Rosengarten

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Klettersteigen 6 dagen
Omschrijving
Klettersteigavonturen in de Rosengarten
Bekende bergtoppen en prachtige klettersteigroutes in Koning Laurins achtertuin, de Rosengarten. Welke vroeger vaak alleen voor bergbeklimmers toegankelijk waren, zijn nu ook voor ervaren bergwandelaars bereikbaar. De prachtig kleurende rotsen bij de ondergaande zon heeft mede gezorgd voor de enorme populariteit van dit Dolomieten-gebied als vakantiebestemming.
Programma
dag 1. Vigo di Fassa – Scaletta Klettersteig – Antermoia Hütte
[ca. 6 uur, 9 km, +850 hm, -350 hm]

Individuele heenreis naar Vigo di Fassa. Trefpunt om 10.00 uur bij de berglift in Vigo di Fassa (1.393 m). Nadat we gezamenlijk comfortabel naar boven zijn gebracht, wacht ons meteen de eerste klettersteigroute: de Scalette Klettersteig. Daarna dalen we af naar de Antermoia Hütte (2.497 m).
moeilijkheid: A/B

dag 2. Antermoia Hütte – Laurenzi Klettersteig – Tierser Alpl Hütte
[ca. 5 uur, 4,5 km, +450 hm, -500 hm]

De Laurenzi klettersteig vormt de kruising van de Molignonkamm en de Rifugio Antermoia naar de Tierser Alpl. Het moeilijkste deel van de klettersteig wacht ons bij de start. Nadat we de smalle bergkam bij Molignon di Mezzo (2.820 m) hebben bereikt, leidt het pad ons verder over de smalle en vrijliggende bergkam naar Molignon di Fuori (2.779 m). Vanaf hier hebben we een indrukwekkend uitzicht over de Val Durant tot aan de Plattkogel en Sassolungo aan de rechterkant. Links staat de Grasleitenkessel onder ons. Vanaf hier zie je de Tierser Alpl (2.440 m) al liggen.
moeilijkheid: C

dag 3. Tierser Alpl Hütte – Maximilian Klettersteig – Grasleitenhütte
[ca. 6 uur, 6,5 km, +600 hm, -900 hm]

Een korte wandeling brengt ons naar de start van de klettersteig. Via de onbedekte bergkam van de Maximilan klettersteig bereiken we de Roterdspitz, het noordelijkste punt van onze tocht. Na de afdaling door het Bärenloch, die weer onze aandacht vraagt, bereiken we na een slotklim de rustieke en gezellige Grasleitenhütte (2.134 m).
moeilijkheid: B

dag 4. Kesselkogel Klettersteig
[ca. 7,5 uur, 13,5 km, +1.250 hm, -1.050 hm]

Vanaf de Grasleitenhütte klimmen we eerst naar de Grasleitenpas (2.600 m). Na een korte pauze en met een lichte rugzak maken we een omweg naar de populaire Kesselkogel klettersteig. Vanaf de top van de Kesselkogel (3.002 m) heb je een adembenemend uitzicht over het hele Rosengarten-massief. In de middag leidt het pad ons door de Val de Vaiolet naar de Rif. Vajolet (2.243 m). Langs de Rosengartenspitze gaat het naar de Passo delle Cigolade. Vanaf hier zien we al onze accommodatie voor de volgende nacht, de Rotwandhütte (2.283 m).
moeilijkheid: B

dag 5. Rotwand klettersteig – Masaré klettersteig
[ca. 8 uur, 9,5 km, +/-650 hm]

De tocht van vandaag brengt ons met een lichte rugzak naar de Rotwand (2.806 m). We beklimmen de beroemdste klimtop van de Rosengarten vanaf de Vajolonpas over de noordrug naar de Rotwand top. Na de afdaling over de zuidrug bereiken we de “Klettersteig Masaré”. Deze tour belooft een prachtige oversteek met geweldige Dolomietenfoto’s. Na onze welverdiende pauze gaan we over de Hirzelsteig naar de Rosengarten Hütte.
moeilijkheid: A/B-C

dag 6. Santnerpass klettersteig en afscheid
[ca. 6,5 uur, 8,5 km,  +550 hm, -900 hm]

De indrukwekkende tocht naar de Santnerpas (2.734 m) biedt ons ook vandaag weer een bijzondere ervaring. De Santner klettersteig loopt via linten door de westwand van de Rosengartenspitze. De nieuw gebouwde Santner Passhütte biedt een indrukwekkend uitzicht op de Vajolet-torens en is de perfecte plek om te stoppen. Via de Gartlhütte klimmen we naar de Rif. Vajolet (2.243 m) naar beneden. We gaan verder door de Valle del Vajolet naar de Rifugio Negritella. Met de kabelbaan komen we terug naar Vigo di Fassa. Aankomst rond 16.00 uur.
moeilijkheid: B/C

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachting
– 5x halfpension
– berggids
– 2x berglift
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Onderkomens

Je overnacht tijdens deze klettersteig reis in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.195

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (klimmen/klettersteigen)
U heeft enige klim- en/of klettersteigervaring; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend C. Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 6 tot 8 uur.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest