Aletsch Panoramaweg en Lötschberg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 5 dagen
Nieuw
Omschrijving
Aletsch Panoramaweg & Lötschberg Südrampe
De wandelklassieker aan de zuidkant van de Alpen.
Deze reis verbind twee grote wandelklassiekers in Zwitserland. De Lötschberg-Südrampe inspireert met uitzichten op het viaduct van de Lötschberg-route en leidt langs de irrigatiekanalen en over de hangbrug van de grote Aletschgletsjer.

Een alpiene landschap van rots en ijs wacht je hier op en verblind je met geweldige uitzichten op de ijsmassa’s van de Aletschgletsjer en de indrukwekkende toppen van de Walliser Alpen. Een nacht in de Fiescheralp, hoog boven het Rhonetal is een laatste hoogtepunt van deze wandelweek. Daarna wandel je rustig naar het ‘gemütliche’ Bergdorp Bellwald waar de tocht eindigt.

Tip: deze reis is ook te boeken met gletsjer-trekking. Wil je hier meer informatie over ontvangen, vraag dan naar de mogelijkheden.

Programma
dag 1 Aankomst in Gampel-Steg  | Gampel-Steg – Ausserberg / Brig

[ca. 4 uur, 12 km, +800 hm, -420 hm]
Panoramisch wandelen via de Höhenweg van de BLS-Südrampe. De geliefde klassieker volgt de spoorweg van de Lötschbergbahn naar de imposante Bietschtalbrücke. Daarna vervolgt de heerlijke suonenweg naar de hangbrug, waar je terecht komt bij een mooi uitzichtpunt met zicht op Brägji en Riedgarten. Met de trein van Ausserberg naar Brig.

dag 2 Ausserberg / Brig – Belalp

[kort: ca. 5 uur, 15 km, +560 hm, -870 hm]
[lang: ca. 7 uur, 21 km, +1.265 hm, -945 hm]
Met de trein terug naar Ausserberg. Irrigatiekanalen en de spoortracé van de BLS begeleiden deze etappe. Je wordt verrast met een indrukwekkende blik op de Baltschieder-Viadukt. De suonen, het irrigatiesysteem voor de bewatering van de droge zuidelijke hellingen, leiden de weg. De infozuilen van de BLS Südrampe en het museum ‘der Schweizer Garde’ bieden spannende informatie. Vanaf Naters is er de mogelijkheid te voet verder te gaan. Er is ook de optie om met de bus te vervolgen naar Blatten en van daaruit met de gondelbaan naar Belalp.

dag 3 Belalp – Riederalp

[duur: ca. 4 uur, 10 km, +695 hm, -850 hm]
Het beste uitzicht op de gletsjerpoort en onderste deel van de Aletschgletsjers vanaf het Aletschbord. Over een hangbrug ga je het Aletschbos in met 100 jaar oude steendennen. Zoals een adelaarsnest troont de Riederfurka met de Villa Cassel op de top van de prachtige Walliser Bergwereld.

dag 4 Riederalp – Märjelensee/ Fiescheralp

[duur: ca. 5,5 uur,  17 km, +1.020 hm, -755 hm]
Een explosie van unieke uitzichten: in het noorden een heerlijk uitzicht op de Aletschgletsjer, het hart van het UNESCO wereld erfgoed. En, in het zuiden zicht op de vierduizenders van de Walliser Alpen. Na dit geweldige uitzicht begint een zachte daling richting het Märjelenmeer. Katoengras en kleine meertjes vormen het contrast van rots en ijs.

dag 5 Märjelensee/ Fiescheralp – Bellwand

[duur: ca. 5 uur, 14 km, +640 hm, -1.265 hm]
Over oude paden dalen we naar Burg, een rotsmassief dat door gletsjerijs geslepen is tot gneis-gesteente, op de achtergrond de Gommer Bergwereld. Langzamerhand openbaart zich de Fieschergletscher. De 160 meter lange hangbrug Aspi-Titter wijst de weg in het idyllische Gommer Bergdorp Bellwald.
Afscheid van de Aletsch of verlenging van de reis.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC
– 4x ontbijt(buffet)
– bagagetransport van hotel naar hotel
– goede routebeschrijving (in het Duits, Frans of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek
– navigatie-App en GPS data

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– avondeten
– toeslag hoogseizoen € 40,- (29.06 – 30.08)
– eenpersoonstoeslag € 179,-
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– tickets voor berglift (Blatten – Belalp en Bellwald – Fürgangen) en openbaar vervoer (trein Fürgangen – Brig en Ausserberg – Brig en terug)

Reisperiodes
Deze reis kan dagelijks gestart worden binnen de periode 29.06 (eerste startmogelijkheid) en 15.09.2024 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

Je verblijft deze reis in middenklasse hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 1.019

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 6 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest