Chamonix & Mont Blanc

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 5 dagen
Nog enkele beschikbaar
Omschrijving

Luchtige graten boven Chamonix
Hier boven Chamonix schijnt de wereld alleen maar uit bergen te bestaan: luchtige rotsgraten met imposanten uitzichten in de diepte, reusachtige gletsjerbreuken, enorme wechten en steile ijscouloirs … en de gelukkige en trotse momenten dat je bovenop een bergtop staat. Een vakantieweek om nooit te vergeten.

Programma

dag 1 Chamonix – Aiguille du Midi – Cosmiquegraat – Cosmique Hütte

[ca., 4-5 uur, +600 hm, -800 hm]

Samenkomst om 09.30 uur bij het dalstation van de Aiguille du Midi lift in Chamonix. Kennismaking en gezamenlijk omhoog naar de Aiguille du Midi.
Als “inlooptocht” starten we met één van de bekendste Alpengraten, de Cosmiquegraat. Via een zeer afwisselende en prachtige graatbeklimming (1 passage van 6 meter IV+, de rest II) klimmen we naar het bergstation van de Aiguille du Midi. De afdaling gaat naar de Cosmiquehütte waar we overnachten.

dag 2 Midi-Plan-graat – Aiguille du Plan – Turiner Hütte
[ca. 8-10 uur, +/- 300 hm]

Via de Midi-Plan-graat, met één klimpassage III, bereiken we de top van de Aig. du Plan (3.673 m). Onderweg voortdurend schitterend uitzicht op Chamonix in de diepte. Rots en firnpassages wisselen elkaar steeds af. We volgen dezelfde weg terug en zweven tot slot comfortabel naar de Turiner Hütte (3.371 m).

dag 3 Rochefortgraat Aiguille de Rochefort
[ca. 8 uur, +/- 700 hm]

Vandaag staat de wereldberoemde Rochefortgraat op de Aiguille de Rochefort op het programma. Bij goede omstandigheden “pakken” we op de terugweg de Dent du Geant mee.

dag 4 Col d’Entreves – Tour Ronde – Cosmiquehütte
[ca. 7 uur, +700 hm, -500 hm]

Via de Col des Flambeaux naar de Col d’Entreves (3.522 m) en vervolgens via de ZO-graat naar de top van de Tour Ronde (3.792 m). Afdaling over de Glacier du Geant naar de Cosmiquehütte (3.613 m).

dag 5 Mont Blanc du Tacul – Mont Maudit – Mont Blanc – Chamonix
[ca. 12 uur, +1.200 hm, -2.400 hm]

Om 02.00 uur is het opstaan geblazen!! Via de Mont Blanc du Tacul (4.248 m) en de Mont Maudit (4.465 m) naar de top van de Mont Blanc (4.810 m), Top of the Alps. De afdaling gaat naar de Gouter Hütte, waar we moe maar voldaan het ontbijt zullen gebruiken. Daarna dalen we verder af naar Chamonix en rest het onvermijdelijke afscheid. Afscheid van elkaar en van de Mont Blanc.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– overnachting met HP/ 4x hut (ca. € 65,-/nacht)
– bergliften (ca. € 70,-)
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 3.744

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Frankrijk
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
1-1 deelnemer
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime hoogtourenervaring in rots, sneeuw en ijs. U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware tot zware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld meer dan 10 uur.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest