Bernina Tour

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 6 dagen
Omschrijving
Panorama wandelen in Engadin – Bernina Tour. 
Stralend wit sprankelt de gletsjer van het Bernina-massief voor je, één van de mooiste panorama’s van de Alpen. Om deze fantastische omgeving te ervaren, ga je op een speciale wandelvakantie. Je start de wandeltocht in het schattige, mooie Val Poschiavo met een wandeling richting het dichtbijgelegen Lago. Vervolgens volg je de roep van de Piz Bernina! Een korte tussenstop op de bergpas en dan trek je verder omhoog richting het Berghaus Diavolezza.

Geniet van de zonsondergang over de bergtoppen van het Bernina-massief. Ga op bezoek bij de mooiste bergfee op de Munt Pers, vervolg daarna de tocht richting het idyllische Val da Fain. Na een tocht door het Val Roseg en een forse wandeling over de Pass Fuorcla Surlej vier je de indrukwekkende mooie wandeltocht aan de oever van het Silsermeer.

Programma
dag 1 Aankomst in Poschiavo 

De reis start in het dal van Poschiavo. 90% van de boeren in het dal hier zijn biologisch gecertificeerd. Neem de tijd om de lokale specialiteiten te proeven en bezoeken.

dag 2 Poschiavo – Berninapass
[duur: ca. 4 uur, 11 km, +965 hm, -100 hm]

Met de trein ga je omhoog richting Cadera, hier begint de wandeltocht naar de Berninapass. De rode trein van de Rhätische Bahn wijst je de weg omhoog richting Alp Grüm. Met uitzicht op het vredige Val Poschiavo en de ijsmassa’s op de Piz Palü wordt je begeleid op de weg naar het Lago Bianco. Hier, aan de oever van het meer, wordt overnacht vandaag.

dag 3 Berninapass – Diavolezza
[duur: ca. 5 uur, 13 km, +1245 hm, -530 hm]

De dag start eenvoudig voorbij de bergmeren van de Berninapass, vervolgens start de steile beklimming naar het heldere turkooisblauwe Lej da Diavolezza. Aansluitend loop je langs het Berghaus en beklim je de Munt Pers. De sage vertelt dat hier de bergfee woonde die de namen gaf aan de Diavolezza en het dichtbijgelegen dal ‘Tal Morteratsch’. Betoverend zal ook het uitzicht op je inwerken van de omliggende bergtoppen en gletsjers. Beklim de bergtop van net 3.000m hoogte en vervolg de weg naar het Berghaus waar vannacht overnacht wordt.

dag 4 Diavolezza – Pontresina
[duur: ca. 5 uur, 14 km, +875 hm, -1.125 hm]
[verkort: ca. 4,5 uur, 11 km, +855 hm, -610 hm]

De lift spaart je vandaag wat hoogtemeters en brengt je weer terug in het dal. Een idyllisch pad neemt je mee tot in het Val da Fain, waar je in serpentinenbochten omhoog wandelt naar de Fuorcla Pischa. Ontelbare bergmeertjes begeleiden je vandaag in de afdaling naar Pontresina. Wie wil, kan de tocht van Alp Languard inkorten met de lift.

dag 5 Pontresina – Silvaplana
[duur: ca. 5 uur, 14 km, +1.075 hm, -170 hm]

De stralend witte gletsjer in het Val Roseg laat je hart sneller kloppen. Ook de tocht omhoog naar de Fuorcla Surlej zorgt voor een hogere hartslag. Hier toont alle schoonheid van het Engadin zich aan je. Geniet hier van het uitzicht op de meren van Sils en Silvaplana, de trotse bergtoppen en gletsjer van het Bernina-gebergte. Vanuit Murtel zweef je met de lift naar beneden naar het einddoel van vandaag, Silvaplana.

dag 6 Vertrek of verlenging
[duur: ca. 4 uur, 15 km, +210 hm, -1.100 hm]

De lift brengt je weer tot in de ijle lucht. Vanuit Murmel volg je de Höhenweg, die je vervolgens glooiend naar beneden brengt richting Sils-Maria. Voor de genieters is er nog de optie om de tocht met een rondvaart op de boot af te sluiten, of breng een bezoekje aan Grevasalvas – het dorpje waar de eerste Heidi films opgenomen zijn. Na aankomst in het dorp Maloja ben je bij de eindbestemming van de 6-daagse wandeltocht.

Individuele terugreis vanuit Maloja of mogelijkheid tot verlenging.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC in uitstekende *** hotels.
– 5x ontbijt(buffet)
– halfpension op Berghaus Diavolezza
– bagagetransport van hotel naar hotel
– goede routebeschrijving
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten (wel inbegrepen op Berghaus Diavolezza)
– verzekeringen
– busreis Poschiavo – Cadera (+/- €2)
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf te voldoen)
– eenpersoonskamer toeslag (€199)
– hoogseizoenstoeslag 1 juli t/m 8 september (€50)

Reisperiodes
Deze reis kan dagelijks gestart worden binnen de periode 01.07 (eerste startmogelijkheid) en 24.09.2023 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

U verblijft deze reis 4x in ***hotels in een tweepersoonskamers, 1x in een ****hotel in Pontresina en 1x in een Berggasthaus (incl. wc/badkamer in de kamer).

Vanaf: 997

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest