Stubaital

Nieuw

Stubaital

Ontdek het klettersteig-eldorado samen met één van onze berggidsen
Tijdens deze klettersteigvakantie krijg je bijna het gevoel in de Dolomieten te zijn. Maar ook de Stubaier Alpen hebben met zulke indrukwekkende rotsmassieven het nodige te bieden. Maar een rondblik op de omringende 3.000-ers doen je toch snel weer beseffen dat je wel degelijk in de Oostenrijkse Alpen op vakantie bent.
Overdag onderweg in de aantrekkelijke en uitdagende klettersteigroutes, die het Stubaital te bieden heeft en je ‘s avonds in het **** hotel culinair en met het omvangrijke wellnessaanbod laten verwennen.

Grote keus aan klettersteigroutes

Comfort, wellness en klettersteig

**** Wellnesshotel Stubaier Hof

dag 1

Alpin-Erlebnispark Kreuzjoch met oefenklettersteig [ca. 2 uur, +/-150 hm]
Individuele heenreis naar Fulpmes. Trefpunt in de vroege middag bij het dalstation Schlick2000. Na de kennismaking, de materiaaluitgifte en een korte bespreking van het programma de komende dagen zweven we met de gondel omhoog naar het Kreuzjoch (2.136 m). Ongeveer 15 minuten lopen vanaf het bergstation ligt het Alpin-Erlebnispark met oefenklettersteig ofwel de juiste omgeving om elkaar te leren kennen, de kennis weer wat op te frissen en in te “klimmen”. Er is ook een super abseilmogelijkheid en voor diegenen, die zin hebben, is er een Flying Fox om uit te proberen. Kortom, vakantieplezier te over deze eerste dag!
Aansluitend dalen we weer af en rijden we naar Neustift, waar we onze intrek nemen in het **** Wellnesshotel Stubaier Hof en met elkaar klinken op deze eerste dag.

dag 2

Elferkofel Klettersteig [ca. 5 uur, +/-700 hm, w.v. 100 hm klettersteig, B/C]
Na een uitgebreid ontbijtzweven we met de Elferlift omhoog naar het bergstation (1.784 m). Vervolgens lopen we in ca. 1,5 uur langs de Elferhüte en via de Elferscharte naar het begin van de klettersteig. De route met moeilijkheid B/C kent enkele pittige passages en biedt ook mooie klimpassages op de graat tussen de talrijke kleine torentjes en spitsen. De steile rotsformaties zijn indrukwekkend en doen denken aan de Dolomieten. We bereiken de top (2.505 m) na ca. 1,5 uur. Via de Panoramaweg lopen we via de Elferhütte terug naar de lift en zweven we weer naar beneden.

dag 3

Steingrubenkogel Klettersteig [ca. 5 uur, +/-1.000 hm, w.v. 200 hm klettersteig, A-C]
Vandaag doen we weer een klettersteigtour vanuit Fulpmes. Met de huttentaxi worden we naar de Schlickeralm (1.645 m) gebracht, van waar we naar de Alpenklubscharte (2.457 m) lopen. Hier begint de Steingrubenkogel Klettersteig (A-C). De route slingert zich over de zuidwestgraat via banden om toren en rotsnaalden omhoog naar de top (2.633 m), die ons trakteert op een prachtig uitzicht op de Stubaier bergwereld.
Voor de afdaling volgen we dezelfde route terug. Na een welverdiende pauze op de Schlickeralm, keren we weer terug naar het dal en naar Neustift.

dag 4

Fernau Klettersteig [ca. 3 uur, +/-350 hm, w.v. 230 hm klettersteig, B/C met passages C en C/D]
Na het ontbijt checken we eerst uit en daarna rijden we naar de Mutterbergalm. Met de gondel van de Stubaier Gletscherbahn zweven we tot het Mittelstation. Via de Dresdner Hütte lopen we naar het begin van de Fernau Klettersteig. Via enkele pittige en veeleisende passages, door een rotsspleet en om torens en graten slingert de klettersteig met moeilijkheid B/C en C en zelfs een passage C/D omhoog naar de Egesengraat (2.630 m). De afdaling verloopt westelijk van de graat naar een klein bergmeertje en verder naar de Dresdner Hütte en het liftstation. Aan het begin van de middag bereiken we het dalstation en komt er een einde aan dit lange en mooie klettersteigweekend.

Inbegrepen
– 3x overnachting
– 3x HP
– bergliften volgens programma
– berggids
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

€665
4 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 2Niveau 3

Product Niveau (klimmen/ klettersteigen)

U heeft enige klim- en/of klettersteigervaring; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend C. Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 6 tot 8 uur.

Product Niveau (klimmen/ klettersteigen)

Klim- en klettersteigervaring is absoluut vereist; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend D (incidenteel korte passages E). Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 7 tot 9 uur Incidenteel langer).
Groepsreis
Oostenrijk