Matterhorn Exclusive

Matterhorn Exclusive

Hoog boven Zermatt uitstekend, alleenstaand, imposant en majestueus, presenteert zich de
Matterhorn (4.478 m)
In 2016 was het 150 geleden dat de Matterhorn voor het eerst bedwongen werd door berggidsen uit Zermatt en de Brit Edward Whymper. Zelfs vandaag de dag nog behoort de beklimming via de normaalweg over de Hörnligraat tot één van de zwaarste klassiekers van de Alpen.
Voor deze beklimming is dan ook een absoluut goede acclimatisatie vereist. Een goede voorbereiding zou de Walliser Experience kunnen zijn. Een gepaste besteding van je vakantie wanneer je stevig actief bezig wilt zijn.

Beklimming via de Hörnligraat

Majestueuze Matterhorn

Slechts 1 deelnemers per berggids

Za.
Zermatt – Hörnlihütte [ca. 2 uur, +700 hm]
Individuele heenreis naar Herbiggen. Trefpunt om 11.00 uur in Hotel Bergfreund. Na de uitrustingscheck worden we door Rosi naar Zermatt gebracht. Met de berglift zweven we naar de Schwarzsee en vervolgens te voet naar de Hörnlihütte (3.260 m).
Zo.
Hörnlihütte – Hörnligraat – Matterhorn – Zermatt [ca. 10 uur, +1.220 hm, -1.900 hm]
Nog voor het opkomen van de zon, vertrekken we voor de beklimming van de bekendste berg van de Alpen via de Hörnligraat. Nog in het donker bereiken we de eerste klimpassages, die we met de hoofdlamp op bedwingen. Net voorbij het Solvay bivak bereiken we de sleutelpassage, waarna we snel de top bereiken.
Na een korte pauze op de top, dalen we weer snel af om de laatste lift terug naar Zermatt te halen en rijden vervolgens weer terug naar Herbriggen.

Inbegrepen
– 2 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten (ca. CHF 160,- op de Hörnlihütte)
– transfers en bergliften (ca. CHF 60,-)
– verzekeringen

€1649
2 dagen
1 - 1 deelnemer
Internationaal
Niveau 4

Product Niveau (hoogalpiene touren)

U heeft ruime hoogtourenervaring in rots, sneeuw en ijs. U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware tot zware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld meer dan 10 uur.
Groepsreis
Zwitserland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-07-07

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten