Wicklow Way en Dublin

Wicklow Way en Dublin

De Wicklow Way is Ierlands oudste gemarkeerde wandelpad. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Meer dan 40 jaar geleden is deze wandelroute uitgestippeld door J.B. Malone. De route onthult een paar van Ierlands mooiste uitzichten, waaronder Powerscout Waterfall, Luggala, Loch Dan, Glenmalure en het historische Glendalough. Deze 8 daagse wandelreis brengt u via de Wicklow Way naar Dublin, waar u 2 dagen kunt genieten van de hoofdstad van Ierland.

Oudste gemarkeerde trail van Ierland

Filmlocatie van Brave Heart en vele andere

Thuishaven van de Guinness familie

dag 1

Aankomst in Aughrim
Aankomst op Dublin Airport. Vanaf hier kunt u de trein pakken naar County Wicklow. Hier staat een transfer voor u klaar welke u brengt naar Aughrim, ook wel “The Granite City” vanwege zijn vele gebouwen die gebouwd zijn met Wicklow graniet.

dag 2

Iron Bridge – vallei van Glenmalure [optie 1: ca. 4 uur, 14 km, +520 hm] [optie 2: ca. 4,5 uur, 15,5 km, +460 hm]
De eerste dag van de Wicklow Way hebben we 2 opties. We kunnen de Wicklow Way volgen of het iets uitdagender maken door over de Croghanmoira Mountain en de Fananierin Ridge te lopen.
Optie 1: Dit gedeelte van de Wicklow Way is voornamelijk over bospaden en landwegen. Gedurende de weg hebben we prachtige uitzichten over het aangrenzende land van Carlow, en over de hoogste berg van Wicklow, Lugnaquilla (925 m).
Optie 2: Deze iets meer inspannende route door de bergen, wordt zeker beloond met uitzichten over aan de ene kant het lappendeken van landerijen tot aan de Ierse Zee. En an de andere kant de toppen van de Wicklow Mountains en meer. Beide routes eindigen in de vallei van Glenmalure, de langste gletsjervallei in Ierland en Engeland.

dag 3

Glenmalure – Glendalough [ca. 4 uur, 14 km, +450 hm]
De eerste helft van de dag brengt u via bospaden Glenmalure uit. We verlaten de vallei omringd door platteland, glooiende heuvels, groene weides en een imposante waterval welke diepe duik maakt in de vallei. Hierna vervolgen we onze route over de kam tussen Lugduff en Mullacor Mountains, waar we afdalen naar de vallei van Glendalough. “Gleann Dá Loch” betekent “De vallei van de twee meren”. Tijdens deze wandeling kunt u genieten van beide meren en kunt u Glendalough’s dierbaarste bezit bezichtigen, de 6e eeuwse Monastische nederzetting.

dag 4

Glendalough – Roundwood [optie 1: ca. 3 uur, 10 km, +250 hm][optie 2: ca. 4 uur, 15 km, +520 hm]
Ook vandaag heeft u de mogelijkheid om uw route iets inspannender te maken over de Scarr Mountain.
Optie 1: Via de Wicklow Way wandelt u langs Paddock Hill, met fantastisch uitzicht over Glendalough. Hier heeft u ook nog de mogelijkheid om een korte wandeling door een van Roundwood’s waterreservoirs te maken.
Optie 2: De wandeling over Scarr Mountain (641 m) is spectaculair en daardoor ook wat meer uitdagender. Het uitzicht vanaf de top is magnifiek en als het helder is heeft u uitzicht over de Ierse Zee tot aan de Welsh Mountains. Beide routes eindigen in Roundwood, toevallig ook het hoogste dorp van Ierland.

dag 5

Roundwood – Enniskerry [ca. 5 uur, 18 km, +600 hm]
Vandaag hebben we een lange wandeling op het programma staan met schitterende uitzichten over de glinsterende waterreservoirs van Roundwood, de beroemde Guinness Estate en Lough Tay. In dit gebied zijn vele beroemde films opgenomen waaronder Brave Heart, King Arthur, Excalibur en vele meer. Dit is ook de thuishaven van de Guinness Family, hun woning is vanaf hier ook te zien. We wandelen via de zijde van de Djouce Mountain en langs de Powerscourt Estate, van waar we een schitterend uitzicht hebben over de Powerscout Waterfall, Ierlands grootste waterval. We eindigen de dag in één van Ierlands meest charmante dorpjes, Enniskerry.

dag 6

Enniskerry – Marlay Park [ca. 5 uur, 17 km, +150 hm]
We zijn bijna op het einde, nog maar 17 km te gaan tot we Ierlands oudste gemarkeerde wandelpad hebben voltooid, met een totale lengte van 127 km. Het laatste deel van de Wicklow Way brengt ons over Prince William’s Seat, van waar uit we adembenemende uitzichten hebben over Dublin, de Ierse Zee en over de heuvels van Wicklow. We eindigen deze tour met een fantastische trail door Marlay Park. Hierna hebben we nog 2 dagen in Dublin zelf.

dag 7

Dublin
Dublin is één van Europa’s bekende steden en staat bekend om zijn cultuur en gezelligheid. De stad is rijk aan interessante plekken om te bezoeken zoals musea, historische gebouwen, kastelen, scholen, galerijen en nog veel meer. Wat jouw smaak ook is, Dublin is the place to be en één ding is zeker je zult je hier niet snel vervelen.

dag 8

Terugreis of verlenging
Na stevig en hartig ontbijt nemen we afscheid van Dublin.

Inbegrepen
– 7x overnachting in een bed & breakfast
– 7x ontbijt
– bagagetransport
– gedetailleerde routebeschrijving
– tips voor restaurants en interessante plekken onderweg
– service-hotline gedurende de reis
– informatie over trein of busvervoer om naar de startlocatie te gaan, gedurende de reis en aan het eind van de tour

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, te voldoen bij de b&b)
– lunch en diner

Reisperiodes 2018
Deze reis kan dagelijks gestart worden tussen 01.01 – 15.12

€669
8 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 1

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 400 tot 600 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 3 tot 5 uur, waarvan looptijd stijgend 1 tot 1,5 uur
Individuele reis
Ierland
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten