Wild Trail – Kalymnos, Griekenland

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wild Trail 8 dagen
Omschrijving
Wild Trail – Kalymnos, Griekenland 

Het kleine eiland Kalymnos, gelegen in de Egeïsche zee, is een nog onbekend en ongerept gebied. Ken je het eiland? Dan komt dat vast door de klimgebieden die daar de laatste decennia ontstaan zijn, maar trektochten worden er nog niet veel gehouden. De tocht is echt een avontuur! Iedere etappe, iedere dag weer, trekken we door gebied waar je geen ander persoon tegenkomt. We bewegen ons op het eiland, langs de kust, voorbij steile kliffen en net boven de turkooisblauwe zee. Alles aan elkaar gerijgd door korte klimpassages en lange, deels overhangende abseils. En dit alles voortdurend begeleidt door de Griekse zon! Gelukkig komt er van zee ook altijd die frisse bries voorbij als tegenhanger. In de prachtige baaien nemen we dan ook lekker de tijd om te genieten en pauzeren.

‘s Nachts overnachten we twee keer onder de sterrenhemel, in zo’n mooie baai. De andere avonden brengen we door in een studio. Het is onze uitvalsbasis en steunpunt van deze tocht. De twee avonden in de wildernis worden verzorgd door een vissersboot die ons Griekse specialiteiten komt brengen. De andere avonden bezoeken we Griekse restaurants in de buurt om de culinaire hoogtepunten te ervaren.

Eén van de hoogtepunten deze week is de trektocht over het nabijgelegen eiland Telendos. Het eiland ligt op 10 minuten varen. Telendos en Kalymnos waren vroeger één eiland, maar in het jaar 554 na Chr. werd het eiland gesplitst door een aardbeving.

Voor deze week is bergervaring gewenst, je bent tredzeker en hebt geen last van hoogtevrees en je hebt klimervaring tot de 1e graad. Ervaring met klauteren over rotsformaties en oversteken van grashellingen is nodig. Klettersteigervaring is een voordeel, kleine stukken gaan tot niveau A/B. Er wordt abgeseild over lange lengtes. De zon is iedere dag sterk aanwezig, dus zorg voor een goede gezondheid. Conditieniveau voor 5-6 uur activiteit per dag, met 1100hm stijgen/ dalen en een dagrugzak.

Programma

zondag Individuele heenreis naar Kos; daarna in  35 minuten met de boot naar Kalymnos

zondag t/m zaterdag Programma

De laatste voorbereidingen worden getroffen, de rugzak wordt ingepakt en het programma en de laatste details worden doorgenomen en dan is het zover: de start van een onvergetelijk avontuur, dat de komende 6 dagen alle aandacht zal opeisen.

zondag Terug naar de bewoonde wereld & individueel vertrek 

In de loop van de dag varen we terug en nemen we afscheid van elkaar.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x studio overnachting
– 2x sterrenhemel overnachting
– 5x HP in appartement
– 2x HP aangevoerd met boot
– 7x lunchpakket voor de tochten
– alle transfers voor de tochten vanaf Kalymnos
– transfer Kos-Kalymnos-Kos (uiterlijk aankomst vluchthaven Kos om 18.00u, vertrekt na 10.oou op Kos).
– 8 dagen berggids, kennismaking bij studio

Niet inbegrepen 
– heen- en terugreis
– reisverzekering
– evt. éénpersoonskamer toeslag in studio (€ 240,- p.p.)

Onderkomens

U overnacht tijdens deze unieke trektocht vijf nachten in een studio. Twee nachten slaapt u onder de sterren in de open lucht. Eten en drinken wordt over het water aangevoerd.

Vanaf: 1.595

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Griekenland
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
6-8 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 – 10 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest