Comomeer

Comomeer

Via ferrata di Como
De bergwereld rond Lecco trekt jaarlijks vele bergsporters. Hier rond het Comomeer imponeren de Alpen nog eenmaal met machtige, steile rotsmassieven. Het ontdekken van dit door Dolomietenrots bepaalde berggebied kun je het beste onder leiding van een ervaren berggids doen. De keuze aan klettersteigroutes is groot en veelzijdig, zodat er voor een ieder wel wat te doen is. Deze vakantieweek hebben we keus uit meer dan 12 verschillende routes. Vier daarvan bevinden zich op de Resegno, de huisberg van Lecco.
We worden deze week ondergebracht in een goed pension in Lecco, “Alpenstad van het jaar 2013”. ‘s Middags na de elke tour trakteren we ons zelf op een heerlijke cappucino op de plaatselijke piazza.

Pittige klettersteigroutes

Heerlijk uitzicht op het Comomeer

Voortreffelijke Italiaanse keuken

zo.

Welkom in Lecco
Individuele heenreis naar Lecco. Trefpunt om 17.00 uur in het hotel. Ontvangst door de berggids, gezamenlijk avondeten en bespreking van het programma.

ma.

Gamma 1 op de Pizzo d’Erna (C) [ca. 5 uur, +/-775 hm]

di.
Dirritissima di Grignette (C) of de Via Ferrata Cinquantemario (C) [ca. 6,5 uur, +/-925 hm]
wo.
Ferrata Gruppo Alpini Como Medale (D) [ca. 5 uur, +/-675 hm]
do.
Ferrata Gamma 2 (C) [ca. 5,5 uur, +/-675 hm]
vr.
Ferrata De Franco Silvano (C) [ca. 5,5 uur, +/-900 hm]
In de loop van de middag nemen we afscheid van elkaar en van het Comomeer.

Inbegrepen
– 5x overnachting
– 5x ontbijt
– berggids
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– toeslag 1-pers.kamer: € 140,- ( let op: er kan niet in alle gevallen gegarandeerd worden dat elke 1-pers.kamer een eigen badkamer heeft)

€875
6 dagen
4 - 8 deelnemers
Internationaal
Niveau 2Niveau 3

Product Niveau (klimmen/ klettersteigen)

U heeft enige klim- en/of klettersteigervaring; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend C. Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 6 tot 8 uur.

Product Niveau (klimmen/ klettersteigen)

Klim- en klettersteigervaring is absoluut vereist; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend D (incidenteel korte passages E). Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 7 tot 9 uur Incidenteel langer).
Groepsreis
Italie

Ons nieuwe winter programma staat online! Sluiten