Haute route Chamonix – Zermatt

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 7 dagen
Omschrijving
De klassieke Haute Route van Chamonix naar Zermatt
is één van de populairste skiroutes in de West-Alpen en alleen aan zeer ervaren alpinisten voorbehouden.
Wij hebben van deze klassieker een indrukwekkende hoogtourenweek gemaakt.
Temidden van deze overweldigende bergwereld met zijn ontelbare vierduizenders lopen wij over alpiene routes en en eenvoudige gletsjerovergangen van hut naar hut.
Ook voor beginners een ideale opstap in de bergsport, omdat er geen stijgijzerervaring vereist is. Er wordt echter wel een goede conditie veronderstelt. Je dient bovendien goed ingelopen en geacclimatiseerd te zijn.
Programma
zo. Martigny – Le Tour – Refuge Albert 1ér
[ca. 2 uur, + 500 hm]

Individuele heenreis naar Martigny. Trefpunt om 11.00 uur op het station. Met de trein rijden we naar Montroc. Dan te voet in 15 minuten naar Le Tour en vervolgens met de Seilbahn Charamillon (1.453 m) omhoog naar de Col de Balme (2.193 m). Vervolgens lopen we naar de eerste berghut, de Refuge Albert 1ér (2.707 m).

ma. Refuge Alber 1ér – Cab. de Trient – Cab. d’Orny
[ca. 6 uur, +590 hm, -470 hm]

We starten over morenen en gletsjers en met eenvoudige klimwerk naar de Col de Suprior (3.288 m). Vervolgens wandelen we via het vlakke Plateau de Trient naar de mooi gelegen Cabane du Trient (3.170 m), precies op tijd voor de lunch. ’s Middags dalen we door blokkenterrein af naar de Cabane d’Orny (2.826 m).

di. Cab. d’Orny – Col de la Breya – Grand Plans – Cab. Chanrion
[ca. 7 uur, +830 hm, -840 hm]

Over een mooie höhenweg via het Col de la Breya (2.401 m) naar de Grand Plans (2.188 m). Vervolgens dalen we met de berglift af naar Champex, een klein bergdorpje gelegen aan een idyllisch meer. Met een taxi rijden we naar Lac Mauvoisin, waar we onze tocht voortzetten. Via een gemoedelijke wandeling bereiken we de Cabane Chanrion (2.462 m).

wo. Cab. Chanrion – Col de Chermotane – Cab. des Vignettes
[ca. 6 uur, +850 hm, -160 hm]

Via de lange, maar vlakke Glacier d’Otemma bereiken we de Col de Chermotane (3.053 m). Vervolgens gaan we verder naar de Cab. des Vignettes (3.160 m).

do. Cab. Vignettes – Col d’Evèque – Cab. de Bertol
[ca. 9 uur, +1.200 hm, -1.010 hm]

We klimmen voor de 2e keer naar de Col de Chermotane en vervolgens verder naar de Col d’Evèque (3.382 m). Vanaf daar gaat het bergaf over de Haut Glacier d’Arolla naar de Plan de Bertol. Nu nog eenmaal omhoog totdat we ons doel, de Cabane de Bertol (3.311 m), bereikt hebben.

vr. Cab. de Bertol – Tête Blanche – Herbriggen
[ca. 10 uur, +600 hm, -1.600 hm]

Vandaag wacht er nog eenmaal een lange en indrukwekkende dagetappe. Via de Glacier du Mont Minér beklimmen we de top van de Tête Blanche (3.724 m), die ons een magnifiek uitzicht op de Matterhorn biedt. Vanaf hier dalen we af naar de Arben-Stausee. Met een taxi rijden we via Zermatt naar Hotel Bergfreund in Herbriggen.

za. terug naar Martigny
Met de trein reizen we terug naar Martigny, waar we afscheid van elkaar nemen.
Reisdetails

Inbegrepen
– 7 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 6x overnachting
– 6x HP (ontbijt en avondeten)
– bergliften
– transfers
– bruikleen techn. uitrusting (indien benodigd, dan bij boeking opgeven)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.665

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-5 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U heeft ervaring in de omgang met pickel en stijgijzers (opgedaan tijdens bijv. een cursus of eerdere hoogalpiene touren). Eenvoudige klimpassages zijn mogelijk. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 7 – 9 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest