Ötztaler Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 6 dagen
Omschrijving
Ötztaler klassiekers in sneeuw & ijs
Deze hoogalpiene touren vakantie week speelt zich af in het vergletsjerde hart van de Ötztaler Alpen. Ondanks de zich terugtrekkende gletsjers, blijft het gebied een enorme aantrekkingskracht uitoefenen. De “Venter Runde” is een klassieker onder skitourentochten en wordt ook wel de Haute Route van de Oost-Alpen genoemd. Maar ook zonder tourenskies weet deze tocht te imponeren. Onder leiding van een Oostenrijkse berggids maakt u deze week kennis met dit indrukwekkende gebied en beklimt u de hoogste drieduizenders van dit gebied.
Programma
ma. Vent – Martin Bush Hütte
[ca. 2,5 uur, +600 hm]

Heenreis en aankomst in Vent. Trefpunt om 14.00 uur bij Hotel Post. Kennismaking, uitrustingscontrole en verdeling van de technische huuruitrusting. Gezamenlijk omhoog naar de Martin Bush Hütte (2.501 m).

di. Martin Bush Hütte – Similaun – Similaunhütte
[ca. 7 uur, +1.100 hm, -600 hm]

Door het Niedertal lopen we eerst naar de Similaunhütte, waar we de nacht zullen doorbrengen. Nadat we ons hier “geïnstalleerd” hebben, lopen we met lichte bepakking naar de top van de Similaun. Na een uitgebreide pauze op de top, dalen we af naar de Similaunhütte (3.019 m).

wo. Similaunhütte – Fineilspitze – Hochjoch Hospiz
[ca. 6 uur, +500 hm, -1.100 hm]

We starten vandaag met een bezoek aan de vindplaats van Ötzi, om vervolgens door te lopen naar het Hauslabjoch (3.279 m). Hier laten we onze rugzakken achter en beklimmen we, wanneer de omstandigheden goed zijn, via de noordoostgraat de top van de Fineilspitze (3.516 m). Alternatief is de Saykogel (3.360 m).
Via de Hochjochferner dalen we af naar het Hospiz (2.412 m).

do. Hochjoch Hospiz – Fluchtkogel – Vernagthütte
[ca. 7 uur, +1.100 hm, -750 hm]

Via het Brandenburgerhaus en de Kesselschwandferner bereiken we uitreindelijk de top van de Fluchtkogel (3.500 m). Hier genietren we van het waanzinnige uitzicht op de taltijke drieduizenders. Daarna dalen we af naar de Vernagthütte (2.755 m).

vr. Vernagthütte – Brochkogeljoch – Wildspitze – Vernagthütte
[ca. 7 uur, +1.100 hm, -1.100 hm]

Tot besluit van deze tourenweek beklimmen we de Wildspitze (3.770 m), de op één na hoogste berg van Oostenrijk. Via dezelfde weg gaan we weer teruig naar de Vernagthütte.

za. Vernagthütte – Vent
[ca. 2,5 uur, 800 hm]

Na het ontbijt dalen we gezamenlijk af naar Vent, waar een einde komt aan deze prachtige tourenweek door de Ötztaler Alpen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– huur gletsjeruitrusting (indien benodigd, dan bij boeking opgeven)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.295

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-5 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 – 10 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest