Stubaital

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Klettersteigen 4 dagen
Omschrijving
Ontdek het klettersteig-eldorado samen met één van onze berggidsen
Tijdens deze klettersteigvakantie krijg je bijna het gevoel in de Dolomieten te zijn. Maar ook de Stubaier Alpen hebben met zulke indrukwekkende rotsmassieven het nodige te bieden. Maar een rondblik op de omringende 3.000-ers doen je toch snel weer beseffen dat je wel degelijk in de Oostenrijkse Alpen op vakantie bent.
Overdag onderweg in de aantrekkelijke en uitdagende klettersteigroutes, die het Stubaital te bieden heeft en je ’s avonds in het **** hotel culinair en met het omvangrijke wellnessaanbod laten verwennen.
Programma
dag 1. Alpin-Erlebnispark Kreuzjoch met oefenklettersteig
[ca. 2 uur, +/-150 hm]

Individuele heenreis naar Neustift in het Stubaital, waar we elkaar ’s middags treffen in Hotel Stubaier Hof.  het dalstation Schlick2000. Na de kennismaking, de materiaaluitgifte en een korte bespreking van het programma rijden we naar het dalstation van de Schlick2000 om vervolgens comfortabel naar boven te zweven.
Ongeveer 15 minuten lopen vanaf het bergstation ligt het Alpin-Erlebnispark met oefenklettersteig ofwel de juiste omgeving om elkaar te leren kennen, de kennis weer wat op te frissen en in te “klimmen”. Er is ook een super abseilmogelijkheid en voor diegenen, die zin hebben, is er een Flying Fox om uit te proberen. Kortom, vakantieplezier te over deze eerste dag!

dag 2. Elferkofel Klettersteig
[ca. 5 uur, +/-700 hm, w.v. 100 hm klettersteig, B/C]

Na een uitgebreid ontbijtzweven we met de Elferlift omhoog naar het bergstation (1.784 m). Vervolgens lopen we in ca. 1,5 uur langs de Elferhüte en via de Elferscharte naar het begin van de klettersteig. De route met moeilijkheid B/C kent enkele pittige passages en biedt ook mooie klimpassages op de graat tussen de talrijke kleine torentjes en spitsen. De steile rotsformaties zijn indrukwekkend en doen denken aan de Dolomieten. We bereiken de top (2.505 m) na ca. 1,5 uur. Via de Panoramaweg lopen we via de Elferhütte terug naar de lift en zweven we weer naar beneden.

dag 3. Steingrubenkogel Klettersteig
[ca. 5 uur, +/-1.000 hm, w.v. 200 hm klettersteig, A-C]

Vandaag doen we weer een klettersteigtour vanuit Fulpmes. Met de huttentaxi worden we naar de Schlickeralm (1.645 m) gebracht, van waar we naar de Alpenklubscharte (2.457 m) lopen. Hier begint de Steingrubenkogel Klettersteig (A-C). De route slingert zich over de zuidwestgraat via banden om toren en rotsnaalden omhoog naar de top (2.633 m), die ons trakteert op een prachtig uitzicht op de Stubaier bergwereld.
Voor de afdaling volgen we dezelfde route terug. Na een welverdiende pauze op de Schlickeralm, keren we weer terug naar het dal en naar Neustift.

dag 4. Fernau Klettersteig
[ca. 3 uur, +/-350 hm, w.v. 230 hm klettersteig, B/C met passages C en C/D]

Na het ontbijt checken we eerst uit en daarna rijden we naar de Mutterbergalm. Met de gondel van de Stubaier Gletscherbahn zweven we tot het Mittelstation. Via de Dresdner Hütte lopen we naar het begin van de Fernau Klettersteig. Via enkele pittige en veeleisende passages, door een rotsspleet en om torens en graten slingert de klettersteig met moeilijkheid B/C en C en zelfs een passage C/D omhoog naar de Egesengraat (2.630 m). De afdaling verloopt westelijk van de graat naar een klein bergmeertje en verder naar de Dresdner Hütte en het liftstation. Aan het begin van de middag bereiken we het dalstation en komt er een einde aan dit lange en mooie klettersteigweekend.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachting met HP in een tweepersoonskamer
– bergliften volgens programma
– berggids
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– toeslag eenpersoonskamer (op aanvraag)

Onderkomens

Je verblijft deze week in een goed **** bergsporthotel in Neustift in het Stubaital. Het hotel beschikt over een spa en wellness. Je overnacht in een tweepersoonskamer, reis je alleen dan deel je een tweepersoonskamer met een andere deelnemer. Wil je liever je eigen kamer, je kunt een eenpersoonskamer boeken in dit hotel.

Vanaf: 867

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
               
Niveau (klimmen/klettersteigen)
U heeft enige klim- en/of klettersteigervaring; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend C. Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 6 tot 8 uur.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest