Combicursus rots, sneeuw & ijs Oost-Tirol

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergsportcursussen 7 dagen
Omschrijving
Deze gevorderdencursus is voor diegene, die met goed gevolg een basiscursus doorlopen hebben en toe zijn aan hun volgende stap: het zelfstandig op een veilige en verantwoorde manier volbrengen van middelzware tot zware hoogalpiene touren in gecombineerd terrein. Tijdens enkele opleidingstouren verbetert u niet alleen uw touw- en zekeringstechniek, maar krijgt u ook de nodige ingrediënten aangeleverd voor een goede planning tot bergreddingstechnieken.
Voor het rotsgedeelte hebben we als steunpunt de Karlsbaderhütte in de Lienzer Dolomieten geselecteerd, daarna verplaatsen we ons voor het sneeuw- en ijsgedeelte naar de aan de voet van de Grossglockner gelegen Stüdlhütte.
Programma
zo. Karlsbader Hütte
[ca. 2,5 uur, +650 hm]

Individuele heenreis naar Oost-Tirol. Trefpunt om 13.00 uur op de parkeerplaats bij de Dolomitenhütte (1.620 m). Gezamenlijk omhoog naar de Karlsbader Hütte (2.260 m).
Gezamenlijk avondeten en bespreking van het programma.

ma. t/m vr. Opleiding in theorie en praktijk en verschillende oefentochten

De komende dagen staan in het teken van opfrissen en verdiepen van de bestaande kennis: klimtechniek tijdens hoogtouren, standplaatsbouw in rots en ijs, knopenkunde, aanbindmethoden, zekeringstechniek, reddingstechnieken (spaltenbergung), speciale tourenplanning (zelfstandig uitvoeren van topbeklimmingen, begaan van hoogalpiene rotsgraten met aangepaste zekeringsmethoden, routekeuze over gletsjers), kaartkunde en oriëntatie, alpiene gevaren en uitrusting.
Woensdagochtend na het ontbijt dalen we af naar het dal en “verhuizen” we naar het Glockner-gebied en de Stüdl Hütte (2.802 m). [ca. 5 uur, +900 hm, -650 hm]

za. Afscheid

Na het ontbijt dalen we af naar de parkeerplaats en nemen we afscheid van elkaar en van Oost-Tirol.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 3x overnachting in de Karlsbader Hütte (meerpers.kamer)
– 3x overnachting in de Stüdlhütte (meerpers. kamer)
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– bagagetransport naar de hutten
– huur technische uitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– lunches
– evt. parkeerkosten
– transfer tijdens de huttenwissel

Onderkomens

U overnacht tijdens deze cursus in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 965

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Duits
De voertaal tijdens deze reis is Duits.
Land
Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
Soort reis
Bergsportcursussen
Niveau (cursussen)
**
Je hebt bij voorkeur een basiscursus doorlopen en wellicht al enige hoogtourenervaring. Je hebt gletsjer- en stijgijzerervaring. Je conditie is toereikend voor dagtochten tot 7 uur looptijd.
Maand
Juli, Augustus
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest