Walliser Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 6 dagen
Nog enkele beschikbaar
Omschrijving
9x 4.000+ in de Monte Rosa
met overnachting op de Margheritahütte
Beleef samen met ons een spannende ontdekkingsreis door het Monte Rosa-massief. Behalve de adembenemende gletsjerwereld, zult u ook kennismaken met de fascinerende wereld van de vierduizenders. Ook de overnachting op de hoogstgelegen berghut van de Alpen zal zeker een onvergetelijke ervaring tijdens uw vakantie zijn. We beklimmen deze week 10, technisch gezien, eenvoudige vierduizenders.
Programma
ma. Welkom in Zermatt

Individuele heenreis en aankomst in Zermatt. Trefpunt om 18.00 uur in Hotel Jägerhof. Tijdens het gezamenlijke avondeten hebben we de gelegenheid om elkaar te leren kennen en het programma te bespreken. Daarna wordt de uitrusting gecheckt en is er nog tijd om gezellig bij elkaar te zitten.

di. Zermatt – Breithorn – Rif. Guide d’Ayas
[ca. 6 uur, +650 hm, -1.050 hm]

Vanaf het hotel is het een kort stukje door één van bekendste Alpenmetropolen naar het bergliftstation. Comfortabel zweven we omhoog naar de Klein Matterhorn (3.800 m). Via de Breithornpas bereiken we vervolgens in ca. 1,5 uur de top van de Breithorn (4.164 m). Het tempo wordt vandaag bewust laag gehouden, zodat we goed aan de hoogte kunnen wennen en vertrouwd raken met de uitrusting.
De afdaling gaat over gletsjers naar de gezellige Rif. Guide d’Ayas (3.420 m).

wo. Rif. Guide d’Ayas – Castor – Rif. Quintino-Sella
[ca. 6 uur, +900 hm, -700 hm]

Nog in de ochtendschemering lopen we omhoog richting Castor (4.228 m). Via een heerlijke firngraat bereiken we de top. Het grandiose uitzicht doet alle inspanningen snel vergeten. Over de Feliukgletscher dalen we af naar de Rif. Quintino-Sella (3.585 m).

do. Rif. Quintino-Sella – Lisskamm – Balmenhorn – Vincent-pyramide – Rif. Gnifetti
[ca. 8 uur, +1.100 hm, -1.050 hm]

Ook vandaag is het weer vroeg dag. Via de Lisgletscher gaat het gestaag omhoog naar de Passo del Naso (4.100 m), vanaf waar de zuidgraat van de Lisskamm bedwongen wordt. Al snel daarna bereiken we de Balmenhorn (4.167 m). Het kleine bivak naast het topkruis nodigt uit om te ontspannen. Na een korte pauze kunnen we vandaag ook nog de Vincent-pyramide (4.215 m) via de noordflank toevoegen. Daarna dalen we af naar de Rif. Gnifetti (3611 m).

vr. Rif. Gnifetti – Schwarzhorn – Ludwigshöhe – Parrotspitze – Signalkuppe – Rif. Margherita
[ca. 8 uur, +1.250 hm, -400 hm]

Na vandaag kunnen we maar liefst 4 vierduizenders aan ons tourenboek toevoegen. Via de bekende Lysgletscher beklimmen we de Schwarzhorn (4.321 m). Aansluitend overschrijden we de Ludwigshöhe (4.341 m) en de Parrotspitze (4.432 m) om vervolgens de Grenzgletscher te bereiken. Via deze gletsjer bereiken we de 4e vierduizender van vandaag, de Signalkuppe (4.554 m) met de hoogste berghut van de Alpen, de Rif. Margherita.

za. Rif. Margherita – Zumsteinspitze – Monte Rosa Hütte – Zermatt
[ca. 8 uur, +450 hm, -2.150 hm]

Bij het aanbreken van de dag maken we ons nog eenmaal op voor een uitdagende slotetappe: de Zumsteinspitze (4.563 m) met een haast dronken makende blik in de diepte op het 3.000 meter lager gelegen Macunaga. Vanaf nu gaat het alleen nog maar naar beneden over de enorme Grenzgletscher, langs de ijsgepantserde noordwand van de Lyskam naar de Monte Rosa Hütte. Na een korte pauze “pakken” we de laatste meters naar Roten Boden. Vermoeid, maar zeer voldaan worden we het laatste stuk met de Gornergrat Bahn terug naar Zermatt gebracht, waar we naar verwachting rond 15:00 uur zullen aankomen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten
– 1x berglift
– 1x tandradbaan
– verzekeringen

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.895

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
2-3 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 – 10 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest