Wijn & spijs in de Langhe en Roero

Original

Wijn & spijs in de Langhe en Roero

Wijn en spijs lekkernijen in de Langhe en Roero
Van de elegante boulevards en barokke architectuur van Turijn, het majestueuze landschap bekroond met kastelen, deze Noord-Italiaanse regio “, aan de voet van de bergen” (Piëmonte letterlijk vertaalt), fascineert. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. De wereldberoemde Barolo en Barbaresco wijnen en de felbegeerde truffels van Alba zijn maar een paar van de lekkernijen waarvan je kunt genieten deze week. En het avontuur is nog lang niet uit, er is nog veel meer te ontdekken tijdens deze fantastische reis.

Wereldberoemde wijngaarden van Barbera, Dolcetto en Barolo

Proeverij van schapenkaas uit de Langhe

Beroemde gerechten uit de Langhe, risotto, truffels en hazelnoten

Zo.

Turijn
De dag van aankomst.
Verzamelen op de luchthaven van Turijn – ontmoeting met de gids en vertrek naar de Langhe en Roero gebied. Op een heldere dag kun je vanuit het dorp de toppen van de Matterhorn en Monte Rosa zien, die een prachtig decor voor de groene heuvels van de regio de Langhe en Roero vormen. U wordt bijgepraat over het verloop van de week.

Ma.

Cherasco – wijnworkshop – bezoek chocoladefabriek – wijnhuis Roero
In de ochtend brengen we een bezoek aan Cherasco, bekend als de “stad van de zeven vredesverdragen”, ook beroemd om zijn slakken farms en de productie van fijne chocolade. We bezoeken een locale chocolade producent waar we diverse chocolades kunnen proberen en kopen, inclusief de beroemde “Cherasco kisses” (baci di Cherasco), hierna gaan we naar het wijnhuis Chicco waar we een seminar bijwonen van een sommelier over wijnen uit de Piëmonte. U krijgt de gelegenheid om verschillende wijnen te proeven incl. locale kazen. In de middag vertrekken we naar Roero, Hier zullen we een prachtige wijnmakerij bezoeken en een rondleiding krijgen in de prachtige kelder van het wijnhuis, en hebben we weer een proeverij van 5 verschillende wijnen waaronder Roero, Roero Arneis, Nebbiolo, Favorita en Barbera. In de late middag gaan we weer terug naar het hotel.
Inbegrepen: wijnproeverij en chocolade proeverij

Di.

La Morra – Monforte d’Alba – Land van de Barolo
’s Ochtends vertrek voor een rondleiding naar de prachtige Barolo wijngaarden met de eerste stop bij het schilderachtige La Morra, Monforte d’Alba: het land van de Barolo. De Barolo wijn staat zeer goed aangeschreven en staat bekend om zijn rijke smaak en aroma. Het wordt geproduceerd in de heuvels van de Langhe, gericht op het grote dorp van Barolo, de stad die zijn naam gaf aan de wereldberoemde wijn, meestal gemaakt uit de Nebbiolo druif. ’s Middags transfer naar Monforte d’Alba om de kelders van Giovanni Manzone te bezoeken: introductie en proeverij van zijn exclusieve wijnen begeleid door lokale producten. Terug naar het hotel.
inbegrepen: proeverij van lokale kazen en 2 x wijnproeverij

Wo.

Pollenzo-Grinzane Cavour
In de ochtend bereiken we de stad Pollenzo, niet ver van de stad Bra, de Italiaanse basis van de internationale Slow Food Movement. Dit neo-gotische landgoed van voormalige koning Carlo Alberto van Savoye is gerestaureerd en het complex omvat ook de Universiteit voor Gastronomische Wetenschappen, de Wine Bank en Ristorante Guido, die zijn bedacht en ontwikkeld door de organisatie Slow Food. Met een missie welke een groot contrast is met de “fast food”, wil de Slow Food Movement zorgen voor het behoud en de bevordering van de landbouw en culinaire tradities in het bijzonder voor de regio. Gestart in Italië, met zijn eeuwenoude praktijken, heeft de beweging zich verspreid over heel Europa en Noord-Amerika. De Wine Bank is een bewaarplaats van alle Italiaanse wijnen, als een archief van de wijnen van alle regio’s om een ​​”historisch geheugen” van de beste wijnen van Italië te creëren. Deze is gevestigd in de historische, 19e-eeuwse kelders van het koninklijke landgoed: we zullen deze bezoeken om hier uiteraard te genieten met een heerlijke wijn! Hier zullen we genieten van een bezoek aan de Banca del Vino Slow Food (Wijn Bank), gevolgd door een begeleide wijnproeverij. ’s Middags vertrekken we naar Grinzane Cavour en brengen we een bezoek aan de Regio Piëmonte Enoteca, gelegen in het kasteel Grinzane Cavour Castle, en proeven we de Piëmonte DOC en DOCG wijnen, met name uit de Langhe en Roero. Ook zullen we nog een aantal grappa en andere lokale likeuren mogen proeven.
Inbegrepen: 2 x wijnproeverij, bezoek aan de Banca del Vino Slow Food, bezoek regionale Enoteca

Do.

Vrije dag
Deze vrije dag is de kans om een bezoek te brengen aan de historische stad, Asti, de “mousserende wijn-hoofdstad”, waar de winkels vol met lokale specialiteiten te zien zijn. Of een bezoek aan het 13e-eeuwse historische centrum en tegen betaling aan de Torronificio Barbero waar u een nougat privécollectie en plantencollectie kunt bewonderen, inclusief een proeverij van deze typische chocoladesnoepjes en noga. Als alternatief kunt u kiezen voor een dagexcursie naar Turijn. Of … gewoon genieten van een ontspannende dag in het hotel!

Vr.

Alba voor de truffel, Barbaresco voor de wijn
’s Ochtends gratis naar de stad Alba, de truffel “hoofdstad”, voor individuele sightseeing in deze middeleeuwse stad en rijk aan kleine gezellige winkeltjes. Niet elke maand is het seizoen van de truffel, dankzij de truffel winkel kun je hem wel het gehele jaar door proeven in de gedroogde vorm of ingemaakt. In de middag ontdekken we het kleine maar unieke Barbaresco wijngebied. Hier kunnen we ook de speciale “Salame di Neive” proeven. Volgende stop is het dorp Barbaresco waar deze wijn zijn naam aan te danken heeft. In de kleine dorpjes bezoekt u de Enoteca Regionale van Barbaresco wijn gelegen in een oude kerk, die niet meer als zodanig gebruikt wordt. Hier vindt u een overzicht van de beste producenten van Barbaresco door de Enoteca verzameld hebben. Vanaf hier gaan we verder naar een van de meest gewaardeerde wijnmakerijen van het gebied die pal in het midden ligt van een van de beste grand cru’s van Barbaresco, de Martinenga, een natuurlijk amfitheater van Nebbiolo druiven. De wijnmakerij behoort tot één van de weinige aristocratische families die nog in het gebied wonen. Hier kunt u genieten van een speciale wandeling naar de wijngaarden met geschoold personeel om te leren over de wijnbouw en leren over het belangrijke werk in de wijngaarden het hele jaar door. U mag de typische bodem van de Langhe aanraken, leren over de groei van de wijnstok, snoeitechnieken en natuurlijke bemesting of verschillende manieren van klonen. Het waarderen van een wijn betekent ook om te weten dat het belangrijkste deel van de vinificatie gebeurt in de wijngaard. Na deze korte wandeling zullen we genieten van een speciale proeverij van verschillende wijnen als Barbaresco, Nebbiolo.
Inbegrepen: wijnproeverij, salame proeverij, bezoek Enoteca

Za.

Monferrato wijnstreek: Canelli en de ondergrondse kathedralen
Vandaag gaan we naar het Monferrato wijngebied, de kant die behoort tot de provincie Asti. Dit is een van de meest beroemde Italiaanse wijnregio’s in de wereld, met name met betrekking tot rode wijnen en mousserende wijnen. Onder de wijnen (DOC en DOCG), de meest bekende zijn Barbera d’Asti, Asti spumante, Moscato d’Asti. De Monferrato, samen met de stad Alba, is ook bekend als het productiegebied van truffels. Op deze dag zullen we stoppen bij een historische wijnmakerij die teruggaat tot 1867 vooral bekend om de productie van Spumante en Italiaanse Vermouth, een wijn verrijkt met kruiden, wortels, zaden en kruiden om een ​​speciale elixer voor een cocktail te creëren. Dit wijnhuis is uniek omdat het is gelegen in de “ondergrondse kathedralen” (van de natuurlijke tufsteen diep onder de stad Canelli) die op de lijst van Unesco Werelderfgoed staan. Dit wijnhuis is de officiële leverancier van de koninklijke familie en het Vaticaan. Hier kunt u genieten van een rondleiding in een magische wereld van donkere galerijen en leer je alles over de Italiaanse mousserende wijn, Spumante Metodo Classico.
Inbegrepen: wijnproeverij en bezoek aan oude ondergrondse wijnkelders

Zo.

Afscheid
Na het ontbijt via transfer naar Airport Turijn.

Inbegrepen
– 7x overnachting 2-persoonskamers in 3*** hotel
– 7x ontbijt, 3x lunch en 5x diner incl. wijn en mineraalwater
– transfers tijdens de reis
– alle entreegelden tijdens bezoeken volgens programma
– alle proeverijen volgens programma
– wijn seminarie
– professionele Engelstalige gids
– luchthaventransfer (Turijn)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– 2x diner en 3x lunch
– toeristenbelasting indien van toepassing, zelf ter plaatse te voldoen
– toeslag eenpersoonskamer: €200,-

€1595
8 dagen
5 - 11 deelnemers
Nederlandstalig
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Groepsreis
Italie
De eerste datum beschikbaar is:

2018-04-01

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten