Allgäuer Klettersteigweekend

Allgäuer Klettersteigweekend

3 Enerverende klettersteigroutes in één weekend
Wij bieden de sportieve en ervaren klettersteigliefhebbers hier een 3-daagse tour met hoogalpien klettersteigplezier op de grens van Oostenrijk en Duitsland. Na een gemiddelde inklimtocht op de Walser Geißhorn, staat op de tweede dag misschien wel de bekendste ijzeren route van de Allgäu, de Mindelheimer Klettersteig, op het programma. De laatste dag van deze vakantie is ingeruimd voor de nieuw aangelegde Zwei-Länder-Klettersteig in het Kanzelwandgebied.
Deze tour is ook ideaal ter voorbereiding op bijvoorbeeld de KlettersteigTransalp.

Mindelheimer klettersteig & Zwei-Länder-klettersteig

De mooiste klettersteigroutes van de Allgäu in één weekend

Perfecte voorbereiding op de klettersteig TransAlp

zo.
Bödmen – Walser Geißhorn – Mindelheimer Hütte [ca. 5 uur, +1.150 hm, -350 hm]
Individuele heenreis naar Oberstdorf. Trefpunt om 9.30 uur op het station van Oberstdorf. Vervolgens rijden we met de bus naar Bödmen in het Kleinwalsertal (1.156 m), waar we starten. Aanvankelijk nog vlak, maar al snel wordt het steiler als we door het Gemsteltal lopen op weg naar de Obergemstelalpe (1.972 m). Vanaf daar gaan we naar het zuiden en klimmen we via het Geißhornjoch (2.100 m) naar de Walser Geißhorn (2.366 m). Daarna dalen we weer af naar het Geißhornjoch en lopen we langs de Wildengundkopf naar de Mindelheimer Hütte (2.013 m).
ma.
Mindelheimer Hütte – Mindelheimer Klettersteig – Fiderepaßhütte [ca. 6 uur, +450 hm, -550 hm]
Van de hut gaan we omhoog naar de Kemptner Köpfle (2.191 m). Vervolgens een kort stukje afdalen naar de Schafalpenkopf, waar de Mindelheimer Klettersteig begint. Uitgerust met helm en klettersteigset bedwingen we deze bekende klettersteigklassieker via achtereenvolgens de Südl. (2.272 m), de Mittlere (2.302 m) en de Nördl. (2.320 m) Schafalpenkopf tot aan de Fiderescharte (2.199 m). Vanaf daar is het niet ver meer naar de fantastisch gelegen Fiderepaßhütte (2.065 m).
di.
Fiderepaßhütte – Zwei-Länder-Klettersteig – Oberstdorf [ca. 5 uur, +400 hm, -500 hm]
Na een een uitgebreid ontbijt wandelen we via de Kühgundhütte richting de Warmatsgund naar het begin van onze klettersteigroute van vandaag: de Zwei-Länder-Klettersteig op de Kanzelwand (2.057 m). Deze nieuw aangelegde klettersteig door de Noordwand van de Kanzelwand is behoorlijk pittig (cat. C/D) en vooral populair bij ervaren klettersteigliefhebbers en bergsporters.
Van de top naar het bergstation van de Kanzelwandbahn (1.945 m) zijn het slechts enkele minuten lopen. Met de lift gaan we naar beneden naar Riezlern en vervolgens met de bus terug naar Oberstdorf, waar we naar verwachting rond 15.00 uur zullen aankomen en afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
– 2x overnachting
– 2x halfpension
– berggids
– 2x busrit
– 1x berglift
– huur klettersteiguitrusting
– gratis parkeren in Oberstdorf

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen

€395
3 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (klimmen/ klettersteigen)

U heeft enige klim- en/of klettersteigervaring; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend C. Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 6 tot 8 uur.
Groepsreis
DuitslandOostenrijk

Ons nieuwe winter programma staat online! Sluiten