Bernina Exclusive

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 3 dagen
Nog enkele beschikbaar
Omschrijving
Piz Bernina met Bianco- en Spallagraat
De mooiste berggraten van de Alpen
Tijdens deze tourenweek lopen we dwars door het hele gebied heen en pakken we onderweg de mooiste bergtoppen mee. Wanneer de omstandigheden goed zijn, kun je aan het einde van deze vakantie week verschillende felbegeerde graat beklimmingen aan je tourenboek toevoegen.
De Piz Bernina, de enige vierduizender in het kanton Graubünden en tevens de hoogste berg van het Oostelijke deel van de Alpen, met de klassieke beklimming via de Biancograat en afdaling over de Spallagraat, en de overschrijding van de Piz Palü.

Een goede conditie, hoogalpiene tourenervaring, klimervaring (III) en een goede stijgijzertechniek zijn noodzakelijk om veel plezier te beleven aan deze schitterende week.

periode op aanvraag en in overleg
Programma
dag 1 Pontresina – Tschierva Hütte
[ca. 5 uur, +800 hm]

Individuele heenreis naar Pontresina. Trefpunt om 10.00 uur op het station. We starten met een tocht met een koets door het Val Roseg. Daarna gaat het te voet naar de Tschiervahütte (2.574 m).

dag 2. Tschierva Hütte – Fuorcla Prievlusa – Biancograat – Piz Bernina – Spallagraat – Marco e Rosa Hütte
[ca. 8 uur, +1.500 hm, -400 hm]

Vandaag letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de week: de beklimming van de Piz Bernina (4.049 m). We starten met een klettersteig naar de Fuorcla Prievlusa (3.430 m). Hier begint de mooiste graat van de Alpen, de BIANCOGRAAT. Vanaf de Piz Bianco (3.995 m) maakt de firngraat plaats voor een rotsgraat met III-graads klimpassages richting de top van de Piz Bernina. Een schitterend uitzicht op het Ortler-massief en de nabijgelegen Piz Roseg is de beloning. Afdaling via de Spallagraat (met 2 abseilpassages) naar de Marco-e-Rosa Hütte (3.597 m).

dag 3 Marco e Rosa Hütte – Bella Vista – Piz Palü – Diavolezza
[ca. 6 uur, +400 hm, -1.000 hm]

Via de Bella Vista (3.892 m) en de overschrijding van de Piz Palü (3.905 m) naar het Berghaus Diavolezza (2.973 m). Met de lift zweven we comfortabel en voldaan naar beneden, waar we afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– bruikleen techn. uitrusting (indien benodigd, dan opgeven bij boeking)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– 2x overnachtingen/HP
– lunches
– 1x berglift
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

periode op aanvraag en in overleg
Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.845

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
3 dagen
Aantal deelnemers
1-2 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 – 10 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten