Klettersteig TransAlp

Klettersteig TransAlp

Via de mooiste klettersteigroutes over de Alpen
Deze unieke klettersteig transalp brengt ons op onze vakantie via een aantal enerverende klettersteigroutes van de Zuid-Duitse Allgäu naar het mediterrane Merano in het Italiaanse Südtirol.
Klinkende namen als de Salewa Klettersteig, de Imster Klettersteig, de Lachenspitze Klettersteig, de Obergurgl Zirbenwald klettersteig, de Schwärzenkamm Klettersteig en de beklimming van de Hochwilde kunt u aan het einde van deze week aan uw tourenboek toevoegen.

Alpenoversteek via verschillende klettersteigroutes

Gezellige berghutten en comfortabele hotels

Max. 6 deelnemers

zo.
Oberjoch – Salewa klettersteig – Landsberger Hütte [ca. 6 uur, +500 hm, -800 hm]
Individuele heenreis naar het Oberjoch, tussen Bad Hindelang en Tannheim. Trefpunt om 9.00 uur bij de Iselerbahn.
Omhoog met de berglift en in slechts 15 minuten bereiken we het begin van de op 15 juli 2008 door Salewa geopende klettersteigroute (B/C). De Salewa Klettersteig ligt ideaal en is bij uitstek geschikt als opwarmertje voor deze unieke klettersteig-transalp. Na een welverdiende pauze op de top van de Kühgundkopf (1.907 m) dalen we weer af naar de Iselerbahn. Met de bus rijden we vervolgens naar Tannheim, waar we de berglift naar de Neunerköpfle nemen. Vanaf hier wandelen we naar de Landsberger Hütte (1.810 m).
ma.
Lachensp. Noordwand klettersteig – Muttekopf Hütte [ca. 8 uur, +900 hm, -1.500 hm]
De Landsberger Hütte is het ideale uitgangspunt voor de Nordwand Klettersteig (C/D) op de Lachenspitze (2.130 m). Via een geröllveld bereiken we in 20 minuten de einstieg van de op 21 juni 2009 geopende klettersteigroute. Deze zeer steile en veeleisende, maar goed gezekerde sportklettersteig brengt ons na 430 meter op de top van de Lachenspitze. De wandeling naaar beneden door het verlaten Schwarzwassertal, is na deze inspanning een verademing. Beneden aangekomen nemen we een taxi, die ons door het Lechtal naar het Hahntennjoch (1.894 m) brengt. Te voet bereiken we dan via het Scharnitzsattel de Muttekopf Hütte (1.934 m). Deze alpenvereinshut van de sectie Imst ligt hoog boven het Inntal en biedt een prachtig uitzicht op de Ötztaler Alpen.
di.
Imster klettersteig – Obergurgl [ca. 7 uur, +700 hm, -1.200 hm]
Vandaag staat de Imster Klettersteig (C/D) op het programma. Deze tot op de laatste meter spannende klettersteig brengt ons op de top van de Maldonkopf (2.630 m). Ook voor ervaren klimmers een heerlijke dagtocht. Precies op tijd voor de “Kaffee mit Kuchen” zijn we weer terug op de hut. ’s Middags dalen we af naar de Untermarkter Alm (1.491 m) en vervolgens gaan we met de Alpine Coaster, de langste Alpen Achtbaan ter wereld, naar Hochimst (1.050 m). Met de bus rijden we vervolgens naar Hotel Alpenaussicht **** in Obergurgl.
wo.
Obergurgl Zirbenwald-klettersteig – Schwärzenkamm Klettersteig – Hochwildehaus [ca. 7 uur, +1.150 hm, -200 hm]
Vandaag staan er 2 klettersteigroutes van de buitencategorie op het programma. We starten net buiten Obergurgl met de nieuw aangelegde klettersteig Obergurgl Zirbenwald (A/B/C/). De einstieg aan het begin over de hangbrug vraagt meteen als de nodige moed en handigheid. Maar een staalkabel om je te zekeren is aanwezig. Na ca. 2 uur hebben we de eerste top bereikt en lopen we door naar de Langtalereckhütte (2430 m). Na een welverdiende lunchpauze klimmen we over de Schwärzenkamm Klettersteig (A/B/C/D) naar het Hochwildehaus (2860 m). Deze fantastische panoramaklettersteig is, mede door zijn ligging temidden van de Ötztaler gletsjerwereld en zijn hoogalpiene ligging op het Noorden, erg veeleisend en verlangt de nodige klettersteigervaring. Er zijn echter voldoende hulpmiddelen en tevens 2 mogelijkheden om in geval van nood “uit te stappen” en de route naar het Hochwildehaus in te korten. De Schwärzenkamm loopt parallel langs de wandelroute en verbindt beide berghutten. Rugzaktransport met de materialseilbahn mogelijk.
do.
Hochwildehaus – overschrijding Hochwilde – Stettiner Hütte [ca. 6 uur, +/-650 hm]
Het alpiene hoogtepunt is de gletsjertocht van vandaag over de Gurgler Ferner naar de noordtop van de Hochwilde (3.458 m). De overschrijding naar de zuidtop (3.480 m) en verder naar het Eisjöchl (2.895 m) is op verschillende plaatsen met staalkabels gezekerd. We overnachten op de Stettiner Hütte.
vr.
Stettiner Hütte – Lazinser Alm – Spronserjoch – Hochmut -Merano [ca. 7 uur, +750 hm, -2.200 hm]
De laatste etappe voert ons door de Texelgroep. De Tiroler Höhenweg brengt ons, na de afdaling naar de Lazinser Alm, via het Spronser Joch en de bekende Spronserseen naar Hochmut (1.361 m), waar we tot slot met de berglift afdalen naar Merano. Hier besluiten we onder het genot van een goed glas wijn deze unieke klettersteigweek. Overnachting in een hotel.
za.

Terugreis
Na het ontbijt rijden we via de Reschenpas en Landeck terug naar de Allgäu en het Oberjoch. Verwachte aankomst ca. 13.00 uur

Inbegrepen
– 4x overnachting in meerpersoonskamers
– 2x overnachting in 2-persoonskamers met douche/WC
– 6x HP
– 5x busrit
– 3x berglift
– 1x Alpine Coaster
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

€1195
7 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (klimmen/ klettersteigen)

U heeft enige klim- en/of klettersteigervaring; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend C. Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 6 tot 8 uur.
Groepsreis
DuitslandItalieOostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-07-08

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten