Silvretta Experience

Silvretta Experience

Lichte hoogtourenweek voor beginners!
De Silvretta is vooral bekend om het grote aantal lichte tot middelzware tourenmogelijkheden. De talrijke drieduizenders zorgen voor een passende ambiance. Gedurende deze vakantie week houden we ons bezig met de overgang van het bergwandelen naar de hoogalpiene touren. De dagetappes zijn niet te lang, waardoor er nog voldoende tijd overblijft om de nodige kennis m.b.t. het lopen op stijgijzers te verwerven. Hoogtepunt van deze week is de beklimming van de hoogste berg van de Silvretta, de Piz Buin (3.312 m).

Dreiländerspitze en Piz Buin

Ideale hoogtourenweek voor beginners

Huur technische uitrusting inclusief

Zo.
Ischgl – Heidelberger Hütte [ca. 4 uur, +850 hm, -400 hm]
Individuele heenreis naar Ischgl. Trefpunt om 10.00 uur in Galtür Wirl op de gratis parkeerplaats voor langparkeerders achter Hotel Wirl. Met een taxi rijden we vervolgens naar de Äuseren Larain Alm (1.860 m). Vanaf hier lopen we door het Laraintal omhoog en via het Ritzenjoch (2.688 m) dalen we af naar onze eindbestemmiong van vandaag, de Heidelberger Hütte (2.264 m).
’s Avonds zullen we de uitrusting nog controleren en het programma bespreken.
Optie bij mooi weer en goede omstandigheden:
Met de Silvrettabahn tot aan het bergstation Idalpe (2.308 m). Via het Idjoch (2.753 m), de Palinkopf (2.864 m) en het Zeblasjoch (2.539 m) wordt de Piz da Val Gronda (2.812 m) bereikt. Vanaf hier afdalen door het Fimbatal naar de Heidelberger Htt.
[ca. 6 uur, +1.000 hm, -1.050 hm]
Ma.
Heidelbergerhütte – Kronenjoch – Breite Krone – Jamtalhütte [ca. 6 uur, +900 hm, -1.000 hm]
Op onze eerste tourendag maken we voor het eerst kennis met gletsjers en gletsjerijs. Tijdens de klim naar het Kronenjoch (2.980 m) kunnen we langzaam wennen aan de stijgijzertechniek en de omgang met touw en klimgordel. Vanuit het joch beklimmen we de Breite Krone (3.079 m). Na een korte pauze in het joch dalen we voortdurend af tot aan de Jamtal Hütte (2.165 m.), een comfortabel en modern huttensteunpunt in het gelijknamige Jamtal.
Di.
Jamtalhütte – Obere Ochsenscharte – Dreiländerspitze – Wiesbadener Hütte [ca. 7 uur, +1.000 hm, -800 hm]
Eerst via indrukwekkende morenes, de stille getuigen van waar eens de gletsjer stroomde. Zodra we de licht stijgende Jamtalferner bereiken, binden we de stijgijzers onder. Dit is het ideale terrein om de eerste stappen met stijgijzers te oefenen. De techniek maken we ons snel eigen en dan lopen we richting der Obere Ochsenscharte (2.977 m). Bij het bovenste gedeelte, waar zich besneeuwde gletsjerspleten bevinden, gaan we aan het touw. Vanuit de scharte beklimmen we, zonder rugzak, de top van de Dreiländerspitze (3.197 m). Het klimwerk wat hierbij komt kijken is meteen een goede voorbereiding op de Piz Buin. Nadat we de rugzakken weer hebben opgepikt, dalen we over de uitgestrekte Vermuntgletscher af naar de Wiesbadener Hütte (2.443 m), onze bestemmming van vandaag.
Wo.
Wiesbadener Hütte – Fuorcla del Confin – Piz Buin – Silvretta Hütte [ca. 8 uur, +900 hm, -950 hm]
Vandaag staat de beklimming van de Piz Buin (3.312 m) op het programma. Via het Fuorcla del Confin (3.043 m) bereiken we het steile topgedeelte, die we met eenvoudig klimwerk zullen bedwingen. Nu staan we op de hoogste berg van Vorarlberg en genieten we van het prachtige uitzicht. De afdaling gaat via de Silvrettapas steeds bergaf naar de Silvretta Hütte (2.341 m.), waar we deze indrukwekkende topdag gezellig beëindigen.
Do.
Silvretta Hütte – Rote Furka – Klosterpas – Winterlücke – Saarbrücker Hütte [ca. 7 uur, +700 hm, -500 hm]
Vanaf de Silvretta Hütte gaat het eerst steil omhoog naar de Roten Furka (2.688 m), een kleine scharte, die haar naam dankt aan het rode gesteente. Vanaf hier komen we langzaam maar zeker weer in Oostenrijk terug. Door zeer afwisselend terrein bereiken we via de Klosterpas (2.751 m) en de Winterlücke (2.832 m) de Saarbrücker Hütte (2.538 m.). Onderweg is de beklimming van de Sonntag-Spitze (2.882 m) mogelijk.
Vr.
Saarbrücker Hütte – Klein Litzner – Bielerhöhe – Ischgl [ca. 5 uur, +300 hm, -800 hm]
Na een uitgebreid ontbijt beklimmen we met een van de hüttenwirt geleende klettersteigset de eenvoudige en korte, maar zeer indrukwekkende klettersteigroute op de Kleine Litzner (2.783 m). Vanaf de top hebben een mooi uitzicht op de hut, de Vermunt Stausee en op de route, die we straks volgen naar de Bielerhöhe.
Na de afdaling naar direct aan de Silvretta Stausee gelegen Bieler Höhe (2.030 m), eindigt onze tourenweek. In Gasthaus Piz Buin laten we nog eenmaal de afgelopen dagen de revue passeren, voordat we de bus naar Ischgl nemen.
Naar verwachting zijn we om ca. 15.00 uur weer in Ischgl, waar we afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– 1x berglift
– 1x busrit
– 1x rugzaktransport
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

€925
6 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (hoogalpiene touren)

U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U heeft ervaring in de omgang met pickel en stijgijzers (opgedaan tijdens bijv. een cursus of eerdere hoogalpiene touren). Eenvoudige klimpassages zijn mogelijk. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 7 - 9 uur
Groepsreis
OostenrijkZwitserland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-06-24

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten