Rosengarten

Rosengarten

Klettersteigavonturen in de Rosengarten
Bekende bergtoppen en prachtige klettersteigroutes in Koning Laurins achtertuin, de Rosengarten. Welke vroeger vaak alleen voor bergbeklimmers toegankelijk waren, zijn nu ook voor ervaren bergwandelaars bereikbaar. De prachtig kleurende rotsen bij de ondergaande zon heeft mede gezorgd voor de enorme populariteit van dit Dolomieten-gebied als vakantiebestemming.

Klettersteigklassiekers in de prachtige Rosengarten

Gezellige berghutten

Centraal gelegen onderkomen

zo.
Vigo di Fassa – Scaletta Klettersteig – Antermoia Hütte [ca. 5 uur, +750 hm, -250 hm]
Individuele heenreis naar Vigo di Fassa. Trefpunt om 10.00 uur bij de berglift in Vigo di Fassa (1.393 m). Nadat we gezamenlijk comfortabel naar boven zijn gebracht, wacht ons meteen de eerste klettersteigroute: de Scalette Klettersteig. Daarna dalen we af naar de Antermoia Hütte (2.497 m).
moeilijkheid: A/B
ma.
Antermoia Hütte – Tierser Alpl Hütte – Maximillian Klettersteig – Grasleitenhütte  [ca. 8 uur, +1.000 hm, -1.100 hm]
We starten met een wandeling naar de Tierser Alpl Hütte. Via de Maximillian Klettersteig en het Bärenloch bereiken we uiteindelijk de Grasleiten Hütte (2.134 m).
moeilijkheid: B
di.
Grasleitenhütte – Kesselkogel Klettersteig – Rotwand Hütte [ca. 8 uur, +1.300 hm, -1.100 hm]
Via de Grassleitenpass (2.600 m) bereiken we het begin van de Kesselkogel Klettersteig. Na de afdaling lopen we via de Vajolet Htt. naar de Rotwand Hütte (2.283 m), waar we de komende 2 dagen zullen verblijven.
moeilijkheid: B
wo.
Via Ferrata Masare – Rotwand Klettersteig [ca. 5 uur, +/-600 hm]
Met lichte bepakking beginnen we vandaag aan de Masare en de Rotwand Klettersteig.
moeilijkheid: B/C-C
do.

Santnerpas klettersteig – Rif. Vajolet [ca. 5 uur, +500 hm, -500 hm]
We lopen vanmorgen eerst via de Hirlzsteig naar de Rosengartenhütte. Hier begint achter de hut de klettersteig naar de Santnerpas. Hierboven worden we beloond met een indrukwekkend uitzicht op de Vajolettorens, het domein van vele klimmers. Via de Gartlhütte bereiken we uiteindelijk de Rif. Vajolet (2.243 m).
moeilijkheid: B

vr.

Afscheid van de Rosengarten [ca. 2 uur, -300 hm]
Na het ontbijt lopen we door het Valle del Vajolet naar beneden richting de Rif. Negritella. De laatste hoogtemeters zweven we snel en comfortabel naar Vigo di Fassa, waar we afscheid van elkaar en van de Rosengarten nemen.

Inbegrepen
– 5x overnachting
– 5x halfpension
– berggids
– 2x berglift
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

€845
6 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (klimmen/ klettersteigen)

U heeft enige klim- en/of klettersteigervaring; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend C. Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 6 tot 8 uur.
Groepsreis
Italie