Mont Blanc Normalweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 6 dagen
Nog enkele beschikbaar
Omschrijving
De kans op een succesvolle beklimming van de Mont Blanc groeit naarmate je beter ingelopen en geacclimatiseerd bent. Voor deze vakantie week hebben we gekozen voor acclimatisatie in het Mont Blanc-gebied zelf. Stap voor stap wordt je voorbereid op de topdag. Met enkele eenvoudige toppen aan het begin van de week wordt de ideale acclimatisatie gerealiseerd en daarmee de sleutel tot succes aan het einde van de week.

Met zijn 4.810 meter steekt de Mont Blanc boven alle andere Alpentoppen uit. Het uitzicht ’s ochtends vroeg bij het opkomen van de zon is werkelijk adembenemend en telt tot de grootse momenten van elke alpinist.

let op: Staat je gewenste periode er niet bij, neem dan even contact met ons op. We bekijken dan wat de mogelijkheden zijn.

Programma
zo. Le Tour – Albert Premier Hütte
[ca. 2-3 uur, +500 hm]

Individuele heenreis. Trefpunt is om 12.00 uur bij het bergliftstation in Le Tour, ca. 8 km ten noorden van Chamonix. Na de ontvangst door de berggids en de materiaalcheck lopen we gezamenlijk naar de Albert Premier Hütte (2.702 m).

ma. Aiguille de Tour – Trienthütte
[ca. 5-6 uur, +900 hm, -450 hm]

Zoals gebruikelijk bij hoogalpiene touren in de West-Alpen staan we al heel vroeg op. De dag begint relatief eenvoudig, maar wordt steeds pittiger naarmate we hoger komen. Op het programma staat de Aiguille de Tour (3.542 m). De Normalweg kent enkele eenvoudige klimpassages (I en II). Na een uitgebreide pauze op de top dalen we af richting Trientgletscher en verder naar de gezellige, gerenoveerde Trienthütte (3.170 m).

di. Tour naar keuze
[ca. 5-6 uur, 200 hm, -1.450 hm]

Via het Plateau du Trient en de Glacier de Tour lopen we terug naar de Albert I Hütte. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden om onderweg nog een top mee te pakken. Dit besluit u gezamenlijk met de berggids en is mede afhankelijk van conditie en weers- en terreinomstandigheden.
Afdaling naar Le Tour en transfer naar Chamonix, waar we overnachten.

wo. Tour Ronde – Cosmiquehütte
[ca. 7 uur, +1.000 hm, -700 hm]

We starten de dag met een fantastische rit met de berglift naar de Aiguille du Midi. Het bergstation ligt op 3.842 meter Het uitzicht op de witte, vergletsjerde bergwereld en de Mont Blanc is adembenemend. Vervolgens gaat het met de berglift verder over de Mer de Glace naar de Italiaanse zijde van het Mont Blanc-massief. Afhankelijk van de omstandigheden beklimmen we of de Tour Ronde (3.792 m) of één van de andere omliggende bergen.
’s Middags lopen we over het Mer de Glace aan de voet van de beroemde hoogtourenklassieker terug naar de Franse zijde. We brengen de nacht door op de Cosmiquehütte (3.613 m).

do. Tour naar keuze
[ca. 5 uur, +/-500 hm]

Afhankelijk van de conditie kiezen we of de Lachenal-overschrijding of een mooie klim- en paradetour over de Cosmique-graat. Mocht het weer echt super zijn, dan kunnen we al vandaag opteren voor de Mont Blanc.
Bij normaal verloop van het programma overnachten we weer op de Cosmique Hütte. Deze dag staat volledig in het teken van de voorbereiding van de tocht naar de top van de Mont Blanc.

vr. Mont Blanc  (4.810 m) – Chamonix
[ca. 12 uur, +1.350 hm, -2.500 hm]

Vandaag gaan we al om 02.00 uur op pad (!!). Via de Mont Blanc du Tacul en de Mont Maudit gaat het naar de top, die we bij deze variant tussen 08.00 en 09.00 uur zullen bereiken. Hoewel deze route technisch gezien iets moeilijker is, is de kans op succes groter dan wanneer we vanaf de Gouterhütte de top zouden beklimmen.

Aangekomen op de top wacht u een waanzinnig uitzicht van de Matterhorn tot aan de zuidelijke Alpen. Dit is zeker één van de mooiste momenten uit uw alpinistenloopbaan.
De afdaling gaat over de Bossesgraat naar het Vallotbivak en verder naar de Gouterhütte, waar we zullen lunchen. Daarna lopen we verder en het laatste stuk zweven we comfortabel naar het dal, waar we afscheid van elkaar nemen.
Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten (incl. HP): hotel 1x (ca. € 85,-), berghutten 3x (ca. € 65,-) en 1x (ca. CHF 70,-)
– transfer- en bergliftkosten (ca. € 100,-)
– verzekeringen

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.804

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Frankrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
2-2 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime hoogtourenervaring in rots, sneeuw en ijs. U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware tot zware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld meer dan 10 uur.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten