Presanella & Adamello

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 6 dagen
Omschrijving
Klinkende namen
Presanella en Adamello, dat zijn klinkende namen, die elke alpinist zou moeten kennen. Toch wordt dit mooie gebied verbazingwekkend weinig bezocht. Deze zuidelijkste gletsjerbergen van de Oostalpen, die een indrukwekkende hoogte van 3.550 meter bereiken, bieden spannende belevenissen, grote eenzaamheid en een Nationaalpark, waar de bruine beer nooit zal uitsterven. Een speciale vakantiebestemming. Het gebied begint in het Noorden bij de Passo Tonale, in het Westen wordt hij begrensd door het Val Camonica en in het Oosten door de rivier de Sarca, die verderop in het Gardameer uitmondt, en de Brenta Dolomieten.
Programma
zo. Pinzolo – Rif. Bedole
[ca. 0,5 uur, +100 hm, 1 km]

Individuele heenreis naar Pinzolo. Trefpunt om 15.00 uur bij de seilbahn Sabion in Pinzolo. Gezamenlijk rijden we met een taxi door het Val Genova naar de Malga Bedole (1.584 m). Vanaf hier lopen we in een half uurtje omhoog naar de Rifugio Bedole (1.641 m).

ma. Rif. Bedole – Rif. Mandrone – Rif. Lobbia Alta
[ca. 5 uur, +1.500 hm, -150 hm, 8,5 km]

Omhoog via de Sentiero della Pace naar de Rif. Mandrone (2.449 m). Na een korte pauze lopen we verder over de vlakke Adamello Gletscher naar de Rif. Lobbia Alta (3.040 m).

di. Rif. Lobbia Alta – Monte Adamello – Rif. Mandrone
[ca. 8 uur, +650 hm, -1.250 hm, 19,5 km]

Via de Mandrone en de Adamello Gletscher wordt de Monte Adamello (3.539 m) beklommen. De afdaling gaat via de Corno Bianco, de Mandrone Gletscher en de Lago Mandrone naar de Rif. Mandrone (2.449 m).

wo. Rif. Mandrone – Rif. Segantini
[ca. 3,5 uur, +400 hm, -800 hm, 6 km]

Vanaf de Rif. Mandrone afdalen naar de Rif. Bedole (1.641 m). Transfer in het Val d’Amola en te voet naar de Rif. Segantini (2.373 m).

do. Rif. Segantini – Cima Presanella – Rif. Segantini
[ca. 10 uur, +1.150 hm, -1.150 hm, 9 km]

De Cima Presanella (3.558 m) wordt via de nieuwe klettersteigroute Bocch. di M. Nero en het bivak Orobica beklommen. De afdaling gaat langs dezelfde route.

vr. Rif. Segantini – Malga d’Amola – Pinzolo
[ca. 1,5 uur, -400 hm, 2,5 km]

Na het ontbijt dalen we naar de Malga d’Amola. Vanaf hier rijden we met een taxi terug naar Pinzolo, waar we naar verwachting rond 11.00 uur zullen aankomen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– 3x taxi
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.295

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-5 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 – 10 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest