Julische Alpen met Triglav

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Klettersteigen 6 dagen
Nog enkele beschikbaar
Omschrijving
Klettersteigdoorsteek van het Triglav-massief
De Julische Alpen zijn een wild en indrukwekkende gebergte. Deze klettersteig doorsteek voert ons door het hart van de Julische Alpen. Verschillende klettersteigroutes worden deze vakantieweek met elkaar verbonden. Natuurlijk zal de Triglav niet ontbreken, maar ook andere mooie, minder bekende toppen worden via klettersteigroutes bedwongen, zoals de Mojstrovka, de Prisojnik en de Razor.
Niet alleen het gebied is wild, ook de klettersteigroutes kun je wild noemen. Ze zijn weliswaar niet al te moeilijk, maar ze zijn niet zo goed afgezekerd als in de andere Alpenlanden en daardoor best pittig. Om die reden neemt de berggids ook maar 4 deelnemers mee.
Al met al wacht u een indrukwekkende week voor de avontuurlijk ingestelde klettersteigliefhebbers.
Programma
zo. Tamarhütte

Individuele heenreis naar Planica. Trefpunt om 15.00 uur op de parkeerplaats naar de Tamarhütte in het Tamartal, direct bij de Skischansen van Planica. Na de kennismaking lopen we gemoedelijk in 1 tot 1,5 uur naar de Tamarhütte (1.108 m).

ma. Tamar Hütte – Mala Mojstrovka – Tičar-Haus
[ca. 5-6 uur, +1.250 hm, -700 hm]

’s Ochtends vroeg wandelen we kort door het Tamartal voordat we links omhoog lopen naar het begin van de klettersteig door de noordwand van de Mala Mojstrovka. Via deze klettersteigroute (B/C) klimmen we naar de top op 2.332 meter. Via de normaalweg dalen we af naar de Vrsic-pas en het Tičar-Haus (1.620 m), waar we zullen overnachten.

di. Tičar-Haus – Fenstersteig – Prisojnik – Jubiläumsweg – Razor – Pogačnik-Haus
[ca. 8 uur, +1.400 hm, -1.100 hm]

Vandaag staat niet alleen de moeilijkste dag, maar ook de meest indrukwekkende dag op het programma. Eerst gaan we via de bekende Fenstersteig (C) naar de top van de Prisojnik (2.547 m). Vanaf hier volgen we de graat over de Jubiläumsweg naar de voet van de Razor (2.602 m), deze top wordt eenvoudig bedwongen. Vervolgens terug naar de voet, gevolgd door een korte afdaling naar het Pogačnik-Haus (2.050 m).

wo. Pogačnik-Haus – klettersteig Luknjapas – Aljaž-Haus
[ca. 5-6 uur, +650 hm, -1.700 hm]

Na de inspanningen van gisteren, doen we vandaag iets rustiger aan. We overschrtijden eenvoudig de Križ en beklimmen vervolgens de Bovški Gamsovec (2.392 m). We staan nu op één van de mooiste uitzichtspunten van de Julische Alpen, dus daar nemen we dan ook de tijd voor om te genieten. Vanaf hier dalen we via een klettersteig (B) af naar de Luknjapas en het aan de voet van de 1.300 meter hoge Triglav-noordwand gelegen Aljaž-Haus (1.015 m).

do. Aljaž-Haus – Prag-weg – Stanič-Haus – Vrbanova Spica – Stanič-Haus
[ca. 7-8 uur, +1.700 hm, -400 hm]

Langzaam maar zeker naderen we het hoogtepunt van de week. Via de klettersteig “Prag-Weg” (B) bereiken we het Stanič-Haus, vanaf hier overschrijden we de Vrbanova Spica (2.408 m, C). Daarna keren we weer terug naar het Stanič-Haus (2.332 m), waar we ons opladen voor de beklimming van de Triglav morgen.

vr. Stanič-Haus – klettersteig Triglav (B) – Krmatal – Planica
[ca. 6 uur, +500 hm, -1.500 hm]

Vandaag maken we ons op voor de Triglav (2.864 m). Via de Kredarica en de klettersteig (B)  bereiken we de top. Na een welverdiende pauze dalen we aan de andere kant via een klettersteig af en besluiten met een wandeling door het Krmatal. Wat rest is een transfer terug naar Planica, waar we afscheid van elkaar en de Triglav nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dagen organisatie en begeleiding door een lokale berggids
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten (ca. € 40,- per dag)
– transfer op de laatste dag (ca. € 20,-)
– verzekeringen

Onderkomens

U overnacht tijdens deze klettersteig reis in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 959

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Slovenië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
3-4 deelnemers
               
Niveau (klimmen/klettersteigen)
U heeft enige klim- en/of klettersteigervaring; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend C. Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 6 tot 8 uur.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest