Stubaier Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 6 dagen
Omschrijving
Hoogalpiene huttentocht met bekende toppen
Op de hoogalpiene grenskam tussen Oostenrijk en Zuid-Tirol beklimmen we deze vakantie week de bekendste en hoogste bergtoppen van deze regio. Klinkende namen als Feuerstein, Wilder Freiger en Zuckerhütl doen het hart van menig bergsporter sneller kloppen. We overnachten ook op de 2 hoogstgelegen berghutten van de Stubaier Alpen. Zonsondergang en -opkomst worden hier een feest.
Programma
zo. Ranalt – Nürnbergerhütte
[ca. 3 uur, +900 hm]

Individuele heenreis naar het Stubaital. Trefpunt om 13.00 uur op de parkeerplaats van de Nürnberger Hütte in Ranalt. Na de controle van de uitrusting “geht es los”. Via de Bsuchalm (1.572 m), waar we de mogelijkheid hebben om de rugzakken met de materiaalseilbahn mee te geven. Daarna vervolgen we onze weg en in ca. 2 uur bereiken we de Nürnberger Hütte (2.280 m).

ma. Nürnberger Scharte – Östl. Feuerstein
[ca. 9 uur, +/-1.150 hm]

Met lichte bepakking lopen we eerst naar de Nürnberger Scharte. Op de Grubelferner gaan we aan het touw en lopen we richting het Pflerscher Hochjoch (3.166 m). Vervolgens klimmen we via de noordoostgraat (I-II) naar de top van de Östl. Feuerstein (3.268 m). De indrukwekkende afdaling via het Simmingjöchl is misschien wel het hoogtepunt van de dag.

di. Nürnbergerhütte – Seescharte – Wilder Freiger – Becherhaus
[ca. 6 uur, +1.150 hm, -300 hm]

Vanaf de hut gaat het steil omhoog naar de Seescharte (2.762 m). Vervolgens verder over rots en een firnveld naar het Gamsspitzjoch (3.020 m). Vanaf hier klimmen we eenvoudig over een rotsgraat naar punt 3.222 m., waar we beslissen welke route we naar de top van de Wilder Freiger (3.418 m) nemen. Afhankelijk van de omstandigheden gaan we over de gletsjer, door de rotsen of over een firnhelling.
De afdaling gaat via de Signalgipfel en de zuidgraat naar het fraai gelegen Becherhaus (3.190 m).

wo. Becherhaus – Übeltalferner – Sonnklarspitze – Müller Hütte
[ca. 5 uur, +450 hm, -400 hm]

We starten met een korte gezekerde afdaling over de blokkengraat naar de Übeltalferner. Hier gaan we aan het touw en steken we over naar de al langer zichtbare Müllerhütte. Na een pauze gaan we met lichte bepakking richting Sonnklarspitze (3.467 m), die we via de gletsjer en de oostgraat (II) bereiken. We volgen dezelfde weg terug naar de Müllerhütte.

do. Müller Hütte – Ostgrat Wilder Pfaff – Pfaffenschneide – Hildesheimer Hütte
[ca. 7 uur, +500 hm, -750 hm]

De Zuckerhütl (3.507 m) beklimmen we via de oostgraat. Na de pauze op de top, dalen we via het Pfaffenjoch (3.208 m) naar de Hildesheimerhütte (2.899 m).

vr. Hildesheimer Hütte – Jochdohle – Stubaital
[ca. 3 uur, +250 hm]

Via de gletsjer lopen we omhoog naar de Jochdole (3.149 m). Vanaf hier zweven we tot slot naar het dal. Hier nemen we de bus terug naar de parkeerplaats, waar we afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– 1x berglift
– 1x transfer
– huur gletsjeruitrusting (indien benodigd, dan bij boeking opgeven)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.295

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-5 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U heeft ervaring in de omgang met pickel en stijgijzers (opgedaan tijdens bijv. een cursus of eerdere hoogalpiene touren). Eenvoudige klimpassages zijn mogelijk. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 7 – 9 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest