Ortler Exclusive

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 6 dagen
Nog enkele beschikbaar
Omschrijving
De mooiste graten op Ortler en Königsspitze
De Ortleralpen behoren tot het centrale deel van de Oost-Alpen en liggen grotendeels in Italië. De “Koning Ortler”, zoals de hoogste berg in de volksmond wordt genoemd, leent haar naam ook aan dit berggebied. Deze 6-daagse hoogalpiene tourenweek doet elk alpinistenhart harder kloppen: prachtige overschrijdingen en graatbeklimmingen, luchtige klimpassages, fantastische firngraten en last but not least de comfortabele berghutten maken deze week onvergetelijk.
Met de beklimming van de Ortler en de Königsspitze staan er 2 pittige hoogtepunten van de Oost-Alpen op het programma.
Programma
ma. Sulden – Düsseldorfer Hütte
[ca. 3 uur, +860 hm]

Individuele heenreis naar Sulden, waar u elkaar om 13.00 uur bij de berglift treft. Gezamenlijk omhoog naar de Düsseldorfer Hütte (2.721 m).

di. Düsseldorfer Hütte – Grosse Angelus – Schaubachhütte
[ca. 7 uur, +900 hm, -1.700 hm]

Vandaag acclimatiseren we tijdens een zeer gevarieerde tocht naar de Grosse Angelus (3.521 m), die we via de NW-graat (Reinstadler route) beklimmen. Vervolgens overschrijden we de Vertainspitze (3.554 m) van noord naar zuid. Daarna dalen we weer af naar de hut en gaan we verder naar de Schaubachhütte.

wo. Schaubachhütte – Suldenspitze – Cevedale – Casati Hütte
[ca. 6 uur, +1.100 hm, -550 hm]

In de aanloop naar de beklimming van de Ortler, later deze week, beklimmen we vandaag de Cevedale (3.769 m). Via de Suldenspitze en de mooie graat van de Zufallspitze bereiken we de top. Een fantastisch uitzicht over het gehele Ortler-gebied en natuurlijk de Ortler en de Königsspitze is de beloning.
De afdaling brengt ons op de Casati Hütte.

do. Casati Hütte – Königsjoch – Königsspitze – Hintergrathütte
[ca. 8 uur, +1.300 hm, -1.800 hm]

Al vroeg gaan we op weg naar het Königsjoch en vervolgens verder omhoog naar de top van de indrukwekkende Königsspitze (3.859 m). Deze van alle kanten steile kegel is een zeer markante berg, die maar wat graag de show van de “Koning” steelt.
De afdaling gaat naar de Hintergrathütte (2.661 m).

vr. Hintergrathütte – Hintergrat – Ortler – Tabarettahütte
[ca. 8 uur, +/-1.300 hm]

We volgen vanmorgen de zeer markante en afwisselende Hintergrat naar de top van de Ortler (3.905 m). Heerlijk klimwerk afgewisseld met gecombineerde passages in sneeuw en ijs. De afdaling gaat via de Payer Hütte naar de Tabarettahütte (2.556 m), waar we onze laatste nacht zullen doorbrengen.

za. Tabarettahütte – Sulden

Vandaag komt er een eind aan een uiterst enerverende week in het Ortler-gebied. Na het ontbijt dalen we gezamenlijk af naar Sulden en nemen we afscheid van de Ortler en van elkaar.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten (ca. € 60,- p.p./dag)
– transfers & bergliften (ca. € 25,- p.p.)
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.827

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
2-2 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 – 10 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten