van het zelfgebakken brood en de smakelijke alpenkaas. Door dit verlaten Hochtal wandel je langs de Hochalpensee en bereik je uiteindelijk het hoogste punt. Ver beneden in het dal zie je al de dorpen van Val Badia.

dag 3. St. Vigil – Abtei
[ca. 5,5-6,5 uur, +1.150 hm, -950 hm]

De kabelbaan Piz de Plaies brengt u naar het startpunt van St. Vigil. Het pad leidt door eenvoudige bossen en weidevelden naar de Piz de Corn. Aan de overkant torent de Peitlerkofel er bovenuit. U wandelen verder naar de Ritjoch en doorkruist het bergdorp Wengen. Met steeds de machtige bergen van Heiligkreuzkofel in het vizier. Aan de voet van de Neuner en Zehnerspitze bereikt u het Schutzhaus Heiligkreuz. Na een korte afdaling kun je eenvoudig en comfortabel met de trein naar Abtei reizen.

dag 4. Abtei – St. Kassian
[ca. 3,5-4,5 uur, +325 hm, -550 hm]

Met de kabelbaan gaat het terug naar de almhutten boven Abtei. Een divers en eindeloos uitzicht: de toppen van Sella, Puezgruppe, Peitlerkofel en Kreuzkofel lijken dichtbij genoeg om aan te raken. Door de steeds dunner wordende dennenbossen loopt u richting St. Kassian. Onderweg passeert u herhaaldelijk zogenaamde “Viles”, zoals de oorspronkelijke soorten nederzettingen in de Val Badia worden genoemd.

dag 5. St. Kassian – Falzaregopass
[ca. 5-6 uur, +1.050 hm, -625 hm]

De wandeldag van vandaag start vandaag vanuit uw hotel. Eerste loopt het pad nog comfortabel langs het dal naar de Capanna Alpina. Volg de schaduw van de majestueuze bergtoppen Fanes en Conturines de borden naar het toevluchtsoord Scottoni. Vanaf hier begint het pad door een kloof die u naar een van de parels van Alta Badia leidt: het Lagazuoi-meer. Het is een klein, kristalhelder bergmeer aan de voet van de bergtop Scottoni, in dit heldere water weerspiegelen zich de schitterende bergen van de Fanes Dolomieten. Via het Dolomieten-bergpad wandel je naar de Lagazuoischarte. (Als u wilt, kunt u de weg verder naar de top volgen naar een berghut.) De afdaling gaat over de Forcella Travenanzes naar de Falzaregopass. Het is mogelijk om de kabelbaan rechtstreeks van de top naar de pas te nemen (inbegrepen in de prijs).

dag 6. Falzaregopass – Cortina d’Ampezzo
[ca. 5-6 uur, +450 hm, -1.275 hm]

Onder de machtige bergtoppen van de Tofane wandelt u over een deel van de Dolomieten Höhenweg. Ver beneden in het dal ligt het pittoreske stadje Cortina d’Ampezzo. De locatie van de Olympische Winterspelen 2026 wordt omringd door bergtoppen van de Dolomieten. Het uitzicht op de Monte Cristallo, Faloria, Sorapis, Croda dal Lago maakt alle inspanning goed en maakt een prachtige afsluiting van uw wandeling. Een shuttle brengt je terug naar Alta Pusteria.

dag 7. Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachting in goede 3*** en 4**** hotels
– 1x overnachting in berggasthof met HP
– 5x ontbijtbuffet
– informatief gesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel
– uitvoerige reisbescheiden (in Duits of Engels)
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de wandelweek
– transfers volgens het programma (bus en kabelbaan)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten (behalve in het berggasthof)
– transfer op de laatste dag van Cortina d’Ampezzo terug naar het Hochpustertal
– verzekeringen
– toeristenbelasting; voorzover nodig, ter plaatse zelf te voldoen
– eenpersoonstoeslag: € 149,-
– toeslag hoogseizoen (04.07-29.08): € 29,-
– extra nachten in Niederdorf/Toblach op aanvraag

Reisperiodes
Deze reis kan gestart worden op zondagen tussen 13.06 en 26.09.2021
let op: geen vertrek mogelijk op  1, 8 en 15 augustus!

Onderkomens

U verblijft deze reis in *** en **** hotels en gasthofen in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 729

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest