Haute Route Chamonix – Zermatt

Haute Route Chamonix – Zermatt

De klassieke Haute Route van Chamonix naar Zermatt
is één van de populairste skiroutes in de West-Alpen en alleen aan zeer ervaren alpinisten voorbehouden.
Wij hebben van deze klassieker een “eenvoudige” hoogtouren vakantie week gemaakt.
Temidden van deze overweldigende bergwereld met zijn ontelbare vierduizenders lopen wij over alpiene routes en en eenvoudige gletsjerovergangen van hut naar hut.
Ook voor beginners een ideale opstap in de bergsport, omdat er geen stijgijzerervaring vereist is. Er wordt echter wel een goede conditie veronderstelt.

Klassieke haute route van Chamonix naar Zermatt

Van hut naar hut via hoogapiene route en eenvoudige gletsjeroversteken

Zeer mooie hutten

Zo.
Martigny – Le Tour – Refuge Albert 1ér [ca. 2 uur, + 500 hm]
Individuele heenreis naar Martigny. Trefpunt om 11.00 uur op het station. Met de trein rijden we naar Le Tour en vervolgens met de Seilbahn Charamillon (1.453 m) omhoog. Vanaf het bergstation lopen we naar de eerste berghut, de Refuge Albert 1ér (2.707 m).
Ma.
Refuge Alber 1ér – Cab. de Trient – Cab. d’Orny [ca. 6 uur, +500 hm, -600 hm]
We starten over morenen en gletsjers en met eenvoudige klimwerk naar de Col de Suprior. Vervolgens wandelen we via het vlakke Plateau de Trient naar de mooi gelegen Cabane du Trient (3.170 m), precies op tijd voor de lunch. ’s Middags dalen we door blokkenterrein af naar de Cabane d’Orny (2.826 m).
Di.
Cab. d’Orny – Col de la Breya – Grand Plans – Cab. Chanrion [ca. 7 uur, +650 hm, -600 hm]
Over een mooie höhenweg via het Col de la Breya (2.401 m) naar de Grand Plans (2.188 m). Vervolgens dalen we met de berglift af naar Champex, een klein bergdorpje gelegen aan een idyllisch meer. Met een taxi rijden we naar Lac Mauvoisin, waar we onze tocht voortzetten. Via een gemoedelijke wandeling bereiken we de Cabane Chanrion (2.462 m).
Wo.
Cab. Chanrion – Col de Chermotane – Cab. des Vignettes [ca. 6 uur, +850 hm, -150 hm]
Vandaag wacht een korte etappe. Via de lange, maar vlakke Glacier d’Otemma bereiken we de Col de Chermotane (3.053 m). Vervolgens gaan we verder naar de Cab. des Vignettes (3.160 m).
Do.
Cab. Vignettes – Col d’Evèque – Cab. de Bertol [ca. 7 uur, +1.200 hm, -850 hm]
We klimmen voor de 2e keer naar de Col de Chermotane en vervolgens verder naar de Col d’Evèque (3.382 m). Vanaf daar gaat het bergaf over de Haut Glacier d’Arolla naar de Plan de Bertol. Nu nog eenmaal omhoog totdat we ons doel, de Cabane de Bertol (3.311 m), bereikt hebben.
Vr.

Cab. de Bertol – Tête Blanche – Schönbielhütte [ca. 8 uur, +750 hm, -1.000 hm]
Vandaag wacht er nog eenmaal een lange en indrukwekkende dagetappe. We beklimmen de top van de Tête Blanche (3.710 m), die ons een magnifiek uitzicht op de Matterhorn biedt. Via de spletenrijke Stokigletscher gaat we verder over een pittige moreneweg met een met staalkabels gezekerde passage naar de Schönbielhütte (2.694 m). Hier genieten we na van een mooie dag en een indrukwekkende bergwereld.

Za.

Schönbielhütte – Furi – Zermatt – le Tour [ca. 3,5 uur, +50 hm, -900 hm]
Door het Mattertal lopen we richting de Furi Seilbahn. Hier hebben we nog eenmaal een prachtig uitzicht op Zermatt en de Gornergletscher met de Dufourspitze (4.633 m), de hoogste berg van Zwitserland. Vanaf Zermatt rijden we met de trein terug naar Le Tour.

Inbegrepen
– 7 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 6x overnachting
– 6x HP (ontbijt en avondeten)
– bergliften
– transfers
– huur techn. uitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

€1465
7 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (hoogalpiene touren)

U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U heeft ervaring in de omgang met pickel en stijgijzers (opgedaan tijdens bijv. een cursus of eerdere hoogalpiene touren). Eenvoudige klimpassages zijn mogelijk. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 7 - 9 uur
Groepsreis
Zwitserland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-07-07

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten