Klettersteigen in het hart van Tirol

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Klettersteigen 3 dagen
Omschrijving
4 enerverende klettersteigroutes in het hart van Tirol
Tijdens dit lange weekend maakt u kennis met het klettersteigen. Op het programma staan een aantal eenvoudige tot middelzware routes. U start met een introductie in de techniek van het zekeren met de klettersteigset en het zekeren op een vaste standplaats in de klettergarten. Voor diegene, die al eens eerder een klettersteig gedaan heeft is dit een opfrissing van de kennis.
Als eerste staat de Stuibenfall klettersteig op het programma, welke naast de grootste waterval van Tirol ligt. Daarna volgen er nog enkele zorgvuldig geselecteerde routes, zodat iedereen zich tijdens zijn/haar vakantie naar hartelust kan uitleven in de fraaie omgeving van Ötztal, Pitztal en Gurgltal.
Programma
vr. Längenfeld Klettergarten – Umhausen, Stuibenfall Klettersteig
[ca. 6 uur, +/-350 hm]

Individuele heenreis naar Längenfeld in het Ötztal. Trefpunt om 09.30 uur bij de Ötztal Tourismus in het dorp.
Direct na de kennismaking en de materiaaluitgifte gaan we direct op weg naar de nabijgelegen “klettergarten”. Hier zullen alle basisbeginselen aan bod komen en geoefend worden. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij het zekeren met de klettersteigset. Na een korte lunchpauze rijden we naar Umhausen, waar de eerste klettersteig, de Stuibenfall, op ons wacht.

za. Lehner Wasserfall en Reinhard Schiestl
[ca. 7 uur, +/-550 hm]

Vlakbij ons onderkomen ligt de Lehner Wasserfall. Direct daarnaast loopt onze eerste route van vandaag. Wie daarna nog zin heeft, kan de Reinhard Schiestl klettersteig, eveneens in Längenfeld doen.

zo. Steinwand en de Leite klettersteig
[ca. 4 uur, +/-300 hm]

Na het ontbijt en uitchecken rijden we naar Arzl in het Pitztal, waar na een kort stukje lopen het begin van de Steinwand klettersteig op ons wacht. Deze sportklettersteig biedt verschillende varianten van verschillend niveau. Na dit opwarmertje rijden we naar Nassereith richting de Fernpas, waar het toetje van deze klettersteigtrip wacht: de technisch gezien zeer fraaie Leite Klettersteig.
Na een afscheidscappucino in een restaurant bij het nabijgelegen bergmeer, nemen we om ca. 16.00 uur afscheid van elkaar.

Reisdetails

Inbegrepen
– 2x overnachting
– 2x ontbijt
– berggids
– theorieles
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en avondeten
– verzekeringen

Onderkomens

U verblijft deze reis in een gezellig gasthof of pension in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 485

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
3 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
               
Niveau (klimmen/klettersteigen)
U heeft enige klim- en/of klettersteigervaring; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend C. Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 6 tot 8 uur.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

Heeft u vragen over uw reis en het Coronavirus? Klik dan hier voor de laatste informatie. Sluiten