Gevorderdencursus rots & ijs Stubaier Alpen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergsportcursussen 4 dagen
Omschrijving
Gletsjers en rotsgraten in de Stubaier Alpen
Gecombineerde touren stellen hogere eisen aan een alpinist dan pure gletsjertochten. Daarom staan naast het voortbewegen in steil verijsd terrein ook rotstechnieken op het programma. Naast praktijkonderdelen als klimtechnieken in rots, herhaling van de bergreddingstechnieken, het aanbrengen van vaste punten in rots en ijs en het begaan en zekeren van eenvoudige rotspassages en graten. Daarnaast komen de nodige theoretische onderwerpen aanbod, zoals tourenplanning en oriëntatie.
Het terrein rond de perfecte Franz Senn Hütte is uitermate geschikt voor deze cursus. Deze cursus is ideaal als eerste kennismaking met hoogalpiene touren in gecombineerd terrein of als voorbereiding op zwaardere tochten onder leiding van een berggids.
Programma
do. Franz Senn Hütte – start cursus

Ontvangst om 09.00 uur in Neustift en het Stubaital en korte bespreking van het programma. Gezamenlijk op weg naar de Franz Senn Hütte. Daarna starten we met materiaal- en knopenkunde, touwbehandeling, klimtechnieken in rots en abseilen.
’s Avonds theorie: oriëntatie

vr. Cursusdag gletsjer

Cursus op de gletsjer met klimtechnieken in steil ijs, voorklimmen in ijs, techniek en tactiek bij het begaan van gletsjerbreuken en het oversteken van een “bergschrund”.
’s Avonds theorie: eerste hulp en alpiene gevaren

za. Cursusdag rots

Rotscursus tijdens een tour, begaan en zekeren van rotsgraten, aanleggen van vaste punten in rots, mobiele zekeringsmiddelen en nog veel meer.
’s Avonds voorbereiding tour voor de volgende dag

zo. Opleidingstour

Verdieping en oefening van de cursusinhoud tijdens een gecombineerde tour met extra aandacht voor oriëntatie en bergredding. Vandaag kun je de berggids bewijzen dat je klaar bent voor je eerste zelfstandige hoogalpiene avontuur.
Aan het begin van de middag komt er een eind aan deze cursus en dalen we gezamenlijk af naar het Stubaital. Naar verwachting zijn we om 15.00 uur weer beneden in Neustift.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 3x overnachting in een meerpers.kamer of op het lager
– 3x halfpension (ontbijt en avondeten)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– huur gletsjeruitrusting
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

U overnacht tijdens deze cursus in een berghut op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 604

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (cursussen)
Je hebt bij voorkeur een basiscursus doorlopen en wellicht al enige hoogtourenervaring. Je hebt gletsjer- en stijgijzerervaring. Je conditie is toereikend voor dagtochten tot 7 uur looptijd.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest