Silvretta Experience Hoogalpien

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 6 dagen
Omschrijving
Lichte hoogtourenweek voor beginners!
De Silvretta is vooral bekend om het grote aantal lichte tot middelzware tourenmogelijkheden. De talrijke drieduizenders zorgen voor een passende ambiance. Gedurende deze vakantie week houden we ons bezig met de overgang van het bergwandelen naar de hoogalpiene touren. De dagetappes zijn niet te lang, waardoor er nog voldoende tijd overblijft om de nodige kennis m.b.t. het lopen op stijgijzers te verwerven. Hoogtepunt van deze week is de beklimming van de hoogste berg van de Silvretta, de Piz Buin (3.312 m).
Programma
zo. Galtür – Ritzenjoch – Heidelberger Hütte
[ca. 4,5 uur, +850 hm, -450 hm, 9 km]

Individuele heenreis naar Galtür-Wirl. Trefpunt om 10.00 uur op de gratis parkeerplaats voor langparkeerders achter Hotel Wirlerhof. Met een taxi rijden we vervolgens naar de Äuseren Larain Alm (1.860 m). Vanaf hier lopen we door het Laraintal omhoog en via het Ritzenjoch (2.688 m) dalen we af naar onze eindbestemmiong van vandaag, de Heidelberger Hütte (2.264 m).
’s Avonds zullen we de uitrusting nog controleren en het programma bespreken.

ma. Heidelbergerhütte – Kronenjoch – Breite Krone – Jamtalhütte
[ca. 7 uur, +900 hm, -1.000 hm, 12 km]

Op onze eerste tourendag maken we voor het eerst kennis met gletsjers en gletsjerijs. Tijdens de klim naar het Kronenjoch (2.980 m) kunnen we langzaam wennen aan de stijgijzertechniek en de omgang met touw en klimgordel. Vanuit het joch beklimmen we de Breite Krone (3.079 m). Na een korte pauze in het joch dalen we voortdurend af tot aan de Jamtal Hütte (2.165 m.), een comfortabel en modern huttensteunpunt in het gelijknamige Jamtal.

di. Jamtalhütte – Obere Ochsenscharte – Wiesbadener Hütte
[ca. 6 uur, +850 hm, -550 hm, 8 km]

Eerst via indrukwekkende morenes, de stille getuigen van waar eens de gletsjer stroomde. Zodra we de licht stijgende Jamtalferner bereiken, binden we de stijgijzers onder. Dit is het ideale terrein om de eerste stappen met stijgijzers te oefenen. De techniek maken we ons snel eigen en dan lopen we richting der Obere Ochsenscharte (2.977 m). Bij het bovenste gedeelte, waar zich besneeuwde gletsjerspleten bevinden, gaan we aan het touw. Vanuit de scharte dalen we over de uitgestrekte Vermuntgletscher af naar de Wiesbadener Hütte (2.443 m), onze bestemmming van vandaag.

wo. Wiesbadener Hütte – Fuorcla del Confin – Piz Buin – Silvretta Hütte
[ca. 8 uur, +1.050 hm, -1.200 hm, 11,5 km]

Vandaag staat de beklimming van de Piz Buin (3.312 m) op het programma. Via de Grüne Kuppe (2.579 m) en de vlakke Ochsental Gletscher bereiken we het Buinlücke (3.045 m). Na een korte pauze bereiken we met eenvoudig klimwerk de top van de Piz Buin. Nu staan we op de hoogste berg van Vorarlberg en genieten we van het prachtige uitzicht. De afdaling gaat via de Fuorcla del Confin (3.043 m) en de Silvrettapas steeds bergaf naar de Silvretta Hütte (2.341 m.), waar we deze indrukwekkende topdag gezellig beëindigen.

do. Silvretta Hütte – Rote Furka – Klosterpas – Winterlücke – Saarbrücker Hütte
[ca. 7 uur, +800 hm, -600 hm, 8 km]

Vanaf de Silvretta Hütte gaat het eerst steil omhoog naar de Roten Furka (2.688 m), een kleine scharte, die haar naam dankt aan het rode gesteente. Vanaf hier komen we langzaam maar zeker weer in Oostenrijk terug. Door zeer afwisselend terrein bereiken we via de Klosterpas (2.751 m) en de Winterlücke (2.832 m) de Saarbrücker Hütte (2.538 m.). Onderweg is de beklimming van de Sonntag-Spitze (2.882 m) mogelijk.

vr. Saarbrücker Hütte – Klein Litzner – Bielerhöhe – Ischgl
[ca. 5 uur, +400 hm, -850 hm, 8,5 km]

Na een uitgebreid ontbijt beklimmen we met een van de hüttenwirt geleende klettersteigset de eenvoudige en korte, maar zeer indrukwekkende klettersteigroute op de Kleine Litzner (2.783 m). Vanaf de top hebben een mooi uitzicht op de hut, de Vermunt Stausee en op de route, die we straks volgen naar de Bielerhöhe.

Na de afdaling naar direct aan de Silvretta Stausee gelegen Bieler Höhe (2.030 m), eindigt onze tourenweek. In Gasthaus Piz Buin laten we nog eenmaal de afgelopen dagen de revue passeren, voordat we de bus naar Ischgl nemen.
Naar verwachting zijn we om ca. 15.00 uur weer in Galtür, waar we afscheid van elkaar nemen.
Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– 1x busrit
– 1x rugzaktransport
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.295

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk, Zwitserland
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-5 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U heeft ervaring in de omgang met pickel en stijgijzers (opgedaan tijdens bijv. een cursus of eerdere hoogalpiene touren). Eenvoudige klimpassages zijn mogelijk. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 7 – 9 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest