Walliser Experience

Walliser Experience

10x 4.000+ in de Monte Rosa
met overnachting op de Margheritahütte
Beleef samen met ons een spannende ontdekkingsreis door het Monte Rosa-massief. Behalve de adembenemende gletsjerwereld, zult u ook kennismaken met de fascinerende wereld van de vierduizenders. Ook de overnachting op de hoogstgelegen berghut van de Alpen zal zeker een onvergetelijke ervaring tijdens uw vakantie zijn. We beklimmen deze week 10, technisch gezien, eenvoudige vierduizenders.

9 vierduizenders

Overnachting op de hoogstgelegen berghut van de Alpen

Huur technische uitrusting inclusief

Ma.

Welkom in Zermatt
Individuele heenreis en aankomst in Zermatt. Trefpunt om 18.00 uur in hotel Tannenhof. Tijdens het gezamenlijke avondeten hebben we de gelegenheid om elkaar te leren kennen en het programma te bespreken. Daarna wordt de uitrusting gecheckt en is er nog tijd om gezellig bij elkaar te zitten.

Di.
Zermatt – Breithorn – Rif. Guide d’Ayas [ca. 5 uur, +550 hm, -900 hm]
Vanaf het hotel is het een kort stukje door één van bekendste Alpenmetropolen naar het bergliftstation. Comfortabel zweven we omhoog naar de Klein Matterhorn (3.800 m). Via de Breithornpas bereiken we vervolgens in ca. 1,5 uur de top van de Breithorn (4.164 m). Het tempo wordt vandaag bewust laag gehouden, zodat we goed aan de hoogte kunnen wennen en vertrouwd raken met de uitrusting.
De afdaling gaat over gletsjers naar de gezellige Rif. Guide d’Ayas (3.420 m).
Wo.
Rif. Guide d’Ayas – Castor – Rif. Quintino-Sella [ca. 6 uur, +800 hm, -600 hm]
Nog in de ochtendschemering lopen we omhoog richting Castor (4.228 m). Via een heerlijke firngraat bereiken we de top. Het grandiose uitzicht doet alle inspanningen snel vergeten. Over de Feliukgletscher dalen we af naar de Rif. Quintino-Sella (3.585 m).
Do.
Rif. Quintino-Sella – Lisskamm – Balmenhorn – Vincent-pyramide [ca. 7 uur, +/-950 hm]
Ook vandaag is het weer vroeg dag. Via de Lisgletscher gaat het gestaag omhoog naar de Passo del Naso (4.100 m), vanaf waar de zuidgraat van de Lisskamm bedwongen wordt. Al snel bereiken we de Balmenhorn (4.167 m). Het kleine bivak naast het topkruis nodigt uit om te ontspannen. Na een korte pauze kunnen we vandaag ook nog de Vincent-pyramide (4.215 m) via de noordflank toevoegen. Daarna dalen we af naar de Rif. Gnifetti (3611 m).
Vr.
Rif. Gnifetti – Schwarzhorn – Ludwigshöhe – Parrotspitze – Signalkuppe – Rif. Margherita [ca. 8 uur, +1.100 hm, -200 hm]
Na vandaag kunnen we maar liefst 4 vierduizenders aan ons tourenboek toevoegen. Via de bekende Lysgletscher beklimmen we de Schwarzhorn (4.321 m). Aansluitend overschrijden we de Ludwigshöhe (4.341 m) en de Parrotspitze (4.432 m) om vervolgens de Grenzgletscher te bereiken. Via deze gletsjer bereiken we de 4e vierduizender van vandaag, de Signalkuppe (4.554 m) met de hoogste berghut van de Alpen, de Rif. Margherita.
Za.
Rif. Margherita – Zumsteinspitze – Monte Rosa Hütte – Zermatt [ca. 8 uur, +400 hm, -2.100 hm]
Bij het aanbreken van de dag maken we ons nog eenmaal op voor een uitdagende slotetappe: de Zumsteinspitze (4.563 m) met een haast dronken makende blik in de diepte op het 3.000 meter lager gelegen Macunaga. Vanaf nu gaat het alleen nog maar naar beneden over de enorme grensgletsjer, langs de ijsgepantserde noordwand van de Lyskam naar de Monte Rosa Hütte. Na een korte pauze “pakken” we de laatste meters naar Roten Boden. Vermoeid, maar zeer voldaan worden we het laatste stuk met de Gornergrat Bahn terug naar Zermatt gebracht.

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten
– 1x berglift
– 1x tandradbaan
– verzekeringen

€1465
6 dagen
2 - 3 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (hoogalpiene touren)

U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 - 10 uur
Groepsreis
Zwitserland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-06-25

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten