Watzmann Überschreitung

Watzmann Überschreitung

Overschrijding van de 3 Watzmann-toppen
De overschrijding van de Watzmann staat te boek als één van de mooiste touren van de Alpen. Vanaf de 3 toppen Hocheck, Mittelspitze en Südspitze heb je tijdens deze overschrijding voortdurend een schitterend uitzicht op de ca. 2.000 meter lager gelegen Königssee en de beroemde en beruchte Watzmann-Oostwand. Hoewel technisch gezien niet bijzonder moeilijk, is dit mede door haar lengte toch een zeer pittige onderneming.
Ben je een fervent klettersteigliefhebber, dan mag deze route niet ontbreken in je tourenboek.

Indrukwekkende overschrijding van de Watzmann

Waanzinnig uitzicht op de Oostwand en de Königssee

Max. 4 deelnemers per berggids

za.
Wimbachbrücke – Watzmannhaus [ca. 3 uur, +1.300 hm]
Heenreis en aankomst op de parkeerplaats bij de Wimbachbrücke tussen Berchtesgaden en Ramsau. Trefpunt om 15.00 uur. Gezamenlijk omhoog via de Mittelkaseralm naar het Watzmannhaus (1.928 m).
zo.
Watzmann-overschrijding – Wimbachgries – Wimbachbrücke [ca. 8-10 uur, +1.100 hm, -2.100 hm]
Na een vroeg ontbijt maken we ons op voor de Watzmann. Om te beginnen de voorste top, de Hocheck (2.651 m). Hier begint de eigenlijke overschrijding. Via klettersteigachtige en soms moeilijke passages en rotsbanden gaat het verder naar de Mittelspitze (2.712 m). Steeds weer wordt je blik getrokken door de indrukwekkende Watzmann Oostwand en de in de diepte glinsterende Königssee. Op de 3e top, de Südspitze, kunnen we volop genieten van het uitzicht. Bij goed zicht kun je in het Zuiden de Grossglockner (3.798 m) en verder naar het Westen de Zuspitze (2.962 m) herkennen. Tot besluit wacht er nog een lange afdaling voordat we bij de Wimbachgrieshütte (1.327 m) arriveren. Na een korte pauze wandelen we rustig terug naar de parkeerplaats bij Wimbachbrücke.

Inbegrepen
– 2 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten op het Watzmannhaus (1 nacht/HP ca. €45,- p.p.)
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten (ca. € 10,- in muntgeld; ter plaatse geen mogelijkheid om te wisselen)

€275
2 dagen
3 - 4 deelnemers
Internationaal
Niveau 1

Product Niveau (klimmen/ klettersteigen)

Klim- en/of klettersteigervaring is een voordeel, maar is niet verplicht; het is geschikt voor sportieve beginners. U bent trefzeker en u heeft geen hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend A en B. Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 5 tot 7 uur.
Groepsreis
Duitsland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-06-09

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten