Grossglockner Experience

Grossglockner Experience

Op de hoogste berg van Oostenrijk
Tijdens deze hoogalpiene tourenweek bent u onderweg in het witte, vergletsjerde hart van de Oostalpen. Hut voor hut en bergtop voor bergtop naderen we stap voor stap ons einddoel. Op deze vakantie beklimmen we de hoogste berg van Oostenrijks, de Großglockner. Behalve de Glockner wachten er ook nog 7 andere drieduizenders, waaronder de Große Wiesbachhorn, de Hohe Riffl en de Romariswandkopf.

Großglockner

Erzherzog Johann Hütte, de hoogste berghut van Oostenrijk

Huur technische uitrusting inclusief

Zo.

Kaprun – Heinrich Schwaiger Haus [ca. 2,5 uur, +850 hm]
Individuele heenreis naar Kaprun. Trefpunt om 13.00 uur op de parkeerplaats bij het Kesselfall-Alpenhaus. Na de controle van de uitrusting rijden we met de bus naar de Stausee Mooserboden. Hier begint de klim naar het Heinrich Schwaiger Haus (2.802 m).

Ma.

Heinrich Schwaiger Haus – Große Wiesbachhorn – Schwarzenberghütte [ca. 7 uur, +750 hm, -1.300 hm]
Via de Kaindlgraat beklimmen we de Große Wiesbachhorn (3.564 m), de op 2 na hoogste berg van de Glockner. Na de eerste top van deze week dalen we naar de Schwarzenberghütte (2.267 m).

Di.

Schwarzenberghütte – Hohe Dock – Gr. Bärenkopf – Keilscharte Mittl. Bärenkopf – Oberwalder Hütte [ca. 8 uur, +1.400 hm, -700 hm]
Vandaag beklimmen we maar liefst 3 toppen. Op weg naar de Oberwalder Hütte (2.972 m) beklimmen we de Hohe Dock (3.348 m), de Gr. Bärenkopf (3.396 m) en de Mittl. Bärenkopf (3.358 m). Daarna dalen we via de Bockkarscharte af naar de Oberwalder Hütte.

Wo.

Hohe Riffl & Johannisberg  [ca. 5 uur, +700 hm, -700 hm]
Vandaag kan de meeste bagage op de hut blijven, omdat we hier vanavond ook weer slapen. Dus de Hohe Riffl (3.338 m) en de Johannisberg (3.453 m) kunnen we “fluitend” en met lichte bepakking beklimmen.

Do.

Oberwalder Hütte – Romariswandkopf – Erzherzog Johann Hütte [ca. 7 uur, +700 hm, -100 hm]
Via de Schneewinkelscharte overschrijden we de Romariswandkopf (3.511 m). Daarna gaan we verder om de voet van de Stüdlgraat heen naar de hoogst gelegen berghut van Oostenrijk, de Erzherzog Johann Hütte (3.454 m), in de volksmond ook wel “Adlersruhe” genoemd.

Vr.

Erzherzog Johann Hütte – Großglockner – Glocknerhaus [ca. 8 uur, +700 hm, -2.000 hm]
Vandaag beklimmen we het “dak van Oostenrijk”: de top van de Großglockner (3.798 m). Daarna dalen we weer af en pikken de rest van de bagage op. Vervolgens dalen we verder af, via de Hohenwartscharte naar de Salmhütte (2.638 m) en vervolgens via de Winer Höhenweg en de Margaritzen Stausee naar het Glocknerhaus (2.132 m).

Za.

Glocknerhaus – Pfandlscharte – Ferleiten – Kaprun [ca. 5 uur, +900 hm, -1.200 hm]
Deze laatste dag lopen we via de Pfandlscharte (2.663) en door het Käfertal naar de mautstelle Ferleiten. Een taxi brengt ons tot slot terug naar het Kesselfall-Alpenhaus.
Met een rugzak vol herinneringen en ontelbare indrukken nemen we afscheid van elkaar en van het Glockner-gebied.

Inbegrepen
– 7 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 2e berggids op de Grossglockner
– 6x overnachting in meerpersoonskamers/lager
– 6x HP (ontbijt en avondeten)
– 1x transfer
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

€1150
7 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (hoogalpiene touren)

U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 - 10 uur
Groepsreis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-07-01

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten