Bernina

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Trailrunning 5 dagen
Nieuw
Omschrijving
Trailrunning in het Engadin
Hoog naar Diavolezza, door de dalen van Val da Fain en Roseg en met een snelle pas afdalend naar de meren van Silvaplana en Sils. Deze trailrunning tour rondom het Bernina-massief is iedere kilometer een waar genot. Ontelbare paden kronkelen langs de flanken en over de passen van het Engadin. Hier komen ambitieuze hardlopers aan hun trekken. Tussen de Bernina- en Majolapass wachten de meest spectaculaire trails van de Alpen om ontdekt te worden!

Programma
dag 1 Heenreis en aankomst

Aan de schilderachtige oever van het Lago Bianco ligt het startpunt van deze reis. Hier heb je nog een keer de mogelijkheid eens diep door te ademen en je voor te bereiden voordat de “Gipfelsturm” de volgende begint!

dag 2 Bernina – Diavolezza – Val da Fein – Pontresina

[ca. 22,5 km, +1.790 hm, -1.350 hm]
De start begint met een idyllische stijging en daarna begint de reis gelijk met een van de mooiste trailrunpassages van Zwitserland. Allereerst omhoog naar de meren van Diavolezza en Las Collinas, daarna met de lift naar beneden naar het schilderachtige dal Val da Fein.
Ontelbare haarspeldbochten brengen je vervolgens omhoog naar bijna 3.000m naar de Fuorcla Pischa, voordat je de run met een daling langs de Alp Languard uit kan lopen. In Pontresina kun je na de eerste pittige dag trots de benen omhoog leggen.

dag 3 Pontresina – Val Roseg – Fuorcla Surlej – Surlej Monte Bar

[ca. 14 km, +1.075 hm, -180 hm]
De dag start met een langzame stijging in het Val Roseg, een waar genot. Vanaf het bergrestaurant wordt het dan wat intensiever. Vooral de wonderbaarlijke uitzichten van de gletsjer zijn adembenemend.

dag 4 Surlej – Murtel – Majola

[ca. 16,5km, +425 hm, -1.325 hm]
De dag start met een cadeautje; met de lift omhoog naar Murtel. Start de run over een veelbelovend pad, helemaal naar beneden naar Sils. Daar steek je over naar de andere kant van het dal, en stijg je naar Crevasalvas. De allereerste Heidi film werd hier gedraaid, je rent hier door de pure idyllische bergen en vervolgt de trail naar beneden naar Majola.

dag 5 Vertrek

Geniet nog even van Majola, vandaag is het tijd voor het individuele vertrek. Je kunt er ook voor kiezen de vakantie te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC in uitstekende ***hotels
– 4x ontbijt(buffet)
– lifttickets zoals benoemd in programma
– bagagetransport van hotel naar hotel
– goede routebeschrijving van wandelingen (Engels of Duits)
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf te voldoen)
– toeslag eenpersoonskamer (€169,-)
– toeslag hoogseizoen 01.07 t/m 08.09 (€30,-)

Reisperiodes
Deze reis kan elke dag gestart worden binnen de periode 01.07 (eerste startmogelijkheid) en 24.09.2023 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

U verblijft deze reis in ***hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 789

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Categorieën: ,
Land
Zwitserland
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van gemiddeld meer dan 1.200 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd vanaf 7 uur (zonder pauzes) per dag, waarvan stijgend 3 tot 5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest