Tauern Haute Route

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 6 dagen
Omschrijving
Met beklimming van de Grossvenediger (3.674 m.) 
De Hohe Tauern kennen een jarenlange alpiene traditie. Zo werd de Ankogel in 1761 als eerste vergletsjerde berg van de Alpen bedwongen. Spoedig daarna werden ook andere hoge Tauerntoppen beklommen.
Wij bieden hier een indrukwekkende trektocht door het hart van het Nationalpark Hohe Tauern met beklimming van de mooiste en tevens hoogste bergtoppen van de Oostalpen. De kers op de taart is natuurlijk de beklimming van de Großvenediger (3.674 m).
Deze tourenweek is bij uitstek geschikt voor de beginnende hoogtouren-liefhebbers.
Programma
zo. Krimml – Warnsdorfer Hütte
[ca. 3 uur, +700 hm, -50 hm]

Individuele heenreis naar Krimml. Trefpunt om 13.00 uur in Hotel Krimmlerfälle. Omhoog via de Wasserfallweg, met schitterend uitzicht op de wereldberoemde Krimmler Wasserfälle, met 380 meter de grootste watervallen van Europa, naar Gasthof Schönangerl (1.306 m.). Om 16.00 uur brengt een taxi ons naar de Materialseilbahn van de Warnsdorfer Hütte. Vanaf hier lopen we in ca. 2,5 uur naar de Warnsdorfer Hütte (2.236 m.).

ma. Warnsdorfer Hütte – Gamsspitzl – Kürsinger Hütte
[ca. 8 uur, +900 hm, -700 hm]

Vandaag staat de Gamsspitzl (2.888 m) op het programma. Via de Obersulzbachkees en een gezekerde passage dalen we af naar een gletsjertmeer en vervolgens via een oude smokkelaarsroute naar de Kürsinger Hütte (2.558 m).

di. Kürsinger Hütte – Obersulzbachtörl – Johannishütte
[ca. 8 uur, +700 hm, -1.150 hm]

‘s Ochtends vroeg lopen we via een zgn. Gletscherlehrweg in ca. 4 uur naar het Obersulzbachtörl (2.918 m). Vanaf het Törl dalen we af naar de Johannishütte (2.116 m). Deze hut is gebouwd in 1857 en in 2000 volledig gerenoveerd.

wo. Johannis Hütte – Defreggerhaus – Hohe Zaun – Defreggerhaus
[ca. 6 uur, +1.350 hm, -500 hm]

Onze eindbestemming vandaag is het Defreggerhaus. Na een korte pauze op deze hoogstgelegen berghut van de hele regio, beklimmen we via een morenerug en het Mullwitz Aderl de top van de Hohe Zaun (3.441 m).

do. Defreggerhaus – Großvenediger – Kürsingerhütte
[ca. 7 uur, +900 hm, -1.300 hm]

Hoogtepunt van deze week: in alle vroegte vertrekken we naar het “Dach Gottes”: via de Obere Keesboden bereiken we al snel de top van de Grossvenediger. Deze afwisselende route voert ons door de Venedigerscharte (3.413 m) naar de Obersulzbach Kees, vanaf welke we de Kürsinger Hütte al zien liggen.

vr. Kürsingerhütte – Krimml
[ca. 1,5 uur, -650 hm]

Na het ontbijt dalen we door het Obersulzbachtal af naar het begin van de materialseilbahn, van waar we met een taxi terugrijden naar Krimml. Verwachte aankomst ca. 12.00 uur.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in meerpersoonskamers
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– 2x taxi
– 1x entree Krimmler Wasserfälle
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 975

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U heeft ervaring in de omgang met pickel en stijgijzers (opgedaan tijdens bijv. een cursus of eerdere hoogalpiene touren). Eenvoudige klimpassages zijn mogelijk. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 7 – 9 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest