Bernina Exclusive

Bernina Exclusive

Spallagraat – Biancograat – Eselsgraat
De mooiste berggraten van de Alpen
Tijdens deze tourenweek lopen we dwars door het hele gebied heen en pakken we onderweg de mooiste bergtoppen mee. Wanneer de omstandigheden goed zijn, kun je aan het einde van deze vakantie week verschillende felbegeerde graat beklimmingen aan je tourenboek toevoegen.
De Piz Bernina, de enige vierduizender in het kanton Graubünden en tevens de hoogste berg van het Oostelijke deel van de Alpen, met de klassieke beklimming via de Biancograat en afdaling over de Spallagraat, de Piz Roseg met de Eselsgraat en de overschrijding van de Piz Palü.
Een goede conditie, hoogalpiene tourenervaring, klimervaring (III) en een goede stijgijzertechniek zijn noodzakelijk om veel plezier te beleven aan deze schitterende week.

Hoogalpiene touren in Zuid-Tirol

Ortler & Königsspitze

Zeer mooie hutten

Wo.
Berninapas – Boval Hütte [ca. 2 uur, +650 hm]
Individuele heenreis naar de Berninapas. Na ontvangst op de parkeerplaats bij de Diavolezza Seilbahn rijden we een klein stukje met de trein en gaan we vervolgens te voet naar de Boval Hütte (2.495 m).
Do.
Boval Hütte – Piz Morteratsch – Tschierva Hütte [ca. 6 uur, +1.300 hm, -1.200 hm]
We volgen de pas naar de Vadret Boval Dadains en verder naar het begin van de route naar de Boval Scharte (3.347 m). We bereiken deze middels eenvoudige klimwerk (II). Vervolgens via de noordflank naar de top van de Piz Morteratsch (3.751 m). Over de Morteratschgletscher dalen we af naar de Tschiervahütte.
Vr.
Tschierva Hütte – Eselsgraat – Piz Roseg – Tschierva Hütte [ca. 8 uur, +/-1.400 hm]
Beklimming van de Piz Roseg (3.937 m) via de klassieke Eselsgraat: zeer afwisselend klimwerk (III) in gecombineerd terrein.
Za.
Tschierva Hütte – Fuorcla Prievlusa – Biancograat – Piz Bernina – Spallagraat – Marco e Rosa Hütte [ca. 8 uur, +1.500 hm, -400 hm]
Vandaag letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de week: de beklimming van de Piz Bernina (4.049 m). We starten met een klettersteig naar de Fuorcla Prievlusa (3.430 m). Hier begint de mooiste graat van de Alpen, de BIANCOGRAAT. Vanaf de Piz Bianco (3.995 m) maakt de firngraat plaats voor een rotsgraat met III-graads klimpassages richting de top van de Piz Bernina. Een schitterend uitzicht op het Ortler-massief en de nabijgelegen Piz Roseg is de beloning. Afdaling via de Spallagraat (met 2 abseilpassages) naar de Marco-e-Rosa Hütte (3.597 m).
Zo.
Marco e Rosa Hütte – Bella Vista – Piz Palü – Diavolezza [ca. 6 uur, +400 hm, -1.000 hm]
Via de Bella Vista (3.892 m) en de overschrijding van de Piz Palü (3.905 m) naar het Berghaus Diavolezza (2.973 m). Met de lift zweven we comfortabel en voldaan naar beneden, waar we afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
– 5 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– huur techn. uitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten en bergliften (ca. €280,- p.p.)
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

€1185
5 dagen
2 - 2 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (hoogalpiene touren)

U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 - 10 uur
Groepsreis
Zwitserland

Ons nieuwe winter programma staat online! Sluiten