Dachstein Panoramaweg (12 dagen)

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 12 dagen
Nieuw
Omschrijving

De Dachstein panoramaweg, in het UNESCO-werelderfgoed Salzkammergut, in 12 dagen. Doe het wat rustiger aan, geniet van wandelen & ontspanning. Ontdek deze prachtige omgeving, bezienswaardigheden, gletsjers en meren, glooiende almenweiden en krachtige rotsformaties en Hallstatt. De tocht trekt door het UNESCO-Werelderfgoed in cultuur & natuur van de regio Dachstein Salzkammergut. Sinds 1997 mag de regio, inclusief de kleine stad van Hallstatt en de 2.995m hoge Dachstein zich zo noemen. Het gebied is absoluut de moeite waard te bezoeken. Met zijn geweldige uitzichten, bergtoppen en meren. Geniet al wandelend van de natuur en sluit de vakantie af met een extra dag in Hallstatt.

Programma
dag 1 Aankomst in Gosau

Individuele heenreis naar Gosau am Dachstein. Overnacht in een ***hotel in Gosau. Het Gosaudal telt tot de grootste berggebieden van de Noordelijke Kalkalpen. Het einde van het dal wordt aangeduid met de twee briljante Gosaumeren.

dag 2 Zwieselalm – Hofpürglhütte

[duur: ca. 10km, 4-5uur, +850 hm, -860 hm]
De Gosaukammbahn brengt je in korte tijd op de hoogte van 1.475m naar Zwiesenalm. Hier aangekomen begint een prachtig pad met een geweldig uitzicht. Na enkele honderden meters kom je op de zogenaamde Bibelsteig, die je onder de bergkam van de Gosau meeneemt naar de idyllisch gelegen almen. De naam Bibelsteig heeft dit pad te danken aan de tijden van de 16e eeuw waarin de kostbare drukken van de bijbel over dit pad gesmokkeld werden. Over de almvlaktes van de Stuhalm met het indrukwekkende panorama en door de scharte omhoog gaan we om de Bischofmütze heen. Een van de meest bekende bergtoppen van het berggebied van Gosau. Het doel van vandaag is de Hofpürglhütte. Hier verblijf je vannacht.
De bagage voor de overnachting op de hut neem je zelf mee in je dagrugzak. De grote rugzak wordt van Gosau naar Ramsau vervoerd.

dag 3 Onder de steile wanden van de hoge Dachstein door

[duur: ca. 12,5km, 6 uur, +895 hm, -882 hm]
Liefhebbers van bizarre kalksteenformaties komen hier vandaag zeker aan hun trekken. Allereerst komen we op de Salzburger almenweg, de zogenaamde Rinderfeld. Een weidevlakte die bedekt is met kalkblokken en rotsen van de aardverschuiving. Hier voorbij kom je bij een mooie heldere bergrivier, die je uitnodigt om hier wat te blijven treuzelen en genieten van het water. Verder over de immense rotsformaties kom je bij het hoogste punt van vandaag, de “Tor” oftewel deur. Hier ga je de grens over vanuit Salzburg naar de Steiermark. De weg verloopt direct onder de steile wand van de Torstein, de Mitterspitz en de Hoge Dachstein. Je wandelt verder naar de Südwandhütte, die zoals een adelaarsnest, net onder de steile rotsmassieven van de zuidwand van de Dachstein ligt. Aaneengesloten vervolgt het pad dalen langs de Türlwand en in het hooggelegen bergdorp Ramsau. Je overnacht in het hotel in Ramsau.

dag 4 Relax dag

Geniet van een welverdiende rustdag in Ramsau. Gebruik de voordelen en talrijke mogelijkheden van de Schladming-Dachstein Zomerkaart. In het hotel helpen ze je hier graag mee. Overnacht in een ***hotel in Ramsau.

dag 5 Wandeling naar de hoogstgelegen berghut van de Steiermark

[duur: ca. 9,5km, 4-5 uur, +264 hm, -861 hm]
Het Guttenberghaus, het doel van vandaag, ligt op 2.147m. De hut vierde zijn 100ste verjaardag al! En heeft gelukkig ook dat passende oeroude karakter bewaard. Vanuit de hut, op een heuvel op de weidevlakte gelegen, geniet je hier van een indrukwekkend uitzicht van Ramsau in het Enntal. Maar ook van de tegenoverliggende gebieden de Niedern en Hoher Tauern.
Neem de Dachstein-seilbahn omhoog, naar het bergstation op 2.687m. Over de Schlammiger gletsjer verloopt de wandeltocht met een brede boog om het robuuste bergmassief van de Dachstein en de via de Feisterscharte naar het Guttenberghaus. Let op: de lift moet je zeker een week vooraf boeken op www.derdachstein.at, ter plekke kan het zijn dat de liftkaarten niet meer beschikbaar zijn.
De bagage voor de overnachting op de hut neem je zelf mee in je dagrugzak. De grote rugzak wordt van Ramsau naar Gröbming vervoerd. Is het slecht weer? Dan is het een optie door het dal mogelijk.

dag 6 Hoogalpiene wandeling & glooiende almweiden

[duur: ca. 13km, 6 uur, + 552hm, -860 hm]
Het Guttenberghaus verlaat je over de noordelijke kant van de Sinabell, langs rotsformaties en kloven, over de hoogtevlakte “Am Stein”. Een grijze rotsomgeving domineert het eerste gedeelte van de etappe van vandaag. Aaneengesloten vervolg je het pad weer naar beneden en kom je in de weiden en bossen. Een pauze bied zich aan bij de Grafenbergalm, om het lieve zachte almenlandschap in je op te nemen. De tocht eindigt vandaag bij een klein gehucht met een aantal hutten en een Gasthof aan de voet van Stoderzinken, ook wel een van de mooiste schilderachtige berg in het noorden van de Steiermark.

dag 7 Over bospaden en alpine weggetjes naar de prehistorische rotstekeningen

[duur: ca. 22km, 7 uur, +627 hm, -1590 hm]
Vanuit Stoderzinken volgt het pad door een mooi lariksbos en voorbij de Zirben (pijnbomen) richting het oeroude muizelezelspoor wat gebruikt werd door smokkelaars. Het pad slingert door een 30m hoge kloof waar je prehistorische rotstekeningen vind, onderdeel van het UNESCO-Werelderfgoed. Een gezellige pauze in de hut volgt in de Viehbergalm. Vanuit het Hochmühleck, waar je een prachtig uitzicht hebt op het ongerepte Kemetgebergte, vervolg je het pad door een schilderachtig bos. Bijna meteen kom je al aan bij de Steinitzenalm. De afdaling vervolgt richting Bad Mitterndorf.

dag 8 Door het romantisch dal van Koppentraun

[duur: ca. 15km, 4-5 uur, +166 hm, -286 hm]
Start de dag uitgerust, je gaat met de trein van Bad Mitterndorf naar Bad Aussee. Hier begint de wandeling door het Koppendal, langs de Traun naar Obertaurn. Over Sarstein gaat de weg over de hangbrug, een uitdaging! Vanaf hier wordt het romantisch, de wandeltocht leidt je aan de oever van de glasheldere Koppentraun. Vaak zie je hier vliegvissers aan het werk. De Schutzhütte Koppental biedt zich aan voor een pauze. Na de oude spoortunnel kom je aan bij de “Kopperbrüllerhöhle”, een nog stromende watergrot, die het bezoek zeker waard is. In het voorjaar of na een heftige regenval, wordt het gebrul in de grot steeds harder, vandaar de naam. In Obertaurn aangekomen volg je nog een korte weg over de Ostuferwandelweg richting het station van Hallstatt. Daar neem je veerboot om het meer over te steken naar Hallstatt.

dag 9 Ontdek de wereld van de Dachstein

Vandaag kun je deelnemen aan gegidste activiteiten zoals het bezoek aan de mammoet- en reuzenijsgrotten, of de onbegrensde trip met de drie delen van de Krippenstein-seilbahn! Je overnacht vandaag in Hallstatt.

dag 10 Spectaculaire wandeling door het Inneren Salzkammergut

[duur: ca. 17km, 7 uur, +1108 hm, -52 hm]
Met de veerboot van Hallstatt Markt ga je naar Hallstatt Bahnhof naar de andere kant van het meer. Zo’n 10.000 jaar geleden kreeg de Hallstättersee, het meer, het aangezicht wat het nu heeft. Soms lijkt het op een Noors fjord. Het meer is ontstaan in de ijstijd, vroeger bevatte het meer gletsjerijs. De Ostuferwandelweg brengt je naar de hangbrug, diep oversteekt over het diepste gedeelte van het meer. De wandeling aan de oever van het meer is geweldig, met uitzicht op het meer en de bergen van het Salzkammergut. Je zit er middenin. Vanuit Bad Geiser volgt een beklimming over de Trockentannalm, naar de Goisererhütte op 1.952m. Na een lange mooie wandeldag wordt je verwend door het huttenteam met wat lekkers! Zelfs het uitzicht vanuit het terras is al een beloning op zich.
Je overnacht vandaag op de hut, neem bagage mee die passend is. Je grote rugzak heb je morgen weer terug in Gosau.

dag 11 Terug in het uitgestrekte bergdorp Gosau

[duur: ca. 7km, 2-3 uur, +46 hm, -873 hm]
Over de Iglmoosalm volg je de Bibelsteig naar Gosau. De torens van de bergkam van Gosau komen in het gezichtsveld! 200 miljoen jaar geleden ontstaan als koraalriffen in het warme zeewater. Voor degene die nog meer tijd willen doorbrengen in het Salzkammergut, kunnen er extra nachten geboekt worden. Er zijn nog veel bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de meren van Gosau, die bioloog/ onderzoeker Alexander von Humboldt gezien werd als de “ogen van God”.

Dag 12 Individueel vertrek vanuit Gosau of verleng je reis
Reisdetails

Inbegrepen
– 11x overnachting in meerpersoonskamer in ***hotels/gasthof en in een berghutten.
– 11x ontbijt(buffet)
– bagagetransport van hotel naar hotel (max. 2 stuk van 25kg), uitgezonderd de berghutten
– 1x toegangsticket voor Gosaukammbahn naar Zwieselalm
– 1x zomerkaart Schladming-Dachstein (voor overnachting in Ramsau am Dachstein)
– 1x zomerkaart All-Inclusivecard Dachstein Erlebniswelt
– 1x toegangsticket gids Koppenbrüllerhöhle
– 1x treinticket Bad Mitterndorf/Pichl Kainisch to Bad Aussee
– 1x toegangsticket voor de oversteek met de boot van Obertaurn naar Hallstatt
– 1x toegangsticket veerpont Hallstatt station – Hallstatt markt
– 1x toegangsticket Salzbergbahn Hallstatt                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 – goede routebeschrijving van wandelingen (Duits of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– eenpersoonskamer toeslag (€245)
– optioneel halfpension toeslag (€315)
– tickets voor ritten met liften en openbaar vervoer

Reisperiodes
Deze reis kan elke dag gestart worden van 15.06 (eerste startmogelijkheid) en 2.10.2023 (laatste startmogelijkheid).

De wandeling loopt over gemarkeerde berg- en wandelpaden. De tocht is geschikt voor personen met een goede basisconditie. De meeste etappes kunnen ook worden ingekort met openbare bussen en kabelbanen.

Onderkomens

Je verblijft deze reis in ***hotels/gasthof en berghutten, in meerpersoonskamers.

Vanaf: 1.214

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
12 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest