Van Cortina d’Ampezzo naar Venetië

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Nieuw
Omschrijving
Van de Dolomieten via de Prosseco naar Venetië 
Deze wandeling is pure afwisseling. Vanuit Cortina d’Ampezzo, de stad in de Dolomieten, wandel je naar het zuiden naar Venetië, de mooiste stad van Europa. Bospaden, panoramische uitzichten, wijngaarden, hoogvlaktes, interessante steden en nog veel meer kun je verwachten op deze reis.
Beleef cultuur in de provincie Belluno, wandel door de wijngaarden waar de bekende Valdobbiadene Prosecco wordt verbouwd en geniet van de Italiaanse flair tijdens een aperitivo in Belluno en Venetië.
Deze wandelreis is het ideale vervolg op de wandelreis van Kitzbühel naar de Drei Zinnen. De reis is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. De mogelijkheid bestaat om de etappes in te korten door gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Programma
Aankomst in Cortina d’Ampezzo

Individuele heenreis naar het startpunt in het hotel in Cortina d’Ampezzo

dag 2 Cortina – San Vito di Cadore

[duur: ca. 4 uur, +200 hm, -370 hm]
Vanuit Cortina d’Ampezzo, de koningin van de Dolomieten, starten we hier de wandelreis met bagagevervoer. De Dolomieten wacht op ons! Net boven het dal wandelen we op boswegen met het uitzicht op het bergmassief van de Sorapis en rechts daarvan de rotsformaties van de Cinque Torri. Door het Boite-dal bereik je San Vito di Cadore.

dag 3 San Vito di Cadore – Pieve di Cadore – Rifugio Antelao

[duur: ca. 6-7 uur, +1.130, -1.130 hm]
‘s Morgens vertrek je met de bus naar Pieve di Cadore. De klim naar de Rifugio Antelao gaat via een eenvoudig pad door schaduwrijke bossen en mooie almweiden. Op 1.000m hoogte boven het Cadoredal genieten we van het prachtige uitzicht over de Antelao, Marmarole en de Karnische Alpen.

dag 4 Pieve di Cadore – Belluno

[duur: ca. 4-5 uur + busrit; +550 hm, -750 hm]
Boven Calalzo di Cadore wandel je met uitzicht op het meer van Calalzo naar Tai di Cadore en verder het Valle di Cadore in. Hier adviseren we een kort uitstapje naar de Kirche des Hl. Martin in Valle di Cadore. Vanuit daar gaat het pad verder op de wandelroute van de “Cammino delle Dolomiti”. De wandeling vervolg je langs de voet van de Monte Zucco naar Calalzo di Cadore. Vanuit hier vertrek je met de bus naar het einddoel van vandaag Belluno,”het kleine Venetië in de bergen“.

dag 5 Belluno – Revine

[duur: ca. 6 uur, +510 hm, -1.620 hm]
Na een korte transfer kom je op de bekende hoogvlakte Nevegal. Hier heb je zicht op Santa Croce en het Morto meer. Voordat je de komende dagen in een vlakkere omgeving onderweg bent, genieten we vandaag nog eenmaal van de bergtoppen en het 360° panorama. In één van de almhutten kun je, voordat je afdaalt naar Revine, nog eens een pauze houden om aan te sterken met wat lekkers.

dag 6 Revine – Conegliano – Treviso

[duur: ca. 6-7 uur, +360 hm, -540 hm]
Transfer in de ochtend. Na een aantal heuvels bereik je Molinetto della Croda met een oude, zeer mooie, watermolen. Je wandelt door de mooiste wijngaarden van de Prosseco regio, die uitnodigt om er vanavond eentje te proeven. Na een korte treinreis vanuit Conegliano bereik je Treviso, de modestad in het noordoosten van Italië.
Wie wil kan al vanuit Refrontolo met de bus naar Conegliano, om de route van vandaag in te korten.

dag 7 Treviso – Venetië vasteland/Mestre

[duur: ca. 6 uur, +/-0 hm]
De etappe van vandaag brengt je langs de rivier en het beschermde natuurgebied Sile. Hier vind je kleine meren, veenmoerassen en vele beekjes. Het gebied is bekend om zijn talrijke vogelsoorten die zich hier nestelen. Wie liever te voet de reis voortzet kan tot aan Quarto d’Altino verder wandelen en vanuit daar de trein of de fiets nemen naar Mestre.

dag 8 Venetië vasteland/Mestre

Vandaag is de individuele terugreis vanuit Venetië, maar je kunt er ook voor kiezen om  je reis te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC, in ***hotels.
– 7x ontbijt(buffet)
– bagagetransport van hotel naar hotel (max. 1 stuk van 20 kg)
– transfers zoals benoemd in programma
– goede routebeschrijving van de wandelingen (in Duits of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– eenpersoonskamer toeslag (€ 209,-)
– tickets voor liften of openbaar vervoer
– transfer na de reis, vanaf Venetië/Mestre terug naar Cortina of Toblach (ca. € 23,00 – vooraf boeken via www.cortinaexpress.it aangeraden)

Reisperiodes
Deze reis kan op zaterdagen gestart worden van 17.06 (eerste startmogelijkheid) tot 23.09.2023 (laatste startmogelijkheid).

Deze tocht is optioneel een mooie verlenging van de wandeltocht Kitzbühel – Drei Zinnen die wij ook aanbieden. De tocht is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. De routes kunnen verkort worden met etappen die overbrugd kunnen worden met het openbaar vervoer.

Onderkomens

Je verblijft deze reis in ***hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 889

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 14 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest