Wales

Nieuw

Wales

Met een fascinerende geschiedenis, dwingende cultuur en het mooie variërende landschap van Snowdonia, die het meest schitterende berglandschap van Engeland en de glooiende heuvels van de grens met Wales tot aan de ruige kustlijn van Pembrokeshire, Wales biedt een paar van beste wandelroutes van Engeland. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak.

U verblijft op twee verschillende locaties, eerst in het pittoreske en onaangetaste dorpje Beddgelert. Klein en vriendelijk, en wordt geroemd door de vele goede voorzieningen.
Het tweede deel van de wandeltocht in het fotogenieke dorp Aberdeen bekend om zijn schoonheid, white washed huizen, blauwe zeeën en ruige kliffen, al dit is genoeg voor een prachtige herinnering. Een stroompje meandert door het hart van het dorp en een oude stenen brug uit de Middeleeuwen die vroeger dienst deed voor alle verkeer.

Eén van de beste wandelroutes van Engeland

Geniet van de mooie omgeving van Wales

Met uitzicht op de ruige kustlijn van Pembrokeshire

dag 1

Aankomst in Beddgelert
Aankomst op Liverpool of Manchester Airport en met de trein naar Bangor, dan met de bus naar Beddgelert.

dag 2

Beddgelert [ca. 3,5 uur, 13 km, +220 hm]
Uw eerste wandeldag zal een fantastische introductie zijn met het platteland van Wales. Vanuit het dorp neemt u een kleine weg waar u de oude stijl cottages en de Sygun Copper mijn passeert, een van de wonderen van Wales – een opmerkelijk en indrukwekkend voorbeeld van hoe waardevol industrieel erfgoed is en kan worden gerestaureerd en getransformeerd in een geschikte bezienswaardigheid. Van daar brengt de wandeltocht naar het meer “Llyn Dinas” en over de schouder van “Myndydd Llyndy” waar u een prachtig uitzicht hebt naar alle kanten. Via een gebied van moerasland en diverse bossen komen we in een vredig gehucht Nantmor en terug naar Beddgelert via de vissersroute.

dag 3

Snowdonia [ca. 3 uur, 11 km, +725 hm]
Uw volgende wandeling brengt u naar Snowdon, de hoogste berg van Wales (1.085 meter). Van uit Beddgelert gaat u met het openbaar vervoer in een korte rit naar het begin van de wandeltocht bij “Pen-y-Pass”, een bergweg gebouwd rond 1830 om ijzererts van de mijnen van de berg Snowdon naar de dichtstbijzijnde stad Llanberis. U wandeltocht brengt u langs een van deze oude mijnspoorlijn, genaamd de Pyg Track op de top van de berg Snowdon. Vanaf de top (weersafhankelijk) heeft u een spectaculair panoramisch uitzicht op de bergen van Wales. We geven u in de informatie een aantal opties om af te dalen door of de mijnspoorlijn te volgen terug naar Penn-y-Pass of volgt u de spoorlijn naar beneden naar Llanberis. Via openbaar vervoer weer terug naar Beddgelert.

dag 4

Betws-Y-Coed – Ty-Hyll [ca. 3,5 uur, 13 km, +360 hm]
Weer maakt u gebruik van het openbaar vervoer om te starten met de wandeltocht, dit keer in het kleurrijke plaatsje Betws-Y-Coed. Gesitueerd in een prachtige setting, omgeven door dichte bossen en een magnifiek platteland. Een smal bospad brengt u tot bij de “Llyn Elsi Reservoir”, gebouwd in 1914 en zorgt voor de watervoorziening van de stad. De tocht gaat verder via een oude Romeinse weg die u over de “Miner’s Bridge” en bij de Shallow Falls. Deze watervallen worden gezien als een van de mooiste plekken van North Wales. Hier stroomt de rivier Llugwy van de berg af naar beneden. Grillige brokken rots scheiden middels meerdere schuimende cascades de rivier.
Uw dag eindigt in “Ty Hyll”, het lelijke huis (The Ugly House), in één nacht gebouwd door 2 boeven broers, nu fungeert het als kantoor van the National Trust.

dag 5

Bryncroes – Aberdaron [ca. 4,5 uur, 16 km, +365 hm]
Een taxitransfer brengt u vandaag van Beddgelert naar het kleine gehucht Bryncroes om uw wandeltocht te beginnen. (de transferkosten zijn inbegrepen in de reissom). U kunt vandaag een gemengde en gevarieerde wandeltocht verwachten. We nemen u mee door landerijen, gemengde bossen, over kleine heuvels, over stille plattelandsweggetjes op de weg naar Aberdaron. Mynydd Rhiw is het hoogste punt van de dag op 304 meter en op de top wordt u beloond met spectaculair uitzicht zowel over land als over zee. Onderweg komt u langs verlaten boerderijen. Oude stenen muren die tot in de verte reiken, gebouwd met vakmanschap en trots. Velden liggen er verlaten bij maar er is nog steeds goed te zien dat hier vroeger door boeren landbouwproducten zijn verbouwd.

dag 6

Bardsey Island [ca. 3,5 uur, 12 km, +160 hm]
Bardsey Island (Ynys Enlli) ligt op 3,1 km van de punt van het schiereiland Llyn. Het is 2,5 km lang en op z’n breedst 1 kilometer. De berg Mynydd Enlli, is 167 meter hoog. Het beslaat een gebied van 180 hectare, waarvan het meeste is gecultiveerd. Het eiland is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en voor diegenen die al eeuwenlang de eenzame stilte zoeken. Het is in 1986 benoemd tot Nationaal Natuur Reservaat, en menigeen maakt elke zomer de reis naar Aberdaron om aalscholvers, Manx (katachtige), pijlstormvogels en wulpen te spotten. De grijze zeehond is ook weer te vinden op de stranden, en nog vele andere bijzondere dieren zijn in bergen en op de graslanden van het eiland te vinden. Op het eiland wonen tussen de 8 en 13 mensen inclusief een boer, een bewaker en vogelexperts. Om naar het eiland te komen neem je een kleine ferryboot die net buiten Aberdaron ligt, voor een 15 minuten durende oversteek.

dag 7

Aberdaron
Dit is een van de meest spectaculaire kustwandelingen die te vinden zijn op Britse eilanden. Het bestaat uit kustweggetjes, plattelandswegen, moerasland, vrede en rust. De wandeling neemt u mee tegen de klok in rond de landtong van het schiereiland Llyn naar boven naar Mynydd Mawr.
Vanaf hier kunt u als het goed weer is over de Irish Sea de Wicklow Mountains in Ierland zien. U komt langs St. Mary’s Well, wat een hele ongewone bron is omdat hij zich met vers water uit de ondergrondse bron, ondanks het feit dat bij hoog water tij het water beneden zeeniveau blijft. U heeft ook prachtig uitzicht over Bardsey Island.

dag 8

Terugreis of verlenging
Na het ontbijt nemen we afscheid van Wales.

Inbegrepen
– 7x overnachting in een bed & breakfast
– 7x ontbijt
– bagagetransport
– gedetailleerde routebeschrijving
– tips voor restaurants en interessante plekken onderweg
– service-hotline gedurende de reis
– informatie over trein of busvervoer om naar de startlocatie te gaan, gedurende de reis en aan het eind van de tour

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, te voldoen bij de b&b)
– lunch en diner

Reisperiodes 2018
Deze reis kan dagelijks gestart worden van 01.03 – 31.10

€675
8 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 1

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 400 tot 600 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 3 tot 5 uur, waarvan looptijd stijgend 1 tot 1,5 uur
Individuele reis
Engeland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-03-01

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten