Grossglockner Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 6 dagen
Omschrijving
Op de hoogste berg van Oostenrijk
Tijdens deze hoogalpiene tourenweek bent u onderweg in het witte, vergletsjerde hart van de Oostalpen. Hut voor hut en bergtop voor bergtop naderen we stap voor stap ons einddoel. Op deze vakantie beklimmen we de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner. Behalve de Glockner wachten er ook nog 7 andere drieduizenders, waaronder de Große Wiesbachhorn, de Hohe Riffl en de Romariswandkopf.
Programma
zo. Ferleiten – Schwarzenberghütte
[ca. 3,5 uur, +1.115 hm]

Trefpunt om 14.00 uur bij de mautstelle Ferleiten op de Glockner Hochalpenstraße. Na de ontvangst door de berggids en de eerste kennismaking lopen we gezamenlijk naar de kleine Schwarzenberghütte (2.267 m).

ma. via de Kaindlgraat naar de Große Wiesbachhorn
[ca. 7 uur, +1.300 hm, -700 hm]

Vandaag beklimmen we via de Kaindlgrat de top van de Große Wiesbachhorn (3.564 m), de op 2 na hoogste berg van dit gebied. Na onze eerste toip van deze week dalen we af naar het Heinrich-Schwaiger Haus (2.802 m).

di. Bratschenkopf – Klockerin – Bärenkopf
[ca. 7 uur, +1.200 hm, -900 hm]

Vandaag staan er maar liefst 3 drieduizenders op het programma. Via de Bratschenkopf (3.413 m) bereiken we de markante top van de Klockerin (3.425 m). Vervolgens dalen we af tot in de Grubenscharte en beklimmen we via de Dockscharte de top van de Große Bärenkopf (3.396 m). Via de Keilscharte en de Bockscharte vervolgen we onze weg naar de Oberwalder Hütte, waar we getrakteerd worden op een fantastisch uitzicht op de noordzijde van de Großglockner.

wo. via de overschrijding van de Romariswandkopf naar de Stüdl Hütte
[ca. 6 uur, +700 hm, -850 hm]

Via de Schneewinkelscharte overschrijden we de Romariswandkopf (3.511 m). Daarna gaat het via de Teischnitzkees verder naar de moderne Stüdlhütte met haar alom geprezen keuken.

do. beklimming Großglockner, het dak van Oostenrijk
[ca. 6 uur, +1.000 hm, -300 hm]

Vandaag beklimmen we het “dak van Oostenrijk”: de top van de Großglockner (3.798 m).  We overnachten op de Erzherzog Johann Hütte (3.454 m), Oostenrijks hoogstgelegen berghut op de Adlersruhe

vr. reservedag Großglockner en afdaling naar het Glocknerhaus
[ca. 5 uur, +350 hm, -1.900 hm]

Mocht de beklimming van gisteren niet mogelijk zijn geweest, dan hebben we vanmorgen de mogelijkheid om nog een 2e poging te ondernemen. Daarna dalen we af via de Salmhütte en de Stockerscharte naar het Glocknerhaus aan de Hochalpenstraße. Vanaf hier volgt een taxitransfer terug naar het uitgangspunt in Ferleiten.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 2e berggids op de Grossglockner en de Romariswandkopf (vanaf 4 deelnemers)
– 5x overnachting in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– 1x transfer
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Zorg voor voldoende contant geld, want je kunt niet overal pinnen.

Vanaf: 1.375

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
3-3 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 – 10 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten