Kilimanjaro – Lemoscho Route

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 11 dagen
Nieuw
Omschrijving

Beklim de Kilimanjaro via de Lemosho-route

De relatief minder bereisde Lemosho-route begint vanuit het westen op de Kilimanjaro en heeft Moshi als startpunt. De eerste twee dagen wandelen we door een dichte regenwoudgordel die uitmondt in een heidelandschap met varens en heideplanten. Het smalle pad kent deels steile passages en komt op de derde dag uit op de Machame Route, die uiteindelijk naar de hoogste top van Afrika leidt.

Dit betekent dat de Lemosho-route fysiek zwaarder is dan de Marangu- en Rongai-routes. Overnachtingen op de Lemosho Route zijn uitsluitend in tenten.

  • Bezoek Arusha & Moshi
  • Beklimming Kilimanjaro
  • ervaren lokale berggids
  • kleine groepen, minimaal 2 en maximaal 8 personen
Programma
dag 1 Aankomst in Arusha, Tanzania

Na je individuele vlucht naar Tanzania, treffen we elkaar rond 13:00 uur in een comfortabele Safari Lodge in Arusha.

dag 2 Arusha stad
Geniet vandaag van het bezoek aan Arusha, de bazaars vlak bij de moskee, of het Lake Duluti met zeldzame wilde vogels, met uitzicht op Mount Meru.
dag 3 Big Tree Camp
[ca. 4,5 uur, +660 hm, -150 hm]

Vandaag begint het! In de ochtend worden we opgehaald bij het hotel en rijden we in ongeveer 2,5 uur naar de ingang van het Kilimanjaro park bij de Londrosi Gate (2.250 m). Registratie bij de nationale parkautoriteit vindt hier plaats. Na nog eens 15 km over een hobbelige bosweg lopen we uiteindelijk door de ongerepte en gevarieerde natuur met een gematigde helling omhoog naar Big Tree Camp op 2.780 m, de bestemming van vandaag. Omdat deze regio nog steeds de thuisbasis is van veel olifanten en buffels, kunnen we onderweg ook vergezeld worden door een gewapende ranger.

dag 4 Shira Camp I (3.500 m)
[ca. 5-6 uur, +900 hm, -200 hm]
Na ons eerste ontbijt in ons kamp wandelen we over een smal pad door het regenwoud, dat steeds duidelijker wordt naarmate de hoogte toeneemt. De vegetatie verandert en mondt uit in een uitgestrekt hoogveengebied met heidestruiken, heide- en lobeliaplanten tot aan de Shira-kam op ongeveer 3.700 m. Nu dalen we af naar Shira Camp 1, waar we ons kamp opzetten, omringd door een fantastisch landschap alwaar we kunnen acclimatiseren.
dag 5 Shira Camp II (3.840 m)
[ca. 4 uur, +400 hm]
Pole Pole (langzaam-langzaam) staat vandaag op het programma. Onze etappe gaat verder over het plateau door een dor lavalandschap naar Shira Camp 2. Enorme seneciabomen tot 8 meter hoog omzomen het pad en bij goed zicht reikt het uitzicht over de berg Meru tot aan de Afrikaanse Rift. Als we op onze bestemming aankomen, kunnen we genieten van het uitzicht op Kibo in de ondergaande zon. Een perfecte dag om te acclimatiseren op ideale hoogte loopt ten einde.
dag 6 Baranco Camp (3.960 m)
[ca. 6 uur, +660 hm, -535 hm]
We volgen het principe “walk high – sleep low” en wandelen tot een hoogte van 4.500 m, maar overnachten op ongeveer 4.000 m. Je loopt rond een deel van de machtige Kibo-piek aan de zuidkant. Bij de Lava Tower op zo’n 4.600 meter bereiken we het hoogste punt van de etappe van vandaag en trakteren we onszelf op een korte rustpauze in het lavalandschap met uitzicht op de gletsjervelden van de Kilimanjaro. De route loopt op ongeveer dezelfde hoogte, wat zeer gunstig is voor het lichaam om zich aan de hoogte aan te passen. Het landschap wordt dor en talrijke rotsblokken kenmerken de omgeving. Het pad voert langs fascinerende gigantische lobelia’s en hoge senecia’s. Vanuit Barranco Camp kun je in het donker en een wolkenloze hemel de lichten van Moshi zien, 60 km verderop en ongeveer 3.400 meter lager.
dag 7 Karanga Valley Camp (3.950 m) 
[ca. 3-4 uur, +630 hm, -100 hm]
Vandaag is het weer Pole Pole. De Breakfast Wall leidt ons naar een rotsachtige bergkam op 4.300 m. We gaan oostwaarts over de Southern Cirquit met een prachtig uitzicht op de zuidelijke gletsjers van Kibo over verschillende bergruggen. Links hebben we altijd zicht op het topgebied van de Kibos. We worden vergezeld door het uitzicht op de verre berg Meru.
dag 8 Barafucamp (4.600 m)
[ca. 4-5 uur, +750 hm, -100 hm]
Een korte etappe brengt ons vandaag naar Barafucamp op zo’n 4.600 m. In de nabije omgeving komt Mawenzi, op 5.148 m de op één na hoogste top van het Kilimanjaro-massief, in ons gezichtsveld. Na de lunch in het kamp maken we een korte acclimatisatiewandeling op de laatste topetappe en gaan we vroeg naar bed nadat we zijn teruggekeerd naar het kamp.
dag 9 – Top beklimming Kilimanjaro (5.895 m)
[ca. 12-15 uur, +1.300 hm,  -2.800 hm]
De klim begint rond middernacht met een ontbijt. In het licht van de koplamp slingert het pad omhoog langs de Rebmann-gletsjer. Na ongeveer 5 – 6 uur bereiken we bij zonsopgang Stella Point, gelegen aan de rand van de krater op 5.745 m. Slechts ongeveer een uur scheidt ons van Uhuru Peak, het dak van Afrika. Een heel continent ligt nu aan onze voeten. We nemen de klimroute in de helft van de tijd terug naar het kamp, ​​waar we onszelf trakteren op een langere pauze en een maaltijd. De verdere afdaling brengt ons in nog eens 3 uur naar Mweka Camp op 3.100 m hoogte, waar het kamp al weer is opgebouwd.
dag 10 Mweka Gate (1.800 m) 
[ca. 4 uur, -1.300 hm]
Vandaag dalen we door het regenwoud af naar Moshi door de Mweka Gate, waar we met een afscheidsceremonie afscheid nemen van ons begeleidende team. Het succes op de top wordt erkend met een certificaat en we rijden terug naar het hotel in Moshi voor een welverdiende douche. In de middag ontspannen we in het zwembad van de lodge. Diner in het hotel. Gasten die een vervolgprogramma hebben geboekt reizen terug naar Arusha en overnachten daar weer zodat ze de volgende ochtend hier direct kunnen beginnen.
dag 11 Moshi en terugreis of verlenging
Onze laatste ochtend staat in het teken van de cultuur van Tanzania. Als alternatief bezoeken we een typisch bergdorpje op de Kilimanjaro, volledig weg van de toeristische bestemmingen, en ervaren we de gastvrijheid van de bewoners uit de eerste hand. Er is ook de mogelijkheid om souvenirs te kopen en Moshi te verkennen. In de middag is het tijd om afscheid te nemen. De Landcruiser brengt ons terug naar Kilimanjaro Airport, vanwaar we naar huis vliegen.
Uitbreidingsopties zijn o.a.: 5-daagse safari door de Serengeti, 3-daagse korte safari in de buurt van Arusha, 6-daagse strandvakantie op bounty eiland Zanzibar. Vraag naar de mogelijkheden.
Reisdetails

Inbegrepen
– 11 dagen organisatie en begeleiding berggids
– 3x overnachtingen in hotels incl. half pension
– 7x overnachtingen in tent incl. volpension
– transfers volgens programma
– permit voor nationaal park Kilimanjaro ($1.000,-)
– oorkonde beklimming top
– tweepersoonstenten
– lokale begeleiding & dragers, gids, verplegingstent
– lokale bewapende parkranger in gebieden met grote wilde dieren
– noodgeval uitrusting & tent (incl. zuurstof)

Niet inbegrepen
– Tanzania visum ($50,-)
– heen- en terugreis (indien gewenst kunnen wij de vlucht voor je regelen)
– verzekeringen
– eenpersoonstoeslag incl. tent €340,-
– persoonlijke uitgaven (excursies, eten/ drinken)
– optioneel lenen: Expeditie donsslaapzak (€50,-)
– drinkgeld gidsen en begeleiding (circa $250,- tot $370,- afhankelijk van groepsgrootte)
– onvoorziene transfers buiten het programma        

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in verschillende hotels en lodges. We slapen hier in tweepersoonskamers. De meeste nachten verblijven we in tweepersoonstenten in het tentenkamp.

Vanaf: 3.664

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Reisduur
11 dagen
Aantal deelnemers
2-8 deelnemers
Land
Tanzania
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van gemiddeld meer dan 1.200 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd vanaf 7 uur (zonder pauzes) per dag, waarvan stijgend 3 tot 5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest