Kilimanjaro beklimming – Machame Route & Mount Meru

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 13 dagen
Nieuw
Omschrijving

Kilimanjaro beklimming – Machame route & Mount Meru 

Bewonderd door bergbeklimmers en wandelaars: De Kilimanjaro, als een van de Seven Summits, vaak op de verlanglijst van de wandelaar te vinden. Vele wegen starten in het dal naar boven, maar er is geen mooiere tocht dan de Machame route, ook wel “Whiskey Route”! De route neemt je mee in een rustige acclimatisatie en stijgt de laatste dagen met meer dan 1300hm per dag. Start in het gezellige Arusha aan de voet van Mount Meru, waar we de benen warmlopen. En houd je doel goed in de gaten, zodra je landt zie je de Kilimanjaro al liggen.

  • Bezoek Arusha & Moshi
  • Acclimatisatie Mount Meru
  • Beklimming Kilimanjaro via geweldige “Whiskey Route”
  • ervaren lokale berggids
  • kleine groepen, minimaal 2 en maximaal 8 personen
Programma
dag 1 Aankomst in Arusha, Tanzania

Na je individuele vlucht naar Tanzania, treffen we elkaar rond 13:00 uur in een comfortabele Safari Lodge in Arusha.

dag 2 Arusha stad
Geniet vandaag van het bezoek aan Arusha, de bazaars vlak bij de moskee, of het Lake Duluti met zeldzame wilde vogels, met uitzicht op Mount Meru.
dag 3 Mount Meru
[ca. 4-5 uur, +1.000 hm]

Na het ontbijt vertrekken we met jeeps naar het nationaal park van Arusha. De beklimming naar de Miriakambahut duurt zo’n 4-5 uur en ligt op 2.514 m op een open steppe vlakte. De plek waar velen buffels grazen. Vanuit hier hebben we een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. Ook talrijke andere wilde dieren leven in het rijke groene nationaal park van Arusha. Daarom gaan we samen met een lokale parkranger op weg. Vanuit de hut genieten we van het Afrikaanse landschap.

dag 4 Mount Meru | Beklimming Saddle hut 
[ca. 3-4 uur, +1.050 hm]
Door het moerasgebied van de buffels wandelen we vandaag richting de Station Saddle Hut, gelegen tussen het Rhinopoint en de Little Meru (3.801 m). De etappe is redelijk kort maar erg belangrijk voor de acclimatisatie. Langzaam stijgen we naar de hut. ‘s Middags bestaat de mogelijkheid om de laatste 45 minuten te beklimmen naar de top van de Little Mount Meru. Zo vervolgen we onze reis in de hoogte. Op de top wacht je een geweldig panorama. Op tijd te bed en morgen klaar voor de laatste beklimming naar de top van Mount Meru.
dag 5 Beklimming Mount Meru (4.562 m)
[ca. 8-9 uur, +1.000 hm]
Tegen 02.00 uur vannacht start te tocht naar de top van de Mount Meru. Over het lavazand en geröll trekken we omhoog naar de rand van de kraterrand en de top van de vijfde hoogste berg van Afrika. Deze bereiken we precies tijdens de zonsopkomst. Het panorama op dit tijdstip in de koude heldere lucht is fantastisch en leent zich voor een paar geweldige foto’s van de Kilimanjaro, die slechts op 65 km afstand ligt. Afdalen doen we weer op dezelfde manier richting de Saddle hut, waar we nog een nacht verblijven voor de acclimatisatie.
dag 6 Momella Gate (1.500 m)
[ca. 3 uur, -1.000 hm]
Vandaag vervolgen we de wandeling in een afdaling naar de Momella Gate, waar we de oorkonde ontvangen dat we de top bereikt hebben! Met de jeep worden we terug naar de lodge gebracht waar de douche op ons wacht. Vanmiddag rusten we uit, voordat de reis verdergaat naar de Kilimanjaro. Overnachting in de lodge.
dag 7 Nationaalpark Kilimanjaro | Machame Camp (3.000 m) 
[ca. 6-7 uur, +1.130 hm]
Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Machame, vanaf de ingang van het nationaalpark Kilimanjaro op 1.870 m gelegen. Vanuit hier starten we de expeditie naar het ‘Dak van Afrika’. We maken kennis met de lokale gidsen en kunnen beginnen met het organiseren van onze uitrusting. Het avontuur voor de Kilimanjaro trekking kan beginnen! “Pole Pole” oftewel “Langzaam Langzaam” is het motto vanaf nu, om je lichaam te laten wennen aan de nieuwe hoogten. Over de smaller wordende bospaden gaan we het tropisch regenwoud in, omgeven van orchideeën en andere oerwoud planten. Stap voor stap verlaten we het regenwoud, en wisselt het landschap naar heide en moerassig gebied. Vanaf nu is het niet meer ver naar de Machame hut, waar onze dragers het tentenkamp al aan het opzetten zijn. Onze eigen kok toont vandaag zijn kookkunsten en we overnachten in tenten.
dag 8 Shira Camp (3.840 m)
[ca. 5-6 uur, +850 hm]
Met een plens water in het gezicht starten we de dag. Na een rijkegevuld ontbijt leidt de weg ons in een afwisselend gebied. We wandelen vandaag richting het Shira Plateau. Onderweg wisselt het landschap van moerassig gebied, bloemen en planten, naar het lava veld verder omhoog. Vanuit het Shira Plateau zien we de Kilimanjaro met zijn sneeuwvelden al liggen, als het zicht het toelaat.
dag 9 – Barranco Camp (3.965 m)
[ca. 6 uur, +660 hm, -535 hm]
De dag vandaag brengt ons met 600 hoogtemeters tot de 4.500 m, wat je goed merkt aan de acclimatisatie. Het landschap wordt dorrer zodra we door het lava- en zandgesteente wandelen richting de Southern Circuit. Eenmaal bij de Lava Tower aangekomen zien we onze rustplaats voor vandaag al liggen, midden in de groene natuur. Iedere meter wordt hier eenvoudiger. We genieten van de avond met een fantastisch uitzicht op de Break Wall en de gletsjers van de Kilimanjaro.
dag 10 Barafu Camp (4.600 m) 
[ca. 7-8 uur, +630 hm, -100 hm]
Nogmaals ‘pole pole’ vandaag. De “Breakfast Wall” begeleid ons omhoog naar een rotskam op 4.300 m. Over de Southern Circuit vervolgen we het pad in de oostelijke richting. Begeleid door het geweldige uitzicht op de Mount Meru en naar de bergtop die morgen op het programma staat. Op tijd te bed, de volgende dag begint vroeg.
dag 11 Kilimanjaro-top (5.895 m)
[ca. 12-13 uur, +1.200 hm, -2.300 hm]
Tegen middernacht begint de beklimming naar de bergtop van de Kilimanjaro! Met de koplampen op volgen we de haarspeldbochten op de Rebmann Gletscher naar boven. na 5-6 uur bereiken we in het vroege ochtendgloren de Stella Point, gelegen aan de rand van de krater op 5.745 m. Nog een klein uur voordat we aankomen op Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika. Boven aan gekomen is het uitzicht onbeschrijfelijk. Een heel continent ligt aan je voeten. Over de route zoals we gekomen zijn gaan we weer naar beneden, in de helft van de tijd. We houden een lange pauze in het kamp. De tocht naar beneden vervolgt en in 3 uur zijn we in het Mweka Camp op 3.100 m. Onderweg nemen we pauze in een hut om te vieren dat we de top bereikten!
dag 12 – Moshi (1.800 m) 
[ca. 4 uur, -1.300 hm]
Door het regenwoud dalen we naar Moshi vandaag, door de Mweka Gate. In Moshi nemen we afscheid van onze dragers en begeleiders met een ceremonie. De oorkonde voor het behalen van Uhuru Peak nemen we in ontvangst en daarna vertrekken voor een welverdiende douche in het hotel in Moshi. In de middag genieten we van het zwembad bij de Lodge. Het avondeten is vandaag in het hotel.
dag 13 Verken Afrika nog een keer 
Vandaag heb je nog een keer de kans om Afrika beter te leren kennen. We zoeken onze begeleiders en dragers thuis in hun dorp en beleven de gastvriendelijke leden van de Chagga Stam. Als alternatief is er een excursie naar het Gabriella Rehabilitation Center for Kids. Kinderen met een leerachterstand of ontwikkelingsachterstand worden hier begeleid en gaan hier naar school. ‘s Middags nemen we afscheid en brengt de jeep ons terug naar Kilimanjaro Airport. Hier nemen wij afscheid.
Uitbreidingsopties zijn o.a.: 5-daagse safari door de Serengeti, 3-daagse korte safari in de buurt van Arusha, 6-daagse strandvakantie op bounty eiland Zanzibar. Vraag naar de mogelijkheden.
Reisdetails

Inbegrepen
– 13 dagen organisatie en begeleiding berggids
– 4x overnachtingen in hotels met HP + tweepersoonskamers
– 8x overnachtingen + volpension Mount Meru & Kilimanjaro
– transfers volgens programma
– permit voor nationaal park Mount Meru ($400,-) & Kilimanjaro ($1.000,-)
– oorkonde beklimming toppen
– tweepersoonstenten
– lokale begeleiding & dragers, gids, verplegingstent
– lokale bewapende parkranger in gebieden met grote wilde dieren
– noodgeval uitrusting & tent (incl. zuurstof)

Niet inbegrepen
– Tanzania visum ($50,-)
– heen- en terugreis (indien gewenst kunnen wij de vlucht voor je regelen)
– verzekeringen
– eenpersoonstoeslag incl. tent €390,-
– persoonlijke uitgaven (excursies, eten/ drinken)
– optioneel lenen: Expeditie donsslaapzak (€50,-)
– drinkgeld gidsen en begeleiding (circa $300,- tot $420,- afhankelijk van groepsgrootte)
– onvoorziene transfers buiten het programma        

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in verschillende hotels en lodges. We slapen hier in tweepersoonskamers. De meeste nachten verblijven we in tweepersoonstenten in het tentenkamp.

Vanaf: 4.027

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Reisduur
13 dagen
Aantal deelnemers
2-8 deelnemers
Land
Tanzania
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van gemiddeld meer dan 1.200 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd vanaf 7 uur (zonder pauzes) per dag, waarvan stijgend 3 tot 5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest