West Highland Way

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 7 dagen
Omschrijving

De West Highland Way is de eerste lange afstandswandeling in Schotland en verreweg de beroemdste. De West Highland Way is officieel geopend in 1980.
Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Tijdens de West Highland Way brengt deze ons langs Tyndrum, door de Schotse Hooglanden naar Fort William en komt langs oude weggetjes waar vroeger het vee en schapen over gedreven werd tijdens het brengen naar de markten in de lager gelegen gebieden. U gaat verder over militaire wegen die gebouwd zijn door de troepen, dit om de Jacobite Clans, oude rijtuig-wegen en niet gebruikte spoorlijnen uit het heden onder controle te houden. De West Highland Way is inderdaad een wandeltocht langs het mooiste landschap dat Schotland te bieden heeft.

Programma
dag 1 Aankomst Inverarnan

Aankomst op Glasgow Airport. Vanuit hier gaat u met het openbaar vervoer naar Inverarnan waar uw eerste accommodatie op u wacht.

dag 2 Inverarnan – Tyndrum
[ca. 6 uur, 20,5 km, +200 hm]

Van The West Highland Way is Inverarnan een relatief makkelijk deel om te wandelen en het brengt ons in noordwestelijke richting naar het begin van Ben Glas Mountain, via Glen Folloch naar Strath Fillan. Gaandeweg steekt u meerdere keren de rivier Folloch over die de belangrijkste scheiding is tussen het oosten en het westen van de Schotse Hooglanden. Voor we vandaag bij onze eindbestemming aankomen komt u nog langs de overblijfselen van de ruïnes van St. Fillan’s Priory (Parochie). Hier hangt een gedenkplaat waarop staat: “Alle wandelaars die deze mooie plek betreden zullen komen in vrede wanneer zij dit pad rustig bewandelen”.

dag 3 Tyndrum – Inveroran
[ca. 4 uur, 15 km, +145 hm]

Een makkelijk gedeelte van de wandeltocht brengt ons ten noorden van Tyndrum over een oude militaire weg die hier is neergelegd rond 1750 en langs de West Highland spoorlijn die Glasgow met Fort William verbindt. De vergezichten langs deze weg worden voornamelijk gedomineerd door twee bergketens, aan de rechterkant eerst Beinn Odhar en dan Beinn Dorain. Dit gedeelte van de tocht mag dan makkelijk zijn maar is wel verschrikkelijk mooi, ’s zomers vind u hier een reeks aan wilde bloemen en groene weiden.

dag 4 Inveroran – Kingshouse
[ca. 4 uur, 15 km, +90 hm]

Een van de meest afgelegen delen van deze tocht die een oud veedrijverspad volgt die schuurt langs de westelijke rand van Rannoch Moor (Ik kan geen woorden vinden die mijn beleving op dit gedeelte van de tocht rechtvaardigen). Je moet dit zelf persoonlijk ervaren, de rust en de sereniteit die het uitstraalt. Wilde rode herten, zwarte korhoenders, en schapen zwerven hier naar believen rond.

dag 5 Kingshouse – Kinlochleven
[ca. 4 uur, 15 km, +250 hm]

Vanuit Kingshouse wandelen we verder en komen we aan in de prachtige omgeving van Glencoe en bij Altnafeadh klimmen we langzaam over de Devils Staircase. Dit is een oude militaire weg die klimt naar bijna 500 meter hoogte, voordat de afdaling wordt ingezet naar Kinlochleven. U heeft onderweg de gehele dag zicht op glorieuze bergen.

dag 6 Kinlochleven – Fort William
[ca. 7 uur, 24 km, +225 hm]

Het laatste gedeelte van de West Highland Way wandeltocht brengt u weer op de oude militaire weg. Met een gestage klim gaan we weg uit Kinlochleven, door een gebied van natuurlijke bossen die u zo nu en dan uitstekend uitzicht geven op Loch Leven en terug over een eerder gelopen gedeelte van de wandeltocht. We passeren een oud ruïne stadje genaamd Tigh-Na-Sleubhaich en waar tot aan vandaag de dag duidelijk bewijs zichtbaar is van bewoning door vroege inwoners. Het slot van de reis brengt ons beneden naar Glen Nevis waar u een paar keer prachtig uitzicht heeft op Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. De wandeltocht eindigt bij het bezoekerscentrum van Fort William.

dag 7 Terugreis of verlenging

Vandaag nemen we afscheid van Fort William en de West Highland Way.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachting in een bed & breakfast
– 6x ontbijt
– bagagetransport
– gedetailleerde routebeschrijving
– service-hotline gedurende de reis
– informatie over trein of busvervoer om naar de startlocatie te gaan, gedurende de reis en aan het eind van de tour

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, te voldoen bij de b&b)
– lunch en diner
– eenpersoonstoeslag: € 150,-

Reisperiodes 2018
Deze reis kan dagelijks gestart worden tussen 01.04 – 31.10

Onderkomens

U verblijft deze reis in diverse bed en breakfasts in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 664

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Schotland
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Soort reis
Bergwandelen, met bagagevervoer
Niveau Technisch (bergwandelen)
*
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Maand
April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober

Pin It on Pinterest